Lebukott az Aranyhal

Kovács András Péter
2007. 04. 25. · Hócipő 2007/09

Keserű véget ért az Aranyhal több százéves tündöklő karrierje. A hét végén egy hazai makrogazdasági szakértő horgára akadt, akinek fűt-fát ígért, ha visszadobja. A szakember felvetette a foglalkoztatás és a reálbérek emelkedésének és az infláció egyidejű csökkenésének kívánságát. Az Aranyhal még erre is rábólintott. Szakemberünk azonban alaposabban utánaszámolt az Aranyhal ajánlatának, és bebizonyította, hogy az ígéret kivitelezése lehetetlen. Az Aranyhal a számítások alatt megfulladt. A szakértő a tetemet méreten alulinak találta, és visszadobta. Szemtanúk elmondása alapján azonban valószínűleg igazak azok a korábban felröppent hírek, melyek szerint az Aranyhal valójában cápa (lásd illusztrációnkat). Ha a hét végén indult nyomozás eredményre vezet, talán az is kiderül, miért és ki mindenkit károsított meg kívánságaik teljesítésének ígéretével a szélhámos hal.


HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/2  •  I. 12. – I. 25.
A NÉGY BOLYAI ÉS A NEGYVENEZER HALOTT Para-Kovács Imre: A nemzeti jeti balladája, avagy a mátranováki fanyűvő és Orbán találkozása Verebes István aktualizálta 40 éves Kedves Pentések-jét, és kampánynótákat írt a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” mintájára Farkasházy Tivadar alig várja, hogy a stadionok mintájára szponzornevet kapjanak a középületek és közterek: legyen Fővárosi Gázművek Bazilika és Fidesz Hősök tere is Smuzewitz Ilona: Aggódhatnak a kipcsakok? Mi lesz most az előző elnökről elnevezett fővárosú, ismét az oroszok által megmentett Kazahsztánnal? Dési János felfedi, hogy négyszeres Oscar-díjas De Sica együtt mentett zsidókat a jövendő pápával Selmeczi Tibor azon tűnődik, miért nem vitte a pénzét Weiss Manfréd meg a Goldberger család offshoreba, miért nem vettek eszéki focicsapatot, hogy jutott eszükbe beruházni? A 2021-es Hócipő-díj második körének győztesei: a központból válaszokat váró fideszes polgi és Andi A Heti Kamu megtudta, Tiborcz István máris megváltoztatja az általa megvásárolt Gránit Bank nevét Dolomit Bankra, mert a családban ez a menő
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.