Görcsös félelem

Ma volt a holnap tegnapja

Buzsik Zsolt
2011. 06. 06.
Növényi csírafajták terjeszthetik a németországi hasmenésjárványt - jelentette be Gert Lindemann tartományi mezőgazdasági miniszter. Viszont amíg nem tudunk biztosat, addig mindentől fo... félünk.

Börtön fíling
Előállították, majd őrizetbe vették Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete főtitkárát. Szima azt üzente, ülősztrájkba kezd, és örül, mert úgy érzi, a börtönőrök mellette állnak.

Bohócügy
Több ezer pedagógus tüntetett vasárnap Budapesten a kormány oktatási és szakképzési reformprogramja ellen. Az oktatási államtitkárság közölte: a készülő közoktatási törvény koncepciójáról a törvényben előírt kötelezettségén felül jóval többet egyeztetett. - Ha ez a pedagógusoknak mégsem elég, bármikor kész tárgyalni velük a bohócügyi államtitkár is.

Kívánság
Rémhír került fel a napokban egy nyilvános internetes levelezőlistára, mely szerint a kormány államosítani szeretné a 2 millió forintnál nagyobb összegű bankbetéteket. - Bárcsak lenne okom megrémülni!

Adj békét, Uram!
A kilencedik kötcsei találkozón Orbán Viktor arra kérte a rendezvény résztvevőit, hogy az államadóssággal és a munkanélküliséggel zajló háborút vegyék komolyan, mert "ha mi nem győzzük le az államadósságot és a munkanélküliséget, akkor azok győzik le Magyarországot". - A gyávábbak persze kiegyeznének egy döntetlennel is.

Félelem az élelemtől
A brit élelmiszerellátást fenyegető terrorveszélyre hívta fel a figyelmet a brit kormány mellett működő Nemzeti Infrastruktúra-védelmi Központ, amely jelentésében arra figyelmeztet, hogy "ideológiailag vagy politikailag motivált csoportok" a forgalomba kerülő élelmiszerek megmérgezésével próbálkozhatnak. Ajánlhatnánk a fényevést, de ez rossz fényt vetne ránk.

Ellenpéldakép
A 14 éves Madarász Fanni lett a Kárpát-medence legjobb helyesírója. A parádi lány még nem döntötte el, mivel szeretne foglalkozni, ha felnő, de államfőnő semmiképp sem akar lenni.

Kapzsi guru
Őrizetbe vette az indiai rendőrség az ország legismertebb jógaguruját, miután a guru hívei körében "a végsőkig tartó" éhségsztrájkba kezdett, hogy kikényszerítse a kormánytól radikális korrupcióellenes követeléseinek teljesítését. A rendőrség szóvivője közölte: ötezer fős jógatábor létesítésére adtak engedélyt, nem pedig ötvenezres hangulatkeltő rendezvényre. Ráadásul a guru képes volt potom száz rúpiával kiszúrni a rendőrfőnök szemét azért, hogy szemet hunyjon.

Egy skót Magyarországon
A gyorséttermek kínálatának egészségesebbé tételéről szóló törvényjavaslatot nyújt be a parlamentnek Lázár János. A javaslat szerint a gyorséttermeknek tájékoztatni kellene a vendégeket az ételek összetételéről, és előírnák azt is, hogy az étteremláncok játszótereket alakítsanak ki az éttermek közelében. - Választhatsz, kisfiam: vagy hamburger, vagy játszótér.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.