Hírek a Magyar Államvasutak háza tájáról

Kovács András Péter
2009. 11. 04. · Hócipő 2009/22
Tarr Béla-hét a VÁLTÓ-ban

A Vasutas Átképző és Tanulmányi Otthon (VÁLTÓ) a munkabeszüntetés idejére Tarr Béla retrospektívhetet hirdet. A munkájukat beszüntetett, unatkozó vasúti alkalmazottak a rendezvény keretében megtekinthetik a Sátántangó eredeti, nyolcórás verzióját, akár kikockázva is, és most először látható az a tizenhat órás, vágatlan snitt is, ami egy konzervdobozt lmutat fix kameraállásból. Premierre is sor kerül: itt látható először a Gála együttes Pörgess fel c. videoklipje, amelyet szintén a mester endezett, és érdekessége, hogy a négyórás klipben pontosan 100-szor kerül lejátszásra a dal.


Tarr Béla Pörgess fel című videoklipjének negyven perces nyitóképe.

A szervezők az eseménytől azt várják, hogy a dolgozók számára gyorsabban repüljön az idő, mi több, hogy a gyengébb idegzetűek sírva meneküljenek vissza dolgozni.Termékkört bővít az utasellátó

A pályaudvarok utasellátói termékkört bővítenek, és a hagyományos üdítők, szendvicsek és rágcsálnivalók mellett olyan portékákat is láthatunk a polcokon, amelyekkel az utasok hasznosan üthetik el akár az időt, akár a vasúti dolgozókat. A legnépszerűbb a nuncsaku, amivel kötélhúzást is lehet rögtönözni, vonatkereket is lehet kopogtatni, és a megriadt pénztárosokat is sakkban lehet tartani. Emellett kaphatók bokszerek is, amelyekkel a vagonok falán 3D hatás érhető el, valamint ülésfelhasogatáshoz ajánlott kisbicskák, és a vasúti vécék eltömítésére is alkalmas vattacsomók. Az édességek kedvelői kaphatnak dobócsillag alakú nyalókát, amiről eldönthetik, hogy pálcikával saját, vagy anélkül más szájában szeretnék-e látni.A slágertermék azonban a Candy Finger Suckers fantázianévre hallgató, középső ujjat formázó nyalóka, amellyel a várakozás hosszú óráiban kedvünkre nyalókázhatunk, miközben bárkinek beinthetünk, aki minket idegesít.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/2  •  I. 12. – I. 25.
A NÉGY BOLYAI ÉS A NEGYVENEZER HALOTT Para-Kovács Imre: A nemzeti jeti balladája, avagy a mátranováki fanyűvő és Orbán találkozása Verebes István aktualizálta 40 éves Kedves Pentések-jét, és kampánynótákat írt a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” mintájára Farkasházy Tivadar alig várja, hogy a stadionok mintájára szponzornevet kapjanak a középületek és közterek: legyen Fővárosi Gázművek Bazilika és Fidesz Hősök tere is Smuzewitz Ilona: Aggódhatnak a kipcsakok? Mi lesz most az előző elnökről elnevezett fővárosú, ismét az oroszok által megmentett Kazahsztánnal? Dési János felfedi, hogy négyszeres Oscar-díjas De Sica együtt mentett zsidókat a jövendő pápával Selmeczi Tibor azon tűnődik, miért nem vitte a pénzét Weiss Manfréd meg a Goldberger család offshoreba, miért nem vettek eszéki focicsapatot, hogy jutott eszükbe beruházni? A 2021-es Hócipő-díj második körének győztesei: a központból válaszokat váró fideszes polgi és Andi A Heti Kamu megtudta, Tiborcz István máris megváltoztatja az általa megvásárolt Gránit Bank nevét Dolomit Bankra, mert a családban ez a menő
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.