Egy testőr Európában

Bartus László
2015. 09. 16. · Hócipő 2015/19
Hárman üldögéltek a New York-i Edison Hotel bárjában. A testőr két számmal kisebb öltönyt viselt, és szomorú pillantásokat vetett a repülőjegyére, amelyet a német titkosszolgálat tévedésből állított ki New Yorkba. Arra a kérdésre, hova akar menni, azt mondta: „Marika”. A németek úgy értették, „Amerika”. Marika egy hosszú lábú prostituált volt Budapesten, akivel egy magyar filmbemutatón ismerkedett meg. Marika régóta szolgálta a filmipart és a kaszinók világát, de általában létszám feletti lett. Marika megsajnálta a testőrt, aki ugyanúgy nem kellett senkinek. Nem zavarta a büntetett előélet, a nyakkal összenőtt kopasz fej. A testőr becsületesen letöltötte a büntetését, súlyos testi sértés, merő félreértés. A Fradi B-közép is visszafogadta. Innen került a terrorelhárító testőrök közé.

A testőrt meglepte a hosszú repülőút, de aztán úgy gondolta, a menekültek miatt van torlódás a légtérben. A Kennedy repülőtéren csak elektromos sokkolóval tudták földre teríteni, miután nem tudott mutatni vízumot, angolul pedig csak azt a két szót ismételgette, amit a moziban megtanult: „Secret Service”. Miután kiderült, hogy magyar, tizenkét órás várakozás után kapott tolmácsot, akinek segítségével közölte, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök test­őre. Erre pánik tört ki a repülőtéren, riadót rendeltek el, és keresni kezdték Orbán Viktort. Dél-Amerikába és Mexikóba induló gépek nem szálltak fel. A testőr elmondta, hogy az uniós csereprogram keretében Angela Merkel mellé került egy fél évre, Orbán pedig kapott egy nyurga német kémet maga mellé. Ekkor kapcsolódott be a CIA a kihallgatásba, és megkérdezték tőle, hogyan esett rá a választás. „Nem tudok németül” – mondta a testőr, ezért nem tudják a németek kifaggatni. „Semmit nem tudnak kiszedni belőlem.” De aztán a németek megfenyegették Orbánt, hogy beengednek százezer szíriai menekültet, ha nem viszi el a testőrét Berlinből azonnal. A testőrt először poggyászként akarták feladni, de a túlsúly miatt még ráfizetéssel sem vette át a Lufthansa.

A testőr bizonyítani akart Merkel mellett. Hátha kap egy német állást. Marikát magával hozhatná, a németek a Forma–1-en sem nézik a kort. Előbb fodrászhoz vitte Merkelt, és felhajtott parkolni a járdára. Míg a disznósajtot ette paprikával a motorháztetőn, az autót el akarták vinni a járdáról. Célzott lövéseket adott le. A fodrász után megpakolta a kocsit sörrel, borral, whiskyvel, kisüsti pálinkát is szerzett, és kihajtott a Hertha-stadionba. A meglepett Merkel kezébe nyomta a szotyolát. Félreértette Merkel dühöngését, és az elektromos szótára segítségével utasította a Hertha elnökét, azonnal hívják a páholyba a legfőbb ügyészt, az államelnököt, a Deutsche Bank elnökét és Berlin polgármesterét. A testőr a meglepett vendégek kezébe nyomta a szotyolás zacskót, és mindenki lábához odakészítette kólásüvegben a szilvapálinkát. „Kár, hogy nincs itt a Marika” – gondolta. Merkel valamit mondott az ellenzékről. A testőr erre magához hívatta a szurkolói csoportok vezetőit, pénzt dugott a zsebükbe. Másnap focihuligánok felgyújtották a ZDF állami televíziót, autókat döntöttek fel, kövekkel dobálták meg a rendőröket.

A testőr nem értette, Merkel miért nem örül. Amikor idegességében nem forgott a nyelve, a testőr tudta, mi a dolga. Merkelt autóba tuszkolta, elvitte Grazba. A kezelés után Merkel megadta magát, nyugodtnak látszott. A testőr megörült, elvitte egy kocsmába, ahol a cigánnyal húzatta. Merkel kezébe adta a magyar szöveget: „Jo estet kifanok, megjotek a fehervari huszarrok”. A testőr elment a berlini teraszok tulajdonosaihoz, és megkérdezte, mennyit fizettek zsebbe a kerület polgármesterének. Aki nem akart beszélni, azt befenyítette. Másnap átadta a listát Merkelnek, s megkérdezte, hogy mi az üzenet a polgármesternek: Brüsszelbe megy vagy előléptetik? Melyik számlájára kell a bevételből átutalni? Merkel egyre nagyobbat nézett. Amikor azt mondta, a földtörvény módosítása lesz, a testőr elment a földhivatalba, és átíratta fél Türingiát a kancellár férje nevére. Támogatjuk az ifjúság egészséges nevelését, mondta Merkel, mire a testőr intézkedett, hogy építsenek stadiont Merkel nyaralója mellé. Körbejárta a multinacionális cégeket, mindenkit megzsarolt, hogy kirúgják Németországból, ha nem fizet a kancellár alapítványába. Prostituáltakat hordott kaszinókba, és politikusoknak, ahol nem tudtak azokról semmit. Amikor Merkel elküldte, hogy készpénzre lenne szüksége, bement a Deutsche Bundesbankba, és átutaltatott Merkelnek egy nagyobb összeget.

Merkel viselkedése megváltozott. Megkérdezte a testőrt, hol látta ezt. Mire az leírta, hogy Budapesten. A kancellár ezután lemondta minden programját, és egy tolmács útján megkérte a testőrt, csináljon csak mindent úgy, mint otthon. A testőr boldog volt. Egy kínai elnök-vezérigazgatót leütött, mert okoskodott. Begyűjtette a Merkel család bankszámláit, elküldte a gazdasági minisztériumba a pontos számokkal, hogy közbeszerzés címén hány millió eurót kell havonta átutalni a számlákra. A vejének nyitott még három számlaszámot. Ekkor már a német ügyészség tartotta megfigyelés alatt a testőrt. Üzleti ügyeket intézek, mondta Merkel gyanútlanul, és mielőtt beléphetett volna a Kaufhof áruházba, a testőr kivitte a pályaudvarra, és Svájcba kísérte. Merkel követte, bankokba és svájci cégekhez vezette, készpénzeket vettek át táskában, az őket követő ügynök csak jegyzetelt. A következő hetekben a testőr kérte, hogy Merkel adja oda, milyen törvényeket akar, hogy el tudja vinni aznap megszavaztatni. A testőr egy napon keresni kezdte a „szükségállapot” tervét. A német titkosszolgálat szerzett egy magyar nyelvű kollégát a testőr mellé, akivel együtt járt sörözni. Megeredt a test­őr nyelve, végre magyarul beszélhetett. Elmondta a kocsmában, hogy ezek a németek mennyire idióták. Nem így kell csinálni. Ha ő nem lenne, ennek a Merkelnek semmije nem lenne. „Ennek a német banyának egy rendes strómanja sincs – mondta, de egyet szeret benne, hogy keletnémet és bírja a piát. – A Lőrinc barát itt naponta milliárdokat keresne a főnöknek. A kaszinók mind neki dolgoznak. Dohányipar. Előttünk risztelnek, apám. Ha valamelyik kis köcsög pattog, a főnök csak elveszi tőle a vadászterületet, amit tőle kapott.” A beépített ügynök felest rendelt: „De vannak demokratikus szabályok.” Ezen a testőr akkorát röhögött, hogy beesett az asztal alá. „Ez úgy működik jól, ha te hozod a törvényeket, tieid a cégek, te osztod szét a pénzt. Minden a kezedben van. Ezt a Merkelt a németek akár le is válthatják. Hülye ez nő?” A testőr ajánlatot tett, hogy megszerzi az egész puccs tervét, ha Marika bekerülhet jobb társaságba. Másnap felrajzolta a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, cégeket, strómanokat, külföldi számlákat, kik kapják az utasításokat, mennyivel kenik az ellenzéket.

Az Edison Hotel bárjában a másik két ember levette a testőrről a bilincset. A főnökük az asztalhoz lépett, és tökéletes magyarsággal azt mondta: – Szerencsés ember. Eldöntheti, Budapestre megy, vagy menedékjogot kér. Az FBI várja.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/13  •  VI. 19. – VII. 2.
Para-Kovács Imre: a liberális demokrácia legnagyobb ellensége a liberális demokrácia Váncsa István: Európa helyett Putyin ánuszát választottuk, de folyton kacsingatunk a lyukon kifelé Smuzewitz Ilona: Kitört a világbéke, a magyar emberek mentették meg a világot! Farkasházy Tivadar a főpolgármesterség és az Amatőr Biciklisták Szövetségének összekeveréséről Havas Henrik a karmelita erkélyén szalonnázott Orbánnal, a többieknek meghagyták a zöldhagymát Dési János: Hogyan hat az atomháborúra, hogy polgármester maradt, akinek a felesége átesett a vak komondoron? Verebes István újabb örkényiádái Selmeczi Tibor: Minden háború utáni békének az a célja, hogy megalapozza a következő háborút A Heti Kamu megtudta: Szentkirályi Alexandra nyerte az újraszámlálást, az LMP színeiben induló fideszes közlekedéspolitikai szakember pedig a felcsúti kisvasúton lesz masiniszta
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.