Gyerekcipőben

Para-Kovács Imre
2024. 02. 28. · Hócipő 2024/05
A lapzárta és a kormányfő sunyi taktikázása lehetővé tette, hogy egyszerre reagáljak a tartalomgyártók tömegtüntetésére, és az arra, illetve annak kapcsán adott zavaros nyilatkozatokra, hazugságokra és manipulációs kísérletekre, mintegy csokorban átnyújtva önöknek a kegyelmi botrány összefoglalását és tanulságait.

A propagandahadtest intellektuális Waterlooja takarásban zajlott, amikor a 444.hu leleplezése után kiléptek a színfalak mögül, már csak a vert sereget láthattuk, szétzilált, irányítás nélkül maradt muzsikok menekülését, ahogy fegyvereiket eldobálva, iszkolás közben vállukon át hátrakiabálva próbálnak mihamarabb biztonságos menedékbe jutni, miközben olyanokat ordibálnak a győztesek felé, hogy K. Endre nagyon rendes ember volt, erdélyi, meg egyébként is, izé…

Az influenszerek által meghirdetett demonstrációra özönlő emberek látványa megrendítő volt, a Deák téren tömött sorokban meneteltek a Hősök tere felé, a környező utcákon mindenhol csoportok próbálták megtalálni a legrövidebb utat, tekintettel a Millenniumi Földalatti Vasútvonal ideiglenes lekapcsolására. A trolin olyan tömeg volt, hogy többen is álltak a lábamon, a megállókban csak jelzésszerűen állt meg a járat, mert felszállni már senki sem tudott, leszállni meg senki sem akart, de még így is általános jó hangulat uralkodott a járaton, köszönhetően a minduntalan feltámadó csalfa reménynek, miszerint az emberek, akik a társadalmat alkotják, képesek hatni a kormányra, ami elméletileg a társadalom javát szolgálja.

Elméletileg.

Ennek a reménynek nyilván annyi alapja volt, mint az akadémiai, a Népszabadság, a KATA, a pedagógus vagy a sajtószabadságért tartott tüntetések esetében, de az ember gyorsan felejtő állat, hibáiból ritkán tanul, viszont hajlamos elhinni, hogy ugyanannak a cselekménysornak idővel más eredménye lesz.

Részemről talán kevesebb optimizmus csatlakozott a beláthatatlan tömeghez, viszont hazudnék, ha azt állítanám, nem ragadott magával a hangulat, a százezres embersereg közös akaratának megnyilvánulása, miszerint húzzanak el végre ezek a képmutató, álszent rohadékok a vérbe, családjukkal, lopott vagyonukkal és bornírt hazugságaikkal együtt.

Azahriah videóüzenete meglepően összeszedett és hatásos volt, a magam részéről tévesen ítéltem meg eddigi produkciói alapján pozícióját az intellektuális evolúcióban, de ez az én hibám, biztos nem hallgattam elég figyelmesen a dalait, vagy ez már egy olyan univerzum, ahol az én generációm már csak szkafanderben közlekedhet, és tolmácsgép által kommunikálhat a lakókkal, ami táptalaja a félreértéseknek.

Ennek köszönhető az is, hogy 2024-ben rácsodálkoztunk az új szupersztárokra, mondván: a semmiből előbukkanva stadionokat töltenek meg, százezreket hoznak a térre, komplett generációk gondolkodását befolyásolják, miközben csak arról van szó, hogy olyanok vagyunk, mint akik egy barlangban üldögélve 1969-ben rácsodálkoztunk volna a világra, hogy jé, a semmiből egyszer csak milyen népszerű lett ez a Beatles nevű együttes, holott semmi előjele nem volt, pedig dehogynem, csak rádió nélkül elég nehéz lett volna észrevenni.

Azokat a csatornákat, ahol a XXI. század csillagai karrierjüket építik, ahol százezres rajongótábort építenek, mi alig vagy egyáltalán nem hallgatjuk, aztán amikor kirobbannak onnan, csak nézünk hülyén.

Pedig végig ott voltak az orrunk előtt, nem bujkáltak, nem lappangtak, csak mi még mindig a rádiót hallgatjuk, hátha feltűnik egy új Sex Pistols, miközben a dolgok egészen máshol történnek, egészen más úton haladnak, ott öltenek új alakot, ott próbálgatják az új hangot, ami nem nekünk szól, de nem is ellenünk.

A csermelyléptű rohadt idő.

A tüntetést követően Rogán Antal végre megtalálta a telefonját, és a független kormánypárti civilek már nem arról motyogtak, hogy Kónya Endre nem is volt pedofil, hanem teljes tűzerővel ráfordultak a tüntetés szereplőire, akik még arra sem lennének képesek, hogy elénekeljék az EDDÁ-tól a Kölyköd voltam c. slágert, meg különben is, olyan perverziókat népszerűsítenek, mint a homoszexualitás, most meg gyermekvédelemről gagyognak, miközben miniszterelnök úr új alkotmányt ír, mert ő aztán csak tudja, hogy a parttalan jogászkodás és a szexuális felvilágosítás betiltása óvja meg a gyermekeinket a Fideszbe beágyazott pedofiloktól, nem az olyan hülyeségek, mint a szakemberképzés, érzékenyítés, tudatosítás vagy a versenyképes fizetés az oktatási-szociális szférában.

Meg egyébként is: a békemenet az a csodaszer, amitől a politikai kereszténység mögött rejtőző szörnyek abbahagyják a gondjaikra bízott gyermekek megerőszakolását, ráadásul az ellenzék is bekussol, és átgondolja, hogy népszerűsíti-e a jövőben a buzulást, ami egyértelműen ide vezet.

Hazudnak rendületlenül.

De a szájuk sarka már csillapíthatatlanul remeg.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/11  •  V. 22. – VI. 4.
Para-Kovács Imre: mi járhatott a fékezhetetlen agyvelejű külügyér, Szijjártó fejében, amikor kiderült, hogy az oroszok már nem csak a spájzban vannak? Smuzewitz Ilona: azért sújtotta egyedül a magyar embereket a háborús infláció, mert a magyar kormány békepárti Váncsa István a magyarok fehérneműjében kutakodó Putyinról Farkasházy Tivadar: nade mit keresett egyszerre Budapesten Ahmedinezsád és Hszi Cin-ping, akinek annyira zárt volt a programja, hogy még összerakni sem lehetett? Havas Henrik fültanúja volt, milyen mestertervvel akarja Orbán Viktor magunk mögött tartani Bulgáriát Lendvai Ildikó Orbán titkoskampányáról, amit Orbán üres utcákon tart Dési János: Vajon elhiszi-e Mészáros Lőrinc, hogy a nála parkoló ezermilliárd az övé? Verebes István újabb Örkényiádái Selmeczi Tibor a mosoly országáról (Kína) és a kész röhejről (Magyarország) A Heti Kamu megtudta, pirossapkás kínai önkéntesek segítik majd a margitszigeti Békemenetet is.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.