Fáklya-fénykardozás

Kovács András Péter
2008. 04. 09. · Hócipő 2008/08
Idén olimpiai szám lesz a fáklya-fénykardozás is. Ez az egyetlen olyan versenyszám, amelyre az olimpia hivatalos megnyitója előtt kerül sor. A versenyszámra többnyire kiöregedett vívók, veterán párbajtőrözők és amatőr Csillagok háborúja-rajongók jelentkeznek. A fáklya-fénykardozás előnye a vívással szemben, hogy a tusokat utólag is meg lehet számolni, köszönhetően az ellenfélen keletkező égési sérüléseknek. Ha azonban valamelyik fél túl hevesen kaszabol, annak kialudhat a fáklyája, és onnan kezdve csak védekezhet vele, egészen addig, míg ellenfele el nem találja és szét nem égeti a kézfejét.


Francia és a német bajnok összecsapására sokan
voltak kíváncsiak!


A fáklya-fénykardozás ötlete egyébként két ausztrál nikotinistától származik, akik munkahelyük dohányzásra kijelölt helyére kiszorulva, gyakran unatkoztak, így jó heccnek tűnt az apró cigaretta-szálakkal való hadakozás. Miután azonban érezték, hogy még egy égési sérülés használhatatlanná tenné a kézfejüket, gyorsan abbahagyták az aktív sportot, és nekiláttak lefektetni a fáklya-fénykard szabályait. A legfontosabb szabály, hogy fáklya-fénykardozás közben bármelyik fél használhatja a Jedi-erőt, de úgysem tudják, hogy kell.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/2  •  I. 12. – I. 25.
A NÉGY BOLYAI ÉS A NEGYVENEZER HALOTT Para-Kovács Imre: A nemzeti jeti balladája, avagy a mátranováki fanyűvő és Orbán találkozása Verebes István aktualizálta 40 éves Kedves Pentések-jét, és kampánynótákat írt a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” mintájára Farkasházy Tivadar alig várja, hogy a stadionok mintájára szponzornevet kapjanak a középületek és közterek: legyen Fővárosi Gázművek Bazilika és Fidesz Hősök tere is Smuzewitz Ilona: Aggódhatnak a kipcsakok? Mi lesz most az előző elnökről elnevezett fővárosú, ismét az oroszok által megmentett Kazahsztánnal? Dési János felfedi, hogy négyszeres Oscar-díjas De Sica együtt mentett zsidókat a jövendő pápával Selmeczi Tibor azon tűnődik, miért nem vitte a pénzét Weiss Manfréd meg a Goldberger család offshoreba, miért nem vettek eszéki focicsapatot, hogy jutott eszükbe beruházni? A 2021-es Hócipő-díj második körének győztesei: a központból válaszokat váró fideszes polgi és Andi A Heti Kamu megtudta, Tiborcz István máris megváltoztatja az általa megvásárolt Gránit Bank nevét Dolomit Bankra, mert a családban ez a menő
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.