Szegény Európa

Ma volt a holnap tegnapja

Buzsik Zsolt
2011. 11. 07.
„Legalább még tíz évbe kerül, amíg egyenesbe jövünk” - mondta szombati videóüzenetében Angela Merkel német kancellár. Nekik! Mi már jövőre elrugaszkodunk!

Kétely
Visszatérhet a képernyőre a Legyen Ön is Milliomos! és Vágó István. Hisszük, ha látjuk: mi szkeptikusok vagyunk.

Pontosítás
Gaskó István az Egyenes Beszédben elmondta, hogy a LIGA valamennyi munkavállalóért demonstrált, mert ha bevezetik az új Munka Törvénykönyvét, akkor kutya világ lesz, 19. századi viszonyokat teremtenek. Azért ne túlozzunk: csak 1944 előtti viszonyokat.

Macskaság
A világon egyedülálló karriert futott be egy tokiói pályaudvaron született macska, akit főállomásfőnöknek neveztek ki, így most a vasúttársaság ötödik legmagasabb rangú alkalmazottja - írja a Blikk. Ha a kormánypárt székházának udvarán születik, tán még alkotmánybíró is lehetett volna belőle.

Görög frász
Papandreu görög miniszterelnök egységkormányt akar létrehozni, hogy elkerülje az általa katasztrofálisnak tartott előre hozott választásokat. - Gondolja meg! Az ellenzék most még csak kétharmados győzelmet aratna, de jövőre talán már négyharmadosat is.

Kezdeti nehézségek
A Demokrata Párt ezután a Demokratikus Koalíció nevet viseli, és elnöke Gyurcsány Ferenc lett, aki a vasárnapi sajtótájékoztatón elmondta, hogy mivel a Demokratikus Koalíció szegény, mint a templom egere, a szervezetet egyelőre Varju László lakására jegyezték be. Ráadásul a lakást biztos svájci frank alapú hitelre vásárolták.

Műkritika
Személyes adattal való visszaélés miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda eljárást folytat ismeretlen tettes ellen, amiért a kuruc.info olyan rendőrök személyes adatait és fotóit tette közzé, akik részt vettek a 2006. október 23-i tömegoszlatásban. Csak azért közölték a fotóikat is, mert a Kerényi által rendelt Lovasroham túl stilizáltan ábrázolja őket.

Bámulatos
Kövér László szerint a jelenlegi kormányzati ciklus, vagyis a 2010 tavaszán elkezdődött négy év Magyarországnak az egyetlen, az utolsó esélye. - És meg se remeg a kormányfő jobb keze!

Hapci
A parlagfű pollenkoncentrációja az elmúlt héten sehol sem érte el a tüneteket okozó mennyiség határértékét, ezzel véget ért a 2011. évi pollenszezon. A hír annyira igaz, hogy rá is tüsszentettem.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.