A szépség nem minden

Ma volt a holnap tegnapja

Buzsik Zsolt
2011. 07. 19.
A teljes lakosság körében közel 300 ezerrel többen nézték a Tűz a mélyben című Steven Seagal-filmet, mint a szépségkirálynő-választást. Persze, mert Seagal valahogy ütősebb.

A magyar példa
Az amerikai elnök - Kína tiltakozása ellenére - a Fehér Házban fogadta a dalai lámát. De a látogatás idejére biztos berendelték a Bevándorlási és Állampolgári Hivatalukba az USA-ban élő kínaiakat.

Skót nyertesek
A kérelmezők ostroma elől elmenekült otthonából az a házaspár, amelyik csaknem 50 milliárd forintnyi fontot nyert a kilenc európai országban játszott nemzetközi lottójátékon. A nyugat-skóciai kisvárosban élő házaspár élhetett volna a névtelenségbe burkolózás előnyeivel, ám ők vállalták a nyilvánosságot, és felfedték kilétüket. Naná, a titkosításért biztos fizetniük kellett volna.

Stúdiódíszletek
Díszletek gyártására, kivitelezésére és "egyéb szcenikai feladatok ellátására" írt ki 600 millió forintos keretösszegű pályázatot a Médiaszolgáltatás-Támogató és Vagyonkezelő Alap. - Ez nem pénzkidobás: az új díszletek feldobják majd a mikrofonállványokat.

Spanyolviasz
A Columbia Egyetem kutatói kísérletet végeztek, amelyben a memóriát és a Google erre gyakorolt hatását vizsgálták. Kimutatták, hogy a keresők miatt máshogyan kezd működni az emlékezetünk. Ahelyett, hogy emlékeznénk a tényekre, arra emlékezünk, hol tudjuk megtalálni a kívánt információt. Talán szólni kellene a kutatóknak, hogy már a lexikonok is hasonló elv alapján működtek.

Vannak még örömök
2089 helyett 2040-ben kerülhetnek nyilvánosságra a Szilvásy-üggyel kapcsolatos, államtitokká minősített eljárás részletei - írja a Magyar Nemzet Szilvásy György védőjére hivatkozva. - Hurrá, már pirossal be is karikáztam a dátumot az öröknaptáramban!

A fele igaz
A magyar kormány nyomást gyakorol a kritikus sajtóra: először a rendkívüli módon vitatott sajtótörvénnyel, most pedig a közszolgálati médiában zajló tömeges elbocsátásokkal - írja a német Welt am Sonntag. - Aki csak fél füllel hallotta a cikkről szóló tudósítást, ne bánkódjon, majd a közmédia híradóiban részletesen ismertetik.

Ismerős érzés
José Bono, a madridi alsóház szocialista elnöke annyira elfáradt az egyik maratoni hosszúságúra nyúlt ülés végére, hogy egy határozat többször is elrontott kihirdetése után, így fakadt ki a bekapcsolva hagyott mikrofon mellett: „Tele van a f...szom... Egészen összezavarodtam." Több magyar szocialista politikus őszinte együttérzéséről biztosította.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.