Nyugdíj-lutri

Buzsik Zsolt
2012. 01. 16.
2 millió 800 ezer volt magánnyugdíj-pénztártag szívhatja a fogát, amennyiben azok a pénztártagok is teljes nyugellátásra lesznek jogosultak, akik nem lépnek vissza az állami nyugdíjrendszerbe. A Nemzetgazdasági Minisztérium azt állítja, mindenkinek teljes nyugdíj jár, a hatályos törvény szerint viszont nem. A legilletékesebbeket kérdeztük: Kaphatnak-e teljes állami nyugdíjat azok, akik maradnak a magánnyugdíj-pénztáraknál?

Selmeczi Gabriella: Remélem, nem kapnak, de én már nem vagyok ebben illetékes. Sikeres nyugdíjvédelmi megbízotti tevékenységem tavaly véget ért. A Nemzetgazdasági Minisztériumot, talán Matolcsy miniszter urat kellene megkérdezni.

Matolcsy György: Szerintem kaphatnak, habár ki tudja, bármikor várhatók jogszabály-módosítások nyugdíjügyben. De én most a Magyar Növekedési Terv díszkiadásával foglalatoskodom és pihenek. Kérdezze Fellegi Tamást, ő biztos mindent jobban tud.

Fellegi Tamás: A valutaalap vezetőjével folytatott előzetes megbeszéléseken szerencsére ez a kérdés nem került szóba. Javaslom, érdeklődjön Szijjártó úrnál.

Szijjártó Péter: A magánnyugdíj spekuláns üzletemberek szerencsejátéka. A szerencsétlen pénztártagokat sem tudom semmi jóval biztatni, de talán majd a miniszterelnök úr.

Orbán Viktor: A kormány 2012-re garantálja a nyugdíjak értékállóságát, ennél többet politikai kalandorság lenne ígérni, annál is inkább, mert komolyan tartok tőle, hogy még az Alkotmánybíróságnak is lesz néhány szava az ügyben.

Alkotmánybíró: Miért pont engem kérdez? Van még rajtam kívül 14 alkotmánybíró! Én már a magánnyugdíjvagyont érintő törvényekről is képtelen voltam dönteni. Persze ezzel nem voltam egyedül, de ezt nem tőlem hallotta, én nem szivárogtatok. Miért nem kérdez egy nyugdíjszakértőt?

Nyugdíjszakértő: Természetesen jár. Vagyis várjon csak: az érvényes nyugdíjszámítási szabály szerint nem egészen. Szóval mégsem. Ja, de az év végi módosítások szerint igen. Nem, mégsem. De mégis. Nem! De! Hagyjon békén! Hívja fel a Stabilitás Pénztárszövetséget!

Stabilitás Pénztárszövetség: Optimista vagyok, de sajnos most le kell tennem a telefont, mert viszik a bútorokat.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/8  •  IV. 10. – IV. 23.
Sulyok Papa Doc: Zsidólakás
és zsidóbútor után olvasson
zsidókutya-igénylésekről is!
Para-Kovács Imre: Hamburgerekkel lehet a szemétdombra juttatni a Fidesz nevű állampártot, nem tárkonyszószos pirított pisztránggal! Váncsa István: embercsoport saját magának önszántából ennyire hülye nevet nem találhat ki, mint hogy Talpra Magyarok Közössége Smuzewitz Ilona: az úgynevezett ellenzéki pártok is megmondták, hogy nem Magyar a messiás, de ha olyan nagy a szükség a messiásra, ők vállalják Farkasházy Tivadar szerint a brazil Bolsonarónak Kisvárdára vagy Mezőkövesdre kéne igazolnia, de még mielőtt kiesnek Havas Henrik belecsöppent a Békemenet transzparenskészítőinek mindennapjaiba, és megtudta, azzal fognak vonulni, hogy: Elfoglaljuk Brüsszelt, mert Magyar Péter egy geci! Dési János a miniszterelnök (apjának) hatvanpusztai pálmaházában ugrándozó majmokról Verebes István újabb Örkényiádái A Heti Kamu megtudta: Tiborcz Istvan árufeltöltőnek állt, hogy belülről foglalja el a SPAR-t.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.