Önerőből lett senki

Para-Kovács Imre
2024. 01. 17. · Hócipő 2024/02
Magyarországon az általános jólétet és a szeretet erejének elsöprő győzelmét Brüsszel háborúpárti politikája mellett leginkább az akadályozza, hogy olyan emberek is megszólalhatnak közéleti kérdésekben, akiket nem Orbán Viktor kasztingolt a felcsúti csűrben. Ezen a tarthatatlan állapoton próbál változtatni a Szuverenitásvédelmi Hivatal, és annak vezetője: Lánczi Tamás.

Egyesek talán meglepődnek azon, hogy előző munkahelyén, az MTVA online divíziójának igazgatójaként nem törte kezét-lábát, hogy megfékezze az orosz propaganda áradását, minek következtében a köztévé a Russia Today magyar nyelvű mutációjára emlékeztet leginkább, de ismerve pályafutását, nem érdemes csodálkozni ezen az apróságon, hiszen ha valaki, akkor ő volt mindig is az a Fidesz-pincsi, aki akrobatikus farkcsóválás közepette értett egyet Orbán még el sem mondott beszédeivel, aki már 2017-ben kijelentette, hogy ő Európa új vezetője, aki kiszúrta, hogy a társadalmi naivitás évtizedekig kitartott, Magyarország 2010 táján értette meg, hogy mi történt az azt megelőző húsz évben, és Iványi Gábor államfőjelöltsége kapcsán azt fejtegette, hogy most akkor ő keresztény vagy zsidó? Bármelyik lehet, csak döntse el. Ha ő egy országot akar képviselni, akkor abban jusson dűlőre, hogy ő milyen felekezetet képvisel. Mert szerintem ez probléma.

Szerintem pedig nem, nem ez a probléma.

A problémát abban látom, hogy Orbán – már a látszatra sem ügyelve – kinevezett egy fekete öves senkit azon hivatal élére, aminek deklarált feladata borsot törni a független sajtó orra alá. Egy olyan, többszörösen tesztelt önkéntes rendőrt, akihez képest a kalaptartón bólogató Buksi kutya a tagadás és az ellenállás szimbóluma, egy politológust, aki egy tévéműsorban megjegyezte, sajtóhírek szerint a transzatlanti térségben több száz millió forinttal próbálták segíteni az ellenzéket, „volt itt szó kokainpénzekről és másokról”, és aki a DatAdat cég kapcsán értetlenségét fejezte ki, hogy ha ez a cég tisztességesen működik, akkor miért nem Magyarországon végzi a tevékenységét, és hogyan jutott hozzá a választók adataihoz. Kiemelte, a társaság olyan személyes, bizalmas, érzékeny adatokat tárolhatott törvénytelenül, mint a név és telefonszám, amelyekkel „nagyon gonosz módon” vissza lehet élni. Mondta mindezt úgy, hogy ő a Londonban bejegyzett, és Habony Árpád érdekeltségi körébe tartozó Danube Business Consulting Ltd. igazgatója volt 2015-től.

Emlékezetes dobása volt a Figyelő főszerkesztőjeként a Soros zsoldosait felsoroló lista, aminek minőségéről sokat elárul, hogy megbízhatónak tűnő pletykák szerint Hakapeszi Maki csak azért maradt le róla, mert az utolsó pillanatban a nyomda takarítónője kiszúrta a valószínűsíthető tévedést. Halottak és fideszesek viszont maradtak rajta, előbbiek nem tiltakoztak, utóbbiak a járulékos veszteség kategóriájába kerültek, mert ahol hülyék gyalulnak, ott nem csak a forgács hullik.

A szolgalelkűséggel kombinált dilettantizmus csúcsteljesítményét a későbbiekben az ATV műsorában igazi újságírásnak nevezte, szerinte bátran nyúltak hozzá egy kemény témához. Ez a bátor újságírás 2019-ig tartott.

2019. március 26. Közös megegyezéssel távozik lapunk főszerkesztője, Lánczi Tamás.

Lánczi Tamás 2017 februárjában vette át a Figyelő vezetését, működése alatt a lap mind tartalmilag, mind formailag megújult. A modern megjelenésű és sokoldalú hetilap az elmúlt években a hazai lappiac kiemelkedő tagjává vált. Számos sikeres konferencia és kiadvány fűződik ehhez az időszakhoz
– szól a Figyelő közleménye, aminek valóságtartalma a nevezett távozásának tényétől eltekintve mellőzi a valósággal való, legalább közelítőleges kapcsolatot, mint az minden szemlélő számára nyilvánvaló volt, de azt mégsem ehetett írni, hogy alkalmatlansága még az alkalmatlanoknak is szemet szúrt.

Természetesen az orosz – ukrán háború kapcsán is nyelvvel előre igyekezett egyetérteni a gazdával, rámutatott, hogy az orosz–ukrán háború többek között azért is tört ki, mert a Nyugat kijelentette, hogy támogatja Ukrajna felvételét a NATO-ba, és azt is tudni vélte, hogy Brüsszel a migránsokkal együtt a terrort is szét akarja osztani Európában.

De nemcsak hangsúlyozott, kijelentett és megjegyzett, hanem alá is húzott. Lánczi Tamás politológus aláhúzta: az ellenzék mondhatta volna azt, hogy háború és béke kérdésében egyértelműen a kormány mögött állnak, így ők is, és az ország is jobban járt volna, „mint ezzel a háborús propagandával, amibe belekezdtek”. Ezzel szemben az ellenzék kampánytémává tette a háborút, ráadásul a „háború oldalán avatkoztak be” – áll valamelyik párttévé ismertetőjében.

Most arról konfabulál, hogy ajtajára ragasztott papírdarabbal fenyegetik, amin a Tanú c. filmből vett idézettel jellemzik eddigi működését. De ő nem hátrál, halált megvető bátorsággal hegyezi tovább Orbán Viktor ceruzáit, ha van egy kis szabadideje.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/8  •  IV. 10. – IV. 23.
Sulyok Papa Doc: Zsidólakás
és zsidóbútor után olvasson
zsidókutya-igénylésekről is!
Para-Kovács Imre: Hamburgerekkel lehet a szemétdombra juttatni a Fidesz nevű állampártot, nem tárkonyszószos pirított pisztránggal! Váncsa István: embercsoport saját magának önszántából ennyire hülye nevet nem találhat ki, mint hogy Talpra Magyarok Közössége Smuzewitz Ilona: az úgynevezett ellenzéki pártok is megmondták, hogy nem Magyar a messiás, de ha olyan nagy a szükség a messiásra, ők vállalják Farkasházy Tivadar szerint a brazil Bolsonarónak Kisvárdára vagy Mezőkövesdre kéne igazolnia, de még mielőtt kiesnek Havas Henrik belecsöppent a Békemenet transzparenskészítőinek mindennapjaiba, és megtudta, azzal fognak vonulni, hogy: Elfoglaljuk Brüsszelt, mert Magyar Péter egy geci! Dési János a miniszterelnök (apjának) hatvanpusztai pálmaházában ugrándozó majmokról Verebes István újabb Örkényiádái A Heti Kamu megtudta: Tiborcz Istvan árufeltöltőnek állt, hogy belülről foglalja el a SPAR-t.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.