Pesti parkolási tippek

Kovács András Péter
2007. 07. 18. · Hócipő 2007/15
Az autóforgalom a szabadságolások idejére sem csökken, sőt. Íme, néhány tipp arra, hogy mit tegyen, ha fizetős vagy tilos helyen kell megállnia, és nem akarja vállalni a következményeket!

1. Álcázza autóját kerékpárnak! Ezt könnyen megteheti, ha a jobb első és hátsó ajtó közé egy pedált szerel, és a hátsó kerékig egy láncot fűz.

2. Próbálkozzon tömeghipnózissal! Írjon ki autójára hipnotikus szövegeket arról, hogy az ön autója valójában csak a képzelet szülötte.

3. Álcázza autóját kerékbilincselő furgonnak. Ehhez nincsen másra szüksége, csak egy kartonlapra, amire kiírhatja: „Én egy kerékbilincselő autó vagyok, épp teszem a dolgom.”

4. Folyamodjon a jó öreg katonai trükkhöz: takarja el autóját terepszínű ponyvával és falombokkal!

5. Ha önnek nagyon drága, nagyon lapos sportkocsija van, álcázza magát úthibának, illetve fekvőrendőrnek, és rakjon ki az autó elé egy egyenetlen útszakasz táblát! Ügyeljen arra, hogy a környéken ne legyen teherautó-forgalom.

6. Ha egyik tipp se jön be, válassza azt a megoldást, ami mindig tuti: legyen agresszív, arrogáns és tapintatlan, előbb fejeljen, és csak utána kérdezzen.


Néha az is bejön, ha kaspónak álcázzuk magunkat
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/2  •  I. 12. – I. 25.
A NÉGY BOLYAI ÉS A NEGYVENEZER HALOTT Para-Kovács Imre: A nemzeti jeti balladája, avagy a mátranováki fanyűvő és Orbán találkozása Verebes István aktualizálta 40 éves Kedves Pentések-jét, és kampánynótákat írt a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” mintájára Farkasházy Tivadar alig várja, hogy a stadionok mintájára szponzornevet kapjanak a középületek és közterek: legyen Fővárosi Gázművek Bazilika és Fidesz Hősök tere is Smuzewitz Ilona: Aggódhatnak a kipcsakok? Mi lesz most az előző elnökről elnevezett fővárosú, ismét az oroszok által megmentett Kazahsztánnal? Dési János felfedi, hogy négyszeres Oscar-díjas De Sica együtt mentett zsidókat a jövendő pápával Selmeczi Tibor azon tűnődik, miért nem vitte a pénzét Weiss Manfréd meg a Goldberger család offshoreba, miért nem vettek eszéki focicsapatot, hogy jutott eszükbe beruházni? A 2021-es Hócipő-díj második körének győztesei: a központból válaszokat váró fideszes polgi és Andi A Heti Kamu megtudta, Tiborcz István máris megváltoztatja az általa megvásárolt Gránit Bank nevét Dolomit Bankra, mert a családban ez a menő
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.