Interjú hőguta után

Buzsik Zsolt
2013. 08. 14.
Túléltük az elmúlt heteket, amikor jóérzésű ember a kutyáját se engedte be a lakásba, mert ott melegebb volt, mint odakint, a 38 fokos árnyékban. De végre fellélegezhetünk, enyhült a trópusi hőség, nem riogatnak minket citrom- és narancssárgával, köszönhetően a hazánk területére érkező hidegfrontnak. Vajon kinek köszönhetjük e várva várt vendég látogatását? Ennek járt utána riporterünk.

Hócipő: Már nagyon vártuk. Hol késett eddig?

Hidegfront: Szabadságon voltam. Tulajdonképpen még most is a Jeges-tengerben áztatnám a lábamat, ha Orbán Viktor nem hívott volna.

Hócipő: Ne már! Ön csak úgy hívásra érkezik?

Hidegfront: Nem akárkinek a hívására, és nem csak úgy. Komoly tárgyalásokat folytattam a miniszterelnök úrral, aki meggyőzött arról, hogy a magyar embereknek szükségük van a hőmérséklet-csökkentésre.

Hócipő: Ne haragudjon, de erre magától is rájöhetett volna.

Hidegfront: Miből jöhettem volna rá? Hozzám csak olyan hírek jutottak el, hogy Európában kettős mércével mérik a hőmérsékletet, és az ellenzéki pártoknak egy szavuk sincs a hőség ellen. Sőt úgy hallom, Gyurcsány-Bajnai is csak a minimálbért akarja csökkenteni, a hőmérsékletre viszont fittyet hány.

Hócipő: Mégis, mivel győzte önt meg Orbán Viktor?

Hidegfront: Azzal, hogy a hőség csak a multinacionális cégek, a klímaberendezés-gyártó és forgalmazók érdeke, és a háttérből a baloldali üdítőital- és liberális sörlobbi mozgatja a hőmérő higanyszálát. Kifejtette azt is, hogy az európai hőségkezelés nem sikeres, a magyar hőségkezelés pedig sikeres.

Hócipő: Valami konkrétabb érve nem volt?

Hidegfront: De volt. Elmondta, hogy a hétvégi bajnoki fordulóban a Felcsút Pakson vendégeskedik, és szeretné, ha a fiúknak nem kellene a kánikula ellen is küzdeniük.

Hócipő: Ezzel vette rá önt, hogy megszakítsa a nyaralását és Magyarországra látogasson?

Hidegfront: Nem csak ezzel, hízelgett a hiúságomnak is.

Hócipő: Mivel?

Hidegfront: Tudja, mindenkinek jólesik, ha tömegek támogatják. Orbán Viktor megígérte, hogy decemberig összegyűjtet 2 millió aláírást a hőmérséklet-csökkentés támogatására.

Hócipő: Ne mondja már, hogy semmi anyagi előnye nem származik a látogatásából!

Hidegfront: Nekem semmi, nem értek én az üzlethez. Azt tudom, hogy a rokonaim nem járnak rosszul: unokaöcsém, az északi szél igazgató lesz valami takarékszövetkezetben, húgaim, a felhők kaszinókat nyithatnak.

Hócipő: Földbérlet, patika, dohánybolt?

Hidegfront: Ja, azokat a bátyám kapja, ő kedden délután érkezik.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/2  •  I. 12. – I. 25.
A NÉGY BOLYAI ÉS A NEGYVENEZER HALOTT Para-Kovács Imre: A nemzeti jeti balladája, avagy a mátranováki fanyűvő és Orbán találkozása Verebes István aktualizálta 40 éves Kedves Pentések-jét, és kampánynótákat írt a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” mintájára Farkasházy Tivadar alig várja, hogy a stadionok mintájára szponzornevet kapjanak a középületek és közterek: legyen Fővárosi Gázművek Bazilika és Fidesz Hősök tere is Smuzewitz Ilona: Aggódhatnak a kipcsakok? Mi lesz most az előző elnökről elnevezett fővárosú, ismét az oroszok által megmentett Kazahsztánnal? Dési János felfedi, hogy négyszeres Oscar-díjas De Sica együtt mentett zsidókat a jövendő pápával Selmeczi Tibor azon tűnődik, miért nem vitte a pénzét Weiss Manfréd meg a Goldberger család offshoreba, miért nem vettek eszéki focicsapatot, hogy jutott eszükbe beruházni? A 2021-es Hócipő-díj második körének győztesei: a központból válaszokat váró fideszes polgi és Andi A Heti Kamu megtudta, Tiborcz István máris megváltoztatja az általa megvásárolt Gránit Bank nevét Dolomit Bankra, mert a családban ez a menő
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.