Befuccsolt a játékautó-piac

Kovács András Péter
2008. 12. 17. · Hócipő 2008/26
Az autógyárak rolóinak sorozatos lehúzása nem hagyta érintetlenül a játékpiacot sem: több neves játékgyártó levette a kínálatából a játék autókat.

A távirányítós autók helyett a távirányítós repülőalkalmatosságokra állnak rá, hátha általános jelenség lesz Európában a reptéri sztrájk, ilyenkor pedig a vezérigazgató a szobájából is le tud tenni egy Boeinget.

A hátrahúzós és lendkerekes autók alkatrészeit Barbie babákba szerelik, így azok önjárók lesznek. A lendkerekes prototípusok egyelőre lassan és bizonytalanul járnak, és közben turházó hangot adnak. Lehet, hogy ezért külön fognak fejleszteni egy alkoholista Kent.


A matchboxgyárban legördült utolsó modellt már ékszernek adták el.

Nagy kérdés, hogy mi legyen a transformers-kisautókkal. Ezeket ugyanis robotként még lehetne értékesíteni. Egyébként a nagy autógyártók ezekben a modellekben látják a jövőt: ha újra fellendülne az autóipar, azt csak olyan típusoknak köszönhetnénk, amelyek vagy robottá tudnak alakulni, vagy hatalmas, darázsderekú, szilikonos Barbie-imitátorokká.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/2  •  I. 12. – I. 25.
A NÉGY BOLYAI ÉS A NEGYVENEZER HALOTT Para-Kovács Imre: A nemzeti jeti balladája, avagy a mátranováki fanyűvő és Orbán találkozása Verebes István aktualizálta 40 éves Kedves Pentések-jét, és kampánynótákat írt a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” mintájára Farkasházy Tivadar alig várja, hogy a stadionok mintájára szponzornevet kapjanak a középületek és közterek: legyen Fővárosi Gázművek Bazilika és Fidesz Hősök tere is Smuzewitz Ilona: Aggódhatnak a kipcsakok? Mi lesz most az előző elnökről elnevezett fővárosú, ismét az oroszok által megmentett Kazahsztánnal? Dési János felfedi, hogy négyszeres Oscar-díjas De Sica együtt mentett zsidókat a jövendő pápával Selmeczi Tibor azon tűnődik, miért nem vitte a pénzét Weiss Manfréd meg a Goldberger család offshoreba, miért nem vettek eszéki focicsapatot, hogy jutott eszükbe beruházni? A 2021-es Hócipő-díj második körének győztesei: a központból válaszokat váró fideszes polgi és Andi A Heti Kamu megtudta, Tiborcz István máris megváltoztatja az általa megvásárolt Gránit Bank nevét Dolomit Bankra, mert a családban ez a menő
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.