Berényiek

Ma volt a holnap tegnapja

Buzsik Zsolt
2010. 02. 01.
Finanszírozási gondok miatt február elsejétől korlátozzák a betegellátást a jászberényi kórházban. Páratlan napokon csak a jászokat látják el, páros napokon csak a berényieket.

Átpártoló vendég
Legkorábban mára várható az áram visszakapcsolása a debreceni Aranybika szállodában, noha a tulajdonos csütörtökön azt ígérte, pénteken kifizeti a mintegy 30 milliós áramszámlát. Késő, én már csak a Hotel Óbesterben fogok megszállni, ahol a huszáros Kósa Lajos tekint le rám a falról.

Tele van a hócipőm
Tízévente egyszer fordul elő, hogy 24 óra alatt annyi hó essen, mint szombaton a fővárosban. Én már négyszer tíz évet leéltem, de még mindig nem sikerült beletörődnöm a tél szépségeibe.

Félig igaz halálhír
91 éves korában elhunyt J. D. Salinger, a Zabhegyező című világhírű regény írója. A regény főhőse szerint „Az emberek folyton azt hiszik, hogy valami egészen igaz lehet.” Igaza lehet, előfordulhat, hogy Salinger csak félig halt meg, sőt az is lehet, hogy halhatatlan.

Aki visszasírja a sztrájkot
Harminc napra házi őrizetbe helyezték Antal Attilát, a BKV korábbi vezérigazgatóját. Pechje van: ha egy hónappal előbb helyezik házi őrizetbe, ő is simán megléphetett volna a BKV-s sztrájk alatt.

Titkosszolgasors
Kábítószer-csempészés vádjával letartóztatták a Dél-Afrikai Köztársaság titkosszolgálatokat felügyelő miniszterének feleségét. A férj kijelentette, hogy semmit sem tudott az ügyről, az ellenzék legfőbb pártja azonban lemondását követeli a titkosszolgálatok éléről. Viszont ha figyeltette volna a nőt, akkor meg hogy jön ahhoz, hogy közpénzből figyeltesse az asszonyt?

Aranybánya
A klub szurkolói nem bocsátják meg Bori Gábornak, hogy korábban egy égő Fradi-sállal pózolt, így az MTK középpályása mégsem lesz a Ferencváros játékosa. Sebaj, szép számmal igazolhatók még az angol harmadosztályból olyan öregfiúk, akik tuti, hogy nem égettek Fradi-sálat.

Fejesek
Bajnai Gordon szombaton fogadta Michel Platinit, az UEFA vezetőjét, akinek egy fejelő futballistát ábrázoló porcelánszobrot ajándékozott a francia sportdiplomatának. Bajnai Mesterházyval is fejelgetett a sajtó előtt, szóval ez a fejelős szimbólum megfejtésre vár. „Fej fej mellett” nem lehet a megfejtés. Esetleg fel a fejjel?

Majd rájön
Politikai menedékjogot kért Észak-Koreában az az amerikai férfi, aki néhány napja lépte át illegálisan az ázsiai ország határát. Az egyik legnagyobb dél-koreai napilap szerint, egy 28 éves amerikairól van szó, aki azért ment Észak-Koreába, mert nem akar többé a kapitalista világban élni. Szegény pára, legalább próbált volna előtte Kubában bemelegíteni!

Obama bekeményít
Obama bankokat megregulázó javaslatcsomagjának fő célja, hogy korlátozzák a pénzügyi intézmények méretét és az olyan kockázatos ügyletek lehetőségét, melyekkel az egész pénzügyi rendszer bedönthető. A bankárok úgy megijedtek, hogy egy fillér se maradt a zsebükben.

Tájékoztatási fokozat
A mérési adatok alapján nem indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása, mivel tovább csökkent Budapesten a szállópor-koncentráció - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. Érdekes ez a tájékoztatási fokozat: a szmogriadónak miért van, és például a Kulcsár-ügynek miért nincs?
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.