Marsjáró a budapesti utakra

Kovács András Péter
2009. 02. 25. · Hócipő 2009/04
A marsjáró múlt heti újraéledésének sikere új reményeket ébresztett Budapest vezetésében is: az elpusztíthatatlan, extrém körülmények között is működő, önüzemelő és önjáró szerkezetet megcsinálnák 5:1 méretarányban a budapesti utakra is.

A marsjáró hat kereke bármilyen terepviszonnyal megbirkózik, így a tél végére felkátyúsodó utak nem jelentenének többé problémát. A nagy modell egy napelemes feltöltéssel négy óra alatt harmincöt métert tudna megtenni, ez a tempó pedig ideális a reggeli dugókban. De a legfontosabb érv a jármű mellett az, hogy a körülmények hirtelen változásához mérten képes önálló, intelligens döntéseket hozni, amire nemhogy a sofőrök, de a városvezetés sem képes.

Ha a marsjáró Budapesten beválik, akkor vidéken több helyközi járatot is kiválthatnak vele, ami vasutassztrájk idején igencsak megkönnyítené a belföldön közlekedni vágyók dolgát.


A forgalomba helyezett prototípus
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/2  •  I. 12. – I. 25.
A NÉGY BOLYAI ÉS A NEGYVENEZER HALOTT Para-Kovács Imre: A nemzeti jeti balladája, avagy a mátranováki fanyűvő és Orbán találkozása Verebes István aktualizálta 40 éves Kedves Pentések-jét, és kampánynótákat írt a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” mintájára Farkasházy Tivadar alig várja, hogy a stadionok mintájára szponzornevet kapjanak a középületek és közterek: legyen Fővárosi Gázművek Bazilika és Fidesz Hősök tere is Smuzewitz Ilona: Aggódhatnak a kipcsakok? Mi lesz most az előző elnökről elnevezett fővárosú, ismét az oroszok által megmentett Kazahsztánnal? Dési János felfedi, hogy négyszeres Oscar-díjas De Sica együtt mentett zsidókat a jövendő pápával Selmeczi Tibor azon tűnődik, miért nem vitte a pénzét Weiss Manfréd meg a Goldberger család offshoreba, miért nem vettek eszéki focicsapatot, hogy jutott eszükbe beruházni? A 2021-es Hócipő-díj második körének győztesei: a központból válaszokat váró fideszes polgi és Andi A Heti Kamu megtudta, Tiborcz István máris megváltoztatja az általa megvásárolt Gránit Bank nevét Dolomit Bankra, mert a családban ez a menő
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.