Magyar kampány Amerikában

Bartus László
2016. 07. 20. · Hócipő 2016/15
Az elnökválasztási kampány ott vett gyökeres fordulatot, amikor a demokraták két lábbal kirúgták azt a kampánymenedzsert, aki hangosan hahotázott, miután meghallotta Orbán Viktor ma már sokat idézett mondását, hogy „bennünket követ majd a világ”. A férfi azóta Trump szállodáiban takarít mexikói illegális munkavállalók között. Hillary Clinton pedig szemügyre vette a Central Park fáit, megjelölte, mint Ludas Matyi a legöregebb és legvastagabb tölgyeket, s keresi a befektetőt, aki felhőkarcolókkal építi be a park utolsó zöld területeit is. Trumpot mégsem kérheti fel, hogy ő építsen múzeumi negyedet a Metropolitan Múzeum mögé. Kisebb fennakadást okozott, amikor a demokraták keresték a legjobb kampánymenedzsereket, akik ismerik a magyar siker titkát, hogyan lehet a legvisszataszítóbb ötletekkel hatalmas támogatottságot szerezni. Amikor meg akarták hívni őket Amerikába, kiderült, hogy ők vannak kitiltva, illetve ők állnak a kitiltásra várakozók listájának első huszonöt helyén mint korrupt politikusok, tolvaj bűnözők és adócsalók. A kérdés úgy merült fel, hogy ezek ellen körözést adjanak ki, a CIA fogja el őket, töltsék ki megérdemelt nyolcvanévi büntetésüket, vagy kapjanak irodát Washingtonban, és mindenekelőtt készüljön róluk fotó friss The Wall Street Journallal a kezükben?

Ez utóbbi mellett döntöttek, miután Trump kényszerpályára helyezte őket, és látszott, hogy a republikánus párt vezetése bukásra van ítélve az ósdi, liberális politikai korrektségével a milliárdossal szemben. Trump azután kapott kedvet az induláshoz, hogy Budapesten azt mondták: ő az, aki megtestesíti a magyar modellt, ő maga a megtestesült nemzeti együttműködés. Miután Trump sorra nyerte az előválasztásokat, a demokraták elfogtak egy Budapestről érkezett levelet, amelyben ennyi volt: „Na, ugye.” A CIA beazonosította a levél íróját, az elemzők megnézték a közvélemény-kutatási eredményekben a támogatottságát, és azonnal a magyar modellre való áttérés mellett döntöttek. Ennek szellemében megfordult a stratégia, Hillary Clinton nem tagadni kezdte Bengázit, hanem dicsekedni kezdett vele, az emailjeit fizetett hirdetésben jelentette meg, amire azonnal pozitívan reagált a világ: a vádat pillanatok alatt ejtették vele szemben.

A két fél óriási rivalizálásba kezdett, a Clinton klán az alapítványaikba gyűjtött kenőpénzekkel kampányol, amitől a népszerűségük az egekbe szökött, de Trump néhány szándékosan előidézett csőddel és rasszista támadással ezt még hamar kiegyenlítette. A kerítésépítést is ellopta Clintonék elől, de az elnöki párnak óriási tartalékai vannak: máris elkezdtek offshore cégeket létrehozatni a világ legkorruptabb embereivel, akik majd amerikai állampolgárságokat árulnak saját zsebükre, a bevételt megosztják Clintonnal és embereivel. Amikor Hillary részére az egyik stróman egész évre előre lefoglalta a hongkongi helikoptereket, arra a New York-i tőzsde is nagyon pozitívan reagált, és a brókerek fogadásokat kötöttek Hillary győzelmére. A kampánystáb, miután tanulmányozta Rogán Cecília, Sarka Kata és Vajna Tímea népszerűségének titkát, kilátásba helyezte Monica Lewinsky bevetését is a kampányban, és lépéseket tettek az amerikai szépségkirálynő-választás megszerzésére Trump cégétől. Az NBC ugyanis egy felelőtlen pillanatában kirúgta Trumpot a szépségkirálynőkkel együtt, amikor még azt hitték, hogy a liberális demokrácia soha nem ér véget, és Trump csak egy bohóc az elnökválasztáson, nem esélyes jelölt. Így jár az, aki nem ismeri a tusnádfürdői beszédeket a világkorszakok változásairól. A Clinton-kampányban a szépségkirálynő-választás kulcsszerepet kapna, ahol Monica Lewinsky a zsűriben foglalna helyet, hogy kiválogassa a leginkább rátermett hölgyeket. Ő lenne a tipikus dolgozó nő, akiről máris elhíresztelték, hogy charterjáratot indítanak neki szövetségi pénzen Washington és egy párizsi fodrászüzlet között. A demokrata kampány lázasan keresi, hogy a „Tóni” fedőnevű akcióban milyen állami ingatlanokat játszhatnának át kenőpénzekért mások kezére. Egy mexikói börtönből máris jelentkezett a „Köpcös”, hogy szívesen lenne az ügyletek finanszírozója.

A Clinton-kampányon nagyot lendített az is, hogy megválasztásuk esetén a filmipart összekötnék a szerencsejátékkal. Nem úgy, hogy a szerencsejáték bevételét nemzeti filmgyártásra fordítanák, hanem ellenkezőleg. Trumpot és társait kiszorítanák Las Vegasból és Atlantic Cityből, a monopoljogot jelentő koncessziót egyetlen ember kezébe adnák, aki Clinton ifjúkori támogatója, és a bevételeken vele osztozna. Óriási ováció fogadta, amikor egy Clintont támogató vidéki polgármester az egyik kampányülésen bejelentette, hogy „mindenki annyit ér, amennyije van”, s mivel e mondatát Hillary személyéhez kötötték, az megpecsételte szegény Bernie Sanders sorsát, aki a korrupció ellen zagyvált mindenféle bolondságokat. Miután ez az ember már megvalósította kicsiben a nemzeti együttműködést, a helyi trafikokat a haverjai kezére játszotta, jelenleg úgy néz ki, hogy alelnökjelölt is lehet belőle, aki akár a következő elnökjelölt is lehet, ha Clinton nem lesz elég gátlástalan és korrupt, és ha önmagáról megfeledkezve nem hazudozik éjjel és nappal. Az biztos bukást jelentene.

A verseny nem lefutott, nemzetközi szinten Trumpnak nagy előnye van, miután elsőként üdvözölte a Brexitet, a populizmus és az ostoba nacionalizmus brit világbirodalom feletti győzelmét. Ez azonnal kimutatható emelkedést mutatott a népszerűségén. Hillary térdei megremegtek, amikor Trump azt is bejelentette, hogy ha őt választják meg amerikai elnöknek, akkor Amerikában megismétli a Brexitet. Ez nem jelenthet mást, mint a NATO-ból való kilépést és a NATO feloszlatását, aminek bejelentését mindenki az utolsó pillanatra tartogatja, hogy azzal eldöntse a választást a maga javára. Az amerikaiak lélegzetvisszafojtva várják a pillanatot, amikor a teljes összeomlás bejelentésére sor kerül, amely jobban egyesíti majd az örömmámorban úszó amerikai népet, mint a 0:4-es hősies magyar diadal a magyar nemzetet.

A siker kulcsa az, hogy Boris Johnson mintájára ki tudja megszerezni ehhez Szijjártó Pétert külügyminiszternek. A népszerűséghez szükséges diplomáciai romboláshoz nincs megfelelő amerikai jelölt, aki erre a teljesítményre képes lenne. A végső siker azon múlik, ki tud nagyobb szponzora lenni a dunakeszi futsalcsapatnak, és Szijjártó szüleinek, akik a leghíresebb magyar kölcsönadók. Az együttműködési rendszerek világméretű győzelméhez olyan emberre van szükség, akinek portfóliójában van az összes „nemzeti érzelmű vezető”, akik értenek a török típusú üzletkötéshez is. Orbán Viktor egyelőre nem gördített akadályt Szijjártó leigazolása elé, mert a Fideszben óriási embertartalék van a helyének betöltésére. Szijjártó feladata az lenne a State Departmentben, hogy világméretekben hatalomra segítse a NER fülkeforradalmait, a demokráciából a diktatúrákba való békés átmenetet, és elintézze, hogy nem Amerikában született ember is lehessen elnök.

A CIA hatástanulmányokat végez, hogy a magyar módszer sikeres elterjedését követő III. világháborút hány ember élheti túl, és hány térhet vissza a liberális demokráciákhoz, a politikai korrektséghez és az emberi jogokhoz. De az már megint egy másik világkorszak lesz, amit nem Tusnádfürdőn jelentenek be.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.