A király új szobája

Csak ne spórold a pisztáciát! - Terence Hill

Uj Péter
2011. 03. 09. · Hócipő 2011/05
Magyarországon az embereknek elegük van a luxuskormányzásból. A luxuskormányzás helyett valóban az emberek számára fontos döntéseket hozó, a puritán elveket szem előtt tartó plebejuskormányzásra van szükség. A limuzinszocialisták helyett felelős döntéshozók kellenek a parlamentbe és a kormányba is!
Szijjártó Péter (Fidesz.hu, 2006. március 11.)

Lapzártakor már dübörög a Széll Kálmán-megszorítások Csomagterv (akcióprogram keretén belül), ütemesen mászunk a gödörből ki, az alagút vége felé, szerkezeti reformok szállnak a könnyű tavaszi szélben. (Istenem, Bokros Lajosnak nem volt annyi esze, hogy elnevezze Tímár Mátyás-csomagnak!) De (sőt!): ne hagyjuk magunkat megtéveszteni! Elterelni a figyelmünket az igazán fontos dolgokról.

Hogy például mekkora dolgozószobája van Orbán Viktornak. Háromszor nagyobb, mint egy átlagos magyar lakás, kérem, sokkal nagyobb, mint Angela Merkel irodája, sőt még Barack Obamáénál is nagyobb, pedig ő néger.

Bajnai harmadekkora irodával is beérte. Gyurcsány is. Medgyessy pláne. Első Orbán (a még konzervatív, demokrata) is sokkal kisebb irodában volt. Hát még a közismerten szerény és puritán Horn Gyula. Antall Józsefnek egy européer, valódi konzervatív iroda is megfelelt a Kossuth tér 4.-ben.

Ekkora irodája Szálasinak volt talán utoljára. Hitlernek! Meg Napoleonnak. II. Szulejmánnak.

Orbán Viktor irodájában akkora freskó van, hogy abból negyven lélegeztetőgépet lehetne venni a Heim Pál Gyermekkórháznak.

Ha Orbán Viktor új dolgozószobáját szétosztanánk hárommillió nyugdíjas között, mindegyiknek jutna majd’ fél négyzetmilliméter értékes belvárosi ingatlan.

Ha Orbán Viktor 180 négyzetméteres új dolgozószobáját összenyomnánk fél méter szélesre, és élére állítanánk, magasabb lenne, mint az Eiffel-torony. Orbán Viktor új szobájának belmagassága hat méter, összesen tehát 1080 köbméter levegő van Orbán Viktor új dolgozószobájában, ennyi levegő 937 napig elegendő egy egészséges felnőtt embernek.

Orbán Viktor új dolgozószobájába pontosan 13,844-szer férne be Lázár János havi 600 000 forintért, egy fizikai munkás háromnegyed évi béréért bérelt S8-as luxus-Audija, amiben csak a törvénysértések eltussolására használt lézerblokkoló egy fizikai munkás fél-évi bérébe kerül.

Ha egy dandártábornok egy menedzsertabletta hatására 1,5 liter vizeletet ürít, akkor 7 200 000 menedzsertabletta kell ahhoz, hogy telehugyozza Orbán Viktor új dolgozószobáját, ez körülbelül húszezer évbe telne, tehát ha egy rendőrtábornok a kőkori Kebara-kultúrában, időszámításunk előtt 18 000-ben kezdett volna hugyozni, mára végezne. 7 200 000 rendőrtábornok egyetlen nap alatt telehugyozná a szobát, de nincs ennyi rendőrtábornok a világon, hiszen a világ legnagyobb rendőrsége, a kínai is csak kétmilliós létszámú.

Ha levágnánk az állítólag kormánygépnek kinézett Bombardier CRJ200-as szárnyait, akkor simán beférne Orbán Viktor új dolgozószobájába. A Bombardier 860 km/h-ás csúcssebességgel kevesebb mint egy tized másodperc alatt repülné át az új dolgozószobát.

Ha Orbán Viktor percenként egy métert haladva pofozza végig feleségét az új dolgozószobán, legalább három óráig kell vernie a szerencsétlen asszonyt, hogy az minden négyzetméteren kapjon egy pofont.

Ha Orbán Viktornak egy ekkora szobában netán elgurulna a titkos osztrák pszichiátriai klinikán felírt gyógyszere, akkor sosem találná meg, ami beláthatatlan következményekkel járhat.

Ha Orbán Viktor megint rohamot kap - a titkos ausztriai idegklinikán felírt gyógyszer elgurulása okán - negyed óráig tudja dobálni magát úgy a hatalmas perzsaszőnyegen, hogy nem érint olyan pontot, amelyen már korábban fetrengett. (Egy ilyen perzsaszőnyeg árából kijön egy 60 fős nyugdíjasotthon egész éves étkeztetési költsége.)

Summa summárum, ekkora dolgozószoba egyszerűen nem európai. Be sem férne az Európa-házba. Uniós jogot sért. Direktívákba ütközik. A hagyományos eruópai értékek arcul csapása. Ezt Európa nem fogja jó szemmel nézni. Sem ölbe tett kézzel. Kemény szankciókra számíthatunk. Tetemre hívják majd Orbánt, a szőnyeg szélére állítják, és föltörlik vele a padlót.

Afrikában meg éheznek a devizahitelesek.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/11  •  V. 24. – VI. 6.
Itt az Orbán-féle új magyar harcmodor: TÁMADÁST SZÍNLELVE MENEKÜLÜNK!
Legyen az vasárnapi boltzár, olimpia, letelepedési kötvény, CEU, civilek
Para-Kovács Imre megtalálta Soros bölcseinek jegyzőkönyvét Bartus László pedig a drótot, amin Soros rángatja a magyar baloldalt Smuzewitz Ilona megfejtette Mészáros Lőrinc titkát: egy órával korábban kel mindenkinél Trunkó Barnabás megtudta, a Patyomkin páncélos eredeti tekercse mellett őrzik Orbán svájci bankszámláját az orosz filmarchívumban Farkasházy Tivadar szerint Julius Streichert, a Der Stürmer szerkesztőjét is érdemes lett volna meghívni egy kávéra A Vál-völgyi kisvasút helyett véletlenül Gál-völgyinek küldtek 600 milliót Exkluzív Hócipő fotók:
• Schmidt Mária tánca Kovács Ákossal Áder eskütételén
• Pénzügyi mozgások Orbán és Bayer között
• Balog megpróbálta megetetni a mentősöket tíz százalékkal
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.