Új veszély: paparazzifestők

Kovács András Péter
2009. 02. 11. · Hócipő 2009/03
A hollywoodi sztároknak már nemcsak a lesifotósok dömpingjére kell számítaniuk: munkanélküli képzőművészek egy csoportja egy új irányzattal, a lesifestéssel (painting-razzi) próbálja kellemetlen helyzetekben elkapni ismert sztárjainkat. A festők megbújnak a celebritások házainak közelében, távcsővel figyelik őket, majd megpróbálják lefesteni a legkínosabb pillanatot, például hogy milyen az, amikor Tom Jones fölrakja a hajpótlását, vagy hogyan néz ki Pamela Anderson fogsor nélkül.

Azonban a paparazzi-festőkön belül is több irányzatot találunk: legelterjedtebbek a realisták és hiperrealisták, de konyháink díszeivé válhatnak a naiv festmények is, míg az avantgárd irányzat azért rugalmas, mert egy piros kockára és két fehér vonalra azt a sztárnevet írja rá, ami neki szimpatikus.


Egy naiv lesifestő képe a szerelmes Britney Spearsről

A sztárok persze nem győzik elhessegetni a környékükről a művészeket, akiket elég könnyű kiszúrni arról a világító, fehér vászonról, amellyel nekiállnak munkáiknak. Akadnak ugyanakkor bizonyos sztárok, akik kimondottan kedvelik az új irányzatot. Ilyen például Madonna, aki tisztában van vele, hogy igazán jó Madonna-festmények legutoljára a reneszánszban születtek, bár tagadja, hogy azokhoz is ő állt volna modellt.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/2  •  I. 12. – I. 25.
A NÉGY BOLYAI ÉS A NEGYVENEZER HALOTT Para-Kovács Imre: A nemzeti jeti balladája, avagy a mátranováki fanyűvő és Orbán találkozása Verebes István aktualizálta 40 éves Kedves Pentések-jét, és kampánynótákat írt a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” mintájára Farkasházy Tivadar alig várja, hogy a stadionok mintájára szponzornevet kapjanak a középületek és közterek: legyen Fővárosi Gázművek Bazilika és Fidesz Hősök tere is Smuzewitz Ilona: Aggódhatnak a kipcsakok? Mi lesz most az előző elnökről elnevezett fővárosú, ismét az oroszok által megmentett Kazahsztánnal? Dési János felfedi, hogy négyszeres Oscar-díjas De Sica együtt mentett zsidókat a jövendő pápával Selmeczi Tibor azon tűnődik, miért nem vitte a pénzét Weiss Manfréd meg a Goldberger család offshoreba, miért nem vettek eszéki focicsapatot, hogy jutott eszükbe beruházni? A 2021-es Hócipő-díj második körének győztesei: a központból válaszokat váró fideszes polgi és Andi A Heti Kamu megtudta, Tiborcz István máris megváltoztatja az általa megvásárolt Gránit Bank nevét Dolomit Bankra, mert a családban ez a menő
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.