Akkor most Isten (Brazília - Elefántcsontpart 3:1)

Para-Kovács Imre
2010. 06. 20.
Komolyan mondom, ez az Új-Zéland sokkal jobb, mint a régi. Nem az Új-Zéland - Olaszország meccsről fogok írni, de megemlékezem, mert retinámba ragadt a történet: Európa halott, de tényleg, hagyjuk már ezt az egészet a francba, nem megy nekünk... A franciák bénák, az olaszok impotensek, a németek, na jó, a németek azok jók, de ők nem is emberek, hanem németek.
Németnek lenni jó.

Szeretnék Santana! - vagy ezt már mondtam?

Nézem Afrika utolsó csapatát a semmi kapujában, de nem hiszem, hogy most történik meg az áttörés, Afrika marad ott, ahol van, 15 kilométerre Európától, ha talán valaki nem tudná.

Elefántcsontpart küzd Brazília ellen, de könyörgöm, hogyan tudna a rabszolgák és gyermekkatonák földrésze szembeszállni a szabadság és szamba világával?! Sehogy.

Nincs béke, a futball sem hajlandó a hangulatokra reagálni, vesztenek a vesztesek és győznek a győztesek, a pokol igenis pokol, de persze mindig lesznek kormányok, amik bemagyarázzák nekünk, hogy a mennyország. Na ja. Persze.

Elbeszélésben vagyok otthon, szeretnék elbeszélni valamit. Régen, amikor az ember még ember volt és a celebek még celebek, akkor még Garas Dezső Garas Dezső volt, csak szólok, akartok beszállni, dehogy...

Visszatérnék némileg Új-Zéland meccsére, szeretnék bosszantani, tehát jelezném, hogy Olaszország néhány éve olyannak tűnt, mint valami csapat, pedig beteg borzok, látjuk, tapasztaljuk, ne tegyünk már úgy, mintha nem.

Nincsenek beteg borzok, nem vagyunk egyedül istenek, nem látjuk a futball jövőjét, de Isten, aki a Történelem Ura, kilöki Elefántcsontpart válogatottját a világbajnokságról, mert hisztérikus és megbízhatatlan. Nem szereti a focit. Ha az Ószövetség betétjeit nézzük, egy kicsinyes és szadista Isten képe bontakozik ki előttünk, ha az Újszövetségét, akkor egy gyönge hippi... lehetne valami biztonság? Nem.


- Mi brazilok négylábúak vagyunk. Különösen az ellenfél kapuja előtt nincs kezünk, és ezt a bírók is jól tudják!

Brazília játszik, tökéletes beadások, hibátlan passzok. Ad-e Isten tökéletes passzot? Nem ad, de a brazilok szerte-szét verik az elefántcsontpartiakat, bocs, de ebből a hátrányból nincs egyenlítés, ennek az éneknek vége.

Szeretnénk, és akarnánk, hogy Afrika éljen, de a valóság tönkretesz, Szépíteni lehet, de nyerni nem, ilyen a valóság, fáj, persze fáj.

Aztán a finom vesztesek lemennek a térre, lejátsszák a meccset, megfejtik a partit, de a biztosak túl biztosak, a nyertesek megint nyernek. Aztán az Isten, aki a Futballtörténelem Ura leadja ezt a meccset, leadja, Drogba pedig sír, de tényleg...
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.