Időrablók

Ma volt a holnap tegnapja

Buzsik Zsolt
2010. 03. 29.
Átálltunk a nyári időszámításra, vagyis vasárnap hajnali két órakor egy órával előre kellett állítanunk az óráinkat. Az óraátállítás miatt panaszbeadvánnyal fordultunk az Országos Választási Bizottsághoz, mert mi az, hogy csak úgy ellopnak egy órát a kampányidőszakból!

Hírnév
A Vasárnapi Hírek legfrissebb száma közzétette azoknak az elítélteknek a nevét és bűncselekményét, akik az elmúlt öt évben kegyelmet kaptak a köztársasági elnöktől. A mázlisták: nem elég, hogy kegyelmet kaptak, még híresek is lettek.

Tanksapka csapda
Olyan lopásgátló tanksapkákkal szerelték fel a rendőrségnek átadott ötszáz új Ford Focust, melyek csak a töltőpisztoly behelyezésekor nyílnak. A különleges tanksapka azonban gondot okozhat a tankolásnál, hiszen a keleti országrészben még sok olyan benzinkút üzemel, melyek töltőcsonkjai nem férnek bele a tankoló nyílásba. Nem lett volna egyszerűbb minden rendőrautó mellé egy rendőrt állítani?

Pumpa
Közel 150 pornófilmben, többek között leszbikus jelenetekben is szerepel a közismerten melegellenes Magyar Gárda egyik tagja - számol be a velvet.hu. Csoda, hogy ilyen hírek hallatán fölmegy az emberben a péniszpumpa?

Viszonyítási alap
Életfogytig tartó kényszermunkára ítélték Szenegálban azt a három magyart, akik a vád szerint 2006 áprilisában meggyilkolták bérelt kocsijuk sofőrjét, miközben Sierra Leonéba utaztak, hogy ott zsoldosként vállaljanak munkát. Ha az életfogytig tartó kényszermunkát veszem alapul, már nem is fáj annyira, hogy néhány évvel felemelik a nyugdíjkorhatárt.

Nem kell félni
Félünk azoktól a súlyos gyakorlati lépésektől, amelyek a szélsőséges politikai pártok hatalomra kerülése után jelentősen ronthatják a szlovák-magyar kapcsolatokat - jelentette ki Robert Fico egy vasárnapi televíziós vitaműsorában. Mi is tartottunk kissé Slotától és a pártjától, mégis milyen baráti volt a szlovák-magyar viszony az elmúlt években.

Füstbe ment tervek
A jövő nemzedékek országgyűlési biztosa szerint jogszabályellenes a pátyi önkormányzat golfpálya-beruházással kapcsolatos eljárása. De talán még nincs minden veszve, esetleg egy kaszinóvároshoz vagy egy motorverseny-pályához megkaphatják az engedélyt.

Szeretünk, Tünci!
Rajongók vették körül Kiszel Tündét a szigethalmi fogathajtó versenyen, ahol még Fábry Sándor is csak magányosan álldogált. A showman bánatában el is határozta, hogy jövőre ő is kirukkol egy falinaptárral.

Kell egy kis áramszünet
Orbán Viktor országjáró körútjának kaposvári állomásán kijelentette: a Fidesz-kormány meg fogja vizsgálni a közszolgáltatási szerződéseket, és a magyar emberek érdekeit fogja érvényesíteni, hiszen az tarthatatlan, hogy a fizetések 80-85 százalékát a rezsiköltségek viszik el. Nekem kapásból három pofon egyszerű megoldás is eszembe jutott. 1. Csökkentik a rezsiköltségeket. 2. Emelik a fizetéseket. 3. A hét bizonyos napjain elzárják a gázt és kikapcsolják az áramot.

Turizmus 2010
Kiemelt szerepet szánnak a turizmusnak az országos listát állító nagy pártok, a Fidesz-KDNP, az MSZP és a Jobbik is. A Fidesz egyelőre a katasztrófa-turizmusban lát nagy lehetőségeket, a Jobbik a bakancsos turizmust részesítené előnyben, az MSZP pedig túlélő túrában gondolkodik.