Öröm az ürömben

Ma volt a holnap tegnapja

Buzsik Zsolt
2011. 09. 26.
Érvénytelen lett a hajléktalanokról rendezett józsefvárosi népszavazás. A hajléktalanok fellélegezhetnek: továbbra is tilos kukázni és közterületen életvitelszerűen lakni, de legalább a nép nem szavazta meg.

Nem kérdőívek
Egy hét alatt háromszor bukkantak postai küldeményben érkező kábítószerre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. Pedig nincs is nemzeti konzultáció.

Skandalum
A Nobel-békedíjas Lech Walesa meglátogatta a kórházban fekvő Jaruzelskit. Javaslom, hogy vegyék vissza tőle a Nobel-békedíjat!

Milyen Szegény Párt
Gyurcsány Ferenc így reagált az MSZP szombati választmányi ülésén elfogadott állásfoglalás egyik pontjára, miszerint a párt vagyona egy és oszthatatlan: „Olyan ócska dolog azt feltételezni, hogy minket két pártiroda, négy számítógép és három fénymásoló hoz izgalomba.” Ezt a vagyonleltár a pártpénztárnok készítette, direkt Gyurcsány számára?

Orosz Való Világ
Dmitrij Medvegyev orosz elnök Vlagyimir Putyin kormányfőt, volt elnököt javasolta elnökjelöltnek a tavaszi elnökválasztásra, Putyin pedig Medvegyevet javasolta az Egységes Oroszország Párt listavezetőjének a decemberi parlamenti választásokra. - Medvegyev vagy Putyin? Putyin vagy Medvegyev? Mindkettő? Egyre megy.

Közel kelet
Szaúd-Arábia uralkodója megígérte, hogy a nők szavazati jogot kapnak a helyhatósági választásokon, jelöltethetik magukat a különféle posztokra és bekerülhetnek az úgynevezett Tanácskozó Gyűlésbe is, amely a parlamentet helyettesíti. Viszont a szaúdi nőknek továbbra is tilos például dolgozniuk. Tehát ha megválasztják őket, nem fognak dolgozni. Honnan olyan ismerős ez nekem?

Brutális
Orbán Viktor azt kérte a házelnöktől, hogy a 2006-os brutális rendőrtámadásról szóló Balsai-jelentést tegye megismerhetővé az országgyűlési képviselők számára. "Minderre azért van szükség, mert nyilvánvalóan nem maradhat következmények nélkül az, hogy politikai indítékkal brutális rendőrtámadást vezényeltek 2006. október 23-án a békésen megemlékező és alkotmányos jogaikat gyakorló emberekkel szemben" - áll a miniszterelnök szóvivőjének közleményében. Arról nem is szólva, hogy indokolatlan mértékben akadályozták a forgalmat is.

Aki megvéd
Ewald Nowotny, az osztrák jegybank elnöke a devizahitelek egyösszegű, kedvezményes árfolyamon történő törlesztésére vonatkozó kormányjavaslat kapcsán megjegyezte: „Egy ország, amely magánjogi szerződésekbe nyúl bele, jelentősen ront szavahihetőségén.” Orbán Viktor nyilván már készíti is a választ, melyben kikéri az ország nevében, hiszen nem az ország nyúl bele, és nem az ország szavahihetősége romlik.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.