Megacity a Holdon

Kovács András Péter
2008. 08. 13. · Hócipő 2008/17
Kuvait és Dubai építészeti versengését megelégelve Grönland bejelentette, hogy neki is van kőolaja, és abból sokkal drágább és nagyobb szabású városrészeket tud építeni, mint a közel-keleti olajnagyhatalmak. Tervei szerint egymillió lakos befogadására alkalmas várost fog építeni 2009 végéig a Holdon. A grönlandi tervezők szerint a közel-keleti felhőkarcolós tervek kispályások: az északi állam azt tervezi, hogy az Eiffeltorony pontos mását építi meg 2000:1 méretarányban, hogy a torony a Földről is jól látható legyen, ugyanakkor a Hold forgásakor a torony ne karcoljon bele a Földbe. A „Nyeles Hold” fantázianévre hallgató projekttel végre nagy álma valósulhatna meg az emberiségnek: nemcsak élni lehetne a Holdon, hanem sonkás melegszendvicset is kapni.


Grönland álmának modellje

Dubai már készülődik a méltó válaszra: a Jupiteren szeretnék megépíteni a Marsot és a Vénuszt 1:1 arányban, hogy aki távcsövön keresztül szemléli, azt hihesse, egy óriási hóembert lát.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/2  •  I. 12. – I. 25.
A NÉGY BOLYAI ÉS A NEGYVENEZER HALOTT Para-Kovács Imre: A nemzeti jeti balladája, avagy a mátranováki fanyűvő és Orbán találkozása Verebes István aktualizálta 40 éves Kedves Pentések-jét, és kampánynótákat írt a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” mintájára Farkasházy Tivadar alig várja, hogy a stadionok mintájára szponzornevet kapjanak a középületek és közterek: legyen Fővárosi Gázművek Bazilika és Fidesz Hősök tere is Smuzewitz Ilona: Aggódhatnak a kipcsakok? Mi lesz most az előző elnökről elnevezett fővárosú, ismét az oroszok által megmentett Kazahsztánnal? Dési János felfedi, hogy négyszeres Oscar-díjas De Sica együtt mentett zsidókat a jövendő pápával Selmeczi Tibor azon tűnődik, miért nem vitte a pénzét Weiss Manfréd meg a Goldberger család offshoreba, miért nem vettek eszéki focicsapatot, hogy jutott eszükbe beruházni? A 2021-es Hócipő-díj második körének győztesei: a központból válaszokat váró fideszes polgi és Andi A Heti Kamu megtudta, Tiborcz István máris megváltoztatja az általa megvásárolt Gránit Bank nevét Dolomit Bankra, mert a családban ez a menő
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.