Időrablók

Ma volt a holnap tegnapja

Buzsik Zsolt
2010. 03. 29.
Átálltunk a nyári időszámításra, vagyis vasárnap hajnali két órakor egy órával előre kellett állítanunk az óráinkat. Az óraátállítás miatt panaszbeadvánnyal fordultunk az Országos Választási Bizottsághoz, mert mi az, hogy csak úgy ellopnak egy órát a kampányidőszakból!

Hírnév
A Vasárnapi Hírek legfrissebb száma közzétette azoknak az elítélteknek a nevét és bűncselekményét, akik az elmúlt öt évben kegyelmet kaptak a köztársasági elnöktől. A mázlisták: nem elég, hogy kegyelmet kaptak, még híresek is lettek.

Tanksapka csapda
Olyan lopásgátló tanksapkákkal szerelték fel a rendőrségnek átadott ötszáz új Ford Focust, melyek csak a töltőpisztoly behelyezésekor nyílnak. A különleges tanksapka azonban gondot okozhat a tankolásnál, hiszen a keleti országrészben még sok olyan benzinkút üzemel, melyek töltőcsonkjai nem férnek bele a tankoló nyílásba. Nem lett volna egyszerűbb minden rendőrautó mellé egy rendőrt állítani?

Pumpa
Közel 150 pornófilmben, többek között leszbikus jelenetekben is szerepel a közismerten melegellenes Magyar Gárda egyik tagja - számol be a velvet.hu. Csoda, hogy ilyen hírek hallatán fölmegy az emberben a péniszpumpa?

Viszonyítási alap
Életfogytig tartó kényszermunkára ítélték Szenegálban azt a három magyart, akik a vád szerint 2006 áprilisában meggyilkolták bérelt kocsijuk sofőrjét, miközben Sierra Leonéba utaztak, hogy ott zsoldosként vállaljanak munkát. Ha az életfogytig tartó kényszermunkát veszem alapul, már nem is fáj annyira, hogy néhány évvel felemelik a nyugdíjkorhatárt.

Nem kell félni
Félünk azoktól a súlyos gyakorlati lépésektől, amelyek a szélsőséges politikai pártok hatalomra kerülése után jelentősen ronthatják a szlovák-magyar kapcsolatokat - jelentette ki Robert Fico egy vasárnapi televíziós vitaműsorában. Mi is tartottunk kissé Slotától és a pártjától, mégis milyen baráti volt a szlovák-magyar viszony az elmúlt években.

Füstbe ment tervek
A jövő nemzedékek országgyűlési biztosa szerint jogszabályellenes a pátyi önkormányzat golfpálya-beruházással kapcsolatos eljárása. De talán még nincs minden veszve, esetleg egy kaszinóvároshoz vagy egy motorverseny-pályához megkaphatják az engedélyt.

Szeretünk, Tünci!
Rajongók vették körül Kiszel Tündét a szigethalmi fogathajtó versenyen, ahol még Fábry Sándor is csak magányosan álldogált. A showman bánatában el is határozta, hogy jövőre ő is kirukkol egy falinaptárral.

Kell egy kis áramszünet
Orbán Viktor országjáró körútjának kaposvári állomásán kijelentette: a Fidesz-kormány meg fogja vizsgálni a közszolgáltatási szerződéseket, és a magyar emberek érdekeit fogja érvényesíteni, hiszen az tarthatatlan, hogy a fizetések 80-85 százalékát a rezsiköltségek viszik el. Nekem kapásból három pofon egyszerű megoldás is eszembe jutott. 1. Csökkentik a rezsiköltségeket. 2. Emelik a fizetéseket. 3. A hét bizonyos napjain elzárják a gázt és kikapcsolják az áramot.

Turizmus 2010
Kiemelt szerepet szánnak a turizmusnak az országos listát állító nagy pártok, a Fidesz-KDNP, az MSZP és a Jobbik is. A Fidesz egyelőre a katasztrófa-turizmusban lát nagy lehetőségeket, a Jobbik a bakancsos turizmust részesítené előnyben, az MSZP pedig túlélő túrában gondolkodik.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.