Baljóslatú belügyminiszter

Ma volt a holnap tegnapja

Buzsik Zsolt
2010. 09. 27.
Tömeges elszegényedést, növekvő bűnözést és korrupciót jósolt Pintér Sándor belügyminiszter. Pánikra azonban semmi ok, előre is higgyünk Szijjártó Péternek, aki majd el fogja mondani, hogy Pintér Sándor fordítva nézett a kristálygömbjébe.

Túlzás
Kutatások szerint a közbeszerzések 65-70 százaléka korrupcióval érintett - mondta el egy interjúban Alexa Noémi, a Transparency International ügyvezetője. Itt valami nem stimmel: nincs is ennyi MSZP-s önkormányzat!

Makarenkói rúgás
Lágyékon rúgta kilencéves diákját egy árpádhalmi tanítónő, aki független polgármester-jelöltként indul a helyhatósági választáson. A pedagógusnő nem akart nyilatkozni, de annyit elmondott, nem lép vissza a polgármester-jelöltségtől. Az nem baj, de a tanítónőségtől sem?

Egyenes siker
Díjat nyert a Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztiválon az Egyenes beszéd. Kálmán Olgát az egyenes kérdéseire adott kitérő válaszok sem kedvetlenítik el, és az sem, hogy az Egyenes beszédet sokan ferde szemmel nézik.

Szívügy
A megkérdezett dolgozók egyharmada úgy ítéli meg, hogy munkahelyük akadályozza őket abban, hogy egészséges életmódot éljenek - derült ki abból a kutatásból, melyet a Szív Világszövetség készíttetett a Szív Világnapjára. Nekem is mindig fáj egy kicsit a szívem, amikor munkába indulok.

Egykutya
Az Ellensúly lapja címmel adott ki "politikai magazint" az MSZP. A Szigetvári Viktor kampányguru nevében kiadott kampányújság vállaltan a demagóg üzenetekre megy rá. Sőt a szerkesztők azt is büszkén vállalják, hogy a lap nem az ő kutyájuk kölyke, hanem a Magyar Vizsláé.

Radikális adócsökkentés
Az üzemanyagok jövedéki adójának mérséklését várja a kormánytól az MSZP. Szanyi Tibor kampányfőnök azt mondta: itt az ideje, hogy a Fidesz ne csak fecsegjen az adócsökkentésről. A válasz nem késett sokáig: hétfőn hatályba lépett a „pálinkatörvény”: adómentesen lehet saját fogyasztásra előállítani évente 50 liter 86 fokos párlatot. Elvégre a pálinka is üzemanyag, nem?

De egy szobából hova?
Rogán Antal fideszes politikus szerint elképzelhető, hogy azt a bajba jutott hitelest, aki egyedül él egy nagyobb lakásban, kisebb bérlakásba költöztetik. Lehetséges olyan eset, amikor valaki egyedül lakik egy 3 szobás lakásban, akkor a nemzeti eszközkezelő megmenti a fedelet a feje fölött, de át kell költöznie egy egyszobásba. Nem szívesen lennék bajba jutott hiteles, egyedül, egy egyszobás lakásban.

Antidopping
A kifejezetten rossz idő ellenére csaknem 14 ezren vettek részt vasárnap a 25. Spar Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztiválon. A maratonváltóban indult a miniszterelnökség csapata is, amely többek között Varga Mihály államtitkárral és Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivővel a tízedik lett. Ha futás közben nem a magyar gazdaság siralmas helyzetén rágódtak volna, tán még egy dobogós helyet is megcsípnek.

Elkövetői kör
Rendőrök igazoltatták, megmotozták, majd elvezették Szegedi Mártont, a Jobbik miskolci polgármesterjelöltjét, miután egy villanyvezetéket tartó oszlopról levágta a Káli Sándor MSZP-s miskolci polgármester-jelöltet ábrázoló plakátot. Persze, hogy levágta, mert az ő plakátjait meg a szocik szedték le. Vagy a romák. Esetleg az MSZP-s cigánybűnözők.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.