Előzetesben a Mikulás

Kovács András Péter
2009. 12. 04. · Hócipő 2009/24
Múlt hét pénteken helyezték előzetesbe a Mikulást, miután kiderült, hogy ajándékozásért kenőpénzt fogadott el, továbbá vagyoni előnyökért hajlandó volt elkavarni a rossz gyerekek aktáit. Emellett szemtanúk arról számoltak be, hogy a Mikulás krampuszai nemzetközi szerződésekben meg nem engedett eszközökkel próbálták a rossz gyerekeket jobb belátásra bírni, egy belvárosi óvodától pedig védelmi szaloncukrot szedtek virgáccsal fenyegetőzve.Rendszeresen indultak a Mikulás ellen közlekedésrendészeti ügyek is: szemből hajt be a szánnal egyirányú utcákba, és múltkor ittasan elgázolta saját rénszarvasát. Emellett a Mikulás azzal sem tudott elszámolni, hogy miből költözött az Északi sarkról a Bahamákra, és hogy ki az a két hölgy, akikkel az idén nyáron megjelent paparazzifotókon látható. Ha a Mikulás ellen felhozott vádak helytállónak bizonyulnak, megvonhatják a mentelmi jogát, és több évre is eltilthatják a foglalkozásától. Erre az esetre a húsvéti nyúl már jelezte segítő szándékát, de ő sem jöhet szóba a tavalyi kölnihamisítási botránya miatt.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/2  •  I. 12. – I. 25.
A NÉGY BOLYAI ÉS A NEGYVENEZER HALOTT Para-Kovács Imre: A nemzeti jeti balladája, avagy a mátranováki fanyűvő és Orbán találkozása Verebes István aktualizálta 40 éves Kedves Pentések-jét, és kampánynótákat írt a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” mintájára Farkasházy Tivadar alig várja, hogy a stadionok mintájára szponzornevet kapjanak a középületek és közterek: legyen Fővárosi Gázművek Bazilika és Fidesz Hősök tere is Smuzewitz Ilona: Aggódhatnak a kipcsakok? Mi lesz most az előző elnökről elnevezett fővárosú, ismét az oroszok által megmentett Kazahsztánnal? Dési János felfedi, hogy négyszeres Oscar-díjas De Sica együtt mentett zsidókat a jövendő pápával Selmeczi Tibor azon tűnődik, miért nem vitte a pénzét Weiss Manfréd meg a Goldberger család offshoreba, miért nem vettek eszéki focicsapatot, hogy jutott eszükbe beruházni? A 2021-es Hócipő-díj második körének győztesei: a központból válaszokat váró fideszes polgi és Andi A Heti Kamu megtudta, Tiborcz István máris megváltoztatja az általa megvásárolt Gránit Bank nevét Dolomit Bankra, mert a családban ez a menő
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.