Berényiek

Ma volt a holnap tegnapja

Buzsik Zsolt
2010. 02. 01.
Finanszírozási gondok miatt február elsejétől korlátozzák a betegellátást a jászberényi kórházban. Páratlan napokon csak a jászokat látják el, páros napokon csak a berényieket.

Átpártoló vendég
Legkorábban mára várható az áram visszakapcsolása a debreceni Aranybika szállodában, noha a tulajdonos csütörtökön azt ígérte, pénteken kifizeti a mintegy 30 milliós áramszámlát. Késő, én már csak a Hotel Óbesterben fogok megszállni, ahol a huszáros Kósa Lajos tekint le rám a falról.

Tele van a hócipőm
Tízévente egyszer fordul elő, hogy 24 óra alatt annyi hó essen, mint szombaton a fővárosban. Én már négyszer tíz évet leéltem, de még mindig nem sikerült beletörődnöm a tél szépségeibe.

Félig igaz halálhír
91 éves korában elhunyt J. D. Salinger, a Zabhegyező című világhírű regény írója. A regény főhőse szerint „Az emberek folyton azt hiszik, hogy valami egészen igaz lehet.” Igaza lehet, előfordulhat, hogy Salinger csak félig halt meg, sőt az is lehet, hogy halhatatlan.

Aki visszasírja a sztrájkot
Harminc napra házi őrizetbe helyezték Antal Attilát, a BKV korábbi vezérigazgatóját. Pechje van: ha egy hónappal előbb helyezik házi őrizetbe, ő is simán megléphetett volna a BKV-s sztrájk alatt.

Titkosszolgasors
Kábítószer-csempészés vádjával letartóztatták a Dél-Afrikai Köztársaság titkosszolgálatokat felügyelő miniszterének feleségét. A férj kijelentette, hogy semmit sem tudott az ügyről, az ellenzék legfőbb pártja azonban lemondását követeli a titkosszolgálatok éléről. Viszont ha figyeltette volna a nőt, akkor meg hogy jön ahhoz, hogy közpénzből figyeltesse az asszonyt?

Aranybánya
A klub szurkolói nem bocsátják meg Bori Gábornak, hogy korábban egy égő Fradi-sállal pózolt, így az MTK középpályása mégsem lesz a Ferencváros játékosa. Sebaj, szép számmal igazolhatók még az angol harmadosztályból olyan öregfiúk, akik tuti, hogy nem égettek Fradi-sálat.

Fejesek
Bajnai Gordon szombaton fogadta Michel Platinit, az UEFA vezetőjét, akinek egy fejelő futballistát ábrázoló porcelánszobrot ajándékozott a francia sportdiplomatának. Bajnai Mesterházyval is fejelgetett a sajtó előtt, szóval ez a fejelős szimbólum megfejtésre vár. „Fej fej mellett” nem lehet a megfejtés. Esetleg fel a fejjel?

Majd rájön
Politikai menedékjogot kért Észak-Koreában az az amerikai férfi, aki néhány napja lépte át illegálisan az ázsiai ország határát. Az egyik legnagyobb dél-koreai napilap szerint, egy 28 éves amerikairól van szó, aki azért ment Észak-Koreába, mert nem akar többé a kapitalista világban élni. Szegény pára, legalább próbált volna előtte Kubában bemelegíteni!

Obama bekeményít
Obama bankokat megregulázó javaslatcsomagjának fő célja, hogy korlátozzák a pénzügyi intézmények méretét és az olyan kockázatos ügyletek lehetőségét, melyekkel az egész pénzügyi rendszer bedönthető. A bankárok úgy megijedtek, hogy egy fillér se maradt a zsebükben.

Tájékoztatási fokozat
A mérési adatok alapján nem indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása, mivel tovább csökkent Budapesten a szállópor-koncentráció - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. Érdekes ez a tájékoztatási fokozat: a szmogriadónak miért van, és például a Kulcsár-ügynek miért nincs?