Alkohollal a válságban

Kovács András Péter
2008. 11. 05. · Hócipő 2008/23
Tegnap tartotta alakuló ülését az Alkohollal a Válság Ellen Szövetség (AVESZ), amely tagjait csődbe ment brókerekből, elbocsátott eletronikai dolgozókból, valamint rosszkor idetelepült kínai vendégmunkásokból verbuválja.

Az AVESZ elnökét a szövetség küldetéséről és céljairól kérdeztük, de olyan részeg volt, hogy nem tudott válaszolni. Kaptunk viszont egy brosúrát, amelyet söralátétre nyomtattak, így minden tag láthatja, ha a pohár fenekére néz.


Boldog bevándorló az AVESZ rendezvényén

A szövetség alakuló ülésén többen megpróbáltak beszédet mondani, volt is köztük, aki sikerrel kapaszkodott meg a szószékben, így Lee Fao kínai szakács, akinek részegen még kevésbé lehetett érteni amúgy is rettenetes dél-kínai nyelvjárását, illetve Mérei Sándor elektroműszerész, aki elmondta: egyéb sem maradt számukra, mint az alkohol. A válság persze ettől még marad, de már nem érdekli őket annyira. A rendezvény hivatalos részét tombola követte, ahol kisorsoltak három darab OTP-részvényt, majd fellépett Gesztenyés Karcsi magyarnóta-énekes, aki még a Közgazdaságtudományi Egyetemen tanult meg szintetizátorozni, így jelenleg ő az egyetlen, aki hasznot húzott a válságból.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/2  •  I. 12. – I. 25.
A NÉGY BOLYAI ÉS A NEGYVENEZER HALOTT Para-Kovács Imre: A nemzeti jeti balladája, avagy a mátranováki fanyűvő és Orbán találkozása Verebes István aktualizálta 40 éves Kedves Pentések-jét, és kampánynótákat írt a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” mintájára Farkasházy Tivadar alig várja, hogy a stadionok mintájára szponzornevet kapjanak a középületek és közterek: legyen Fővárosi Gázművek Bazilika és Fidesz Hősök tere is Smuzewitz Ilona: Aggódhatnak a kipcsakok? Mi lesz most az előző elnökről elnevezett fővárosú, ismét az oroszok által megmentett Kazahsztánnal? Dési János felfedi, hogy négyszeres Oscar-díjas De Sica együtt mentett zsidókat a jövendő pápával Selmeczi Tibor azon tűnődik, miért nem vitte a pénzét Weiss Manfréd meg a Goldberger család offshoreba, miért nem vettek eszéki focicsapatot, hogy jutott eszükbe beruházni? A 2021-es Hócipő-díj második körének győztesei: a központból válaszokat váró fideszes polgi és Andi A Heti Kamu megtudta, Tiborcz István máris megváltoztatja az általa megvásárolt Gránit Bank nevét Dolomit Bankra, mert a családban ez a menő
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.