Napfény a jégen

Para-Kovács Imre
2017. 01. 18. · Hócipő 2017/02
Jász-Nagykun-Szolnok megye mé- retű jégtömb szakad le hamarosan az Antarktiszról, trópusi rovarok költöznek egyre északabbra, az éves átlaghőmérséklet emelkedik a bolygón, de Magyarországon éppen rekordhideg van. Mi sem mutatja ennél világosabban, hogy a szocialisták tönkretették az országot.

Mondjuk Bertalan még a hidegrekorddal sem ért egyet, mert kifejti: miért pont a 32 éves rekord dőlt meg, miért nem a 41 éves, vagy az 53 éves. Ki dönti el, hogy milyen rekord dőljön meg? Ez úgy marhaság, ahogy van! – és mielőtt meggyanúsítanának: nem, nem én találtam ki Bertalant.

Bertalan létezik.

Megdöbbentő módon azonban a lakosság szabad szemmel is jól látható aktivitást produkált a nagy hidegben, méghozzá a kormány ellenségei, a hajléktalanok melletti kiállással, adományözönnel és segítséggel, mintha nem magyarázták volna el mindenkinek világosan, hogy Magyarországon csak azok élnek fedél nélkül, akik direkt szeretnek az utcán, erdőkben, barlangokban élni, mert ilyen a habitusuk, korlátozhatatlan, szabad lelkek, akik megfagyni is saját akaratukból fagynak meg, mármint ha hagyják ezt a polgárok, de a polgárok nem hagyják. A Vígszínház előtt például egy fogast állítottak a jótét lelkek, ahová kabátokat akaszthatott, akinek volt felesleges, és ahonnan kabátot akaszthatott le, aki fázott.

A dolog olyan jól működött, hogy a felhalmozódott ruhákat az Oltalom Alapítvány telephelyére kellett szállítani, nehogy elborítsák a körutat.

A vidéki városokban is átvették az ötletet, mivel egyszerű, fontos és széles tömegek számára érthető, hogy a hidegben fáznak, akiknek nincs kabátjuk, így aztán Pécsett is kihelyeztek egy ruhaállványt, hogy ott gyűljenek a kabátok (sálak, sapkák). Fanni valamiért arra gondolt, hogy a gyűjtőhely az Irgalmas Rend templománál lenne megfelelő helyen, azonban tévedett. Ezt írta:

Kedves Pécsiek!
Tegnap láthattátok, hogy az irgalmas templomhoz helyeztünk el kabátokat, sajnálatos módon erre az Irgalmas Rend nem ad engedélyt, így hát áttettem a Csinos Presszóhoz! Arra kérek mindenkit, hogy amennyiben a templomhoz ruhát vinne, ne tegye, nem látják szívesen a templom dolgozói!


Bátortalanul érdeklődnék (költői kérdés formájában), hogy mi a leborult rohadt mocskos köcsögség folyik itt kereszténység címén, különös tekintettel a baromi hidegre és az Irgalmas Rendre?!? (Mindenki magában válaszolja meg a felvetést!)

A Nemzeti Együttműködés Rendszerében senki sem fázhat? Aki azt állítja, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében is vannak, akik fáznak, vagy erre utaló magatartást tanúsít, esetleg eltűri, hogy mások ilyen magatartást tanúsítsanak, az nem kap pénzt 2017-ben? Van erről esetleg valami papír valahol? Bemondta a TV, csak én éppen aludtam? A renitens meteorológusokat munkatáborokba zárják? Ha hideg van, menjenek a hajléktalanok síelni? Megfagytak százan? Minek mentek oda?

Nem azért lobbizom, hogy nyissák meg az otthontalanok előtt Szijjártó elvtárs 200 milliós villáját, még csak a templomokat sem akarom hajléktalanszállókká alakítani, csupán arról érdeklődnék, miért zavarja az Irgalmas Rendet a templom előtt felállított fogas. Mert azt értem, hogy Orbánt vagy Rogánt miért zavarja, hiszen ők azt hazudják reggeltől estig, hogy csak az nem boldogul, aki nem akar, de a szerzetesrendek eddig nem tartoztak Németh Szilárd közvetlen irányítása alá.

Mindez azonban csak a kötelező segítségnyújtás elmulasztása kategóriába tartozik, az erkölcsi rend tunyaságból történő rombolása, lustaság, restség a jóra, egyebek. Ha létezne a pokol, persze más lenne a helyzet, de így csak egy barátságos főügyészre van szükség.

Azonban ami Körmenden folyik, az már aktív kínzás.

A menekülteket sátrakban tartják, a fűtés ellenére fagypont alatti hőmérsékleten fagyoskodnak, miközben a fűthető menekülttáborok üresen állnak, sőt, egyeseket onnan szállítanak az embertelen körülmények közé. Tanulja meg a rohadt migráns, hogy az élet nem habos torta. Ha lett volna esze, elolvassa az óriásplakátokat az Üllői úton, és akkor eleve nem jön ide, azonban ha mégis ide ette a fene, akkor megismeri a magyarok istenét. (A magyarok istene egy pitiáner, bosszúálló isten, aki sohasem fogja megbocsátani, hogy Haraszti Miklós egyszer megigazította a nyakkendőjét.)

Mindez persze magasabb kormányzati célt szolgál, mint a hajléktalanok és menekültek megkínzása, esetleges megölése. A magasabb cél a szolidaritás teljes kiirtása, elpusztítása. Mindenki a maga szerencséjének kovácsa, csak egyéni érdek létezik a kormány baráti körén, üzletfelein és rokonain kívül, mindenki egyedül van, mindenki annyit ér, amennyije van, nem működhetnek együtt azok, akik nem működnek együtt a Fidesszel.

Világos, érthető célkitűzés.

Ha egyedül vagy, gyenge vagy, ha senkire sem számíthatsz, akkor csak a kormányra számíthatsz, ha csak a kormányra számíthatsz, akkor nem fogsz visszapofázni, nem fogod a szádra venni a hatalom szentséges tagjainak nevét hiába, nem fogsz ilyen cikkeket írni, nem jársz tüntetni, megtanulod a tananyagot, elmész közmunkára, kaparod az útpadkát, iszod az otthon főzött redves pálinkát, és ha rázod az öklöd, csak magadnak, sötétedés után. Egy gyáva szar leszel, akit a gyermekei megvetnek és leköpnek, aki majd magyarázkodni próbál, hogy azt hitte, mindez örökké tart, hogy annyira, de annyira kilátástalan volt minden, hogy nem lehetett mást tenni, nem lehetett szólni, nem lehetett tenni, mert kellett a pénz a családnak, enni kellett, fizetni a villanyszámlát és a gázt, hogy a szomszédok is ezt tették, meg mindenki a faluban, városban, hát miért pont ő lett volna, aki pofázik, miért pont ő?!

Mi leszünk az ország, ahol senki sem néz senki szemébe, ahol mindenki sunyít vagy parancsot követ. Évszázadok óta gyakoroljuk, miért ne menne most még jobban, mint eddig bármikor?!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/11  •  V. 22. – VI. 4.
Para-Kovács Imre: mi járhatott a fékezhetetlen agyvelejű külügyér, Szijjártó fejében, amikor kiderült, hogy az oroszok már nem csak a spájzban vannak? Smuzewitz Ilona: azért sújtotta egyedül a magyar embereket a háborús infláció, mert a magyar kormány békepárti Váncsa István a magyarok fehérneműjében kutakodó Putyinról Farkasházy Tivadar: nade mit keresett egyszerre Budapesten Ahmedinezsád és Hszi Cin-ping, akinek annyira zárt volt a programja, hogy még összerakni sem lehetett? Havas Henrik fültanúja volt, milyen mestertervvel akarja Orbán Viktor magunk mögött tartani Bulgáriát Lendvai Ildikó Orbán titkoskampányáról, amit Orbán üres utcákon tart Dési János: Vajon elhiszi-e Mészáros Lőrinc, hogy a nála parkoló ezermilliárd az övé? Verebes István újabb Örkényiádái Selmeczi Tibor a mosoly országáról (Kína) és a kész röhejről (Magyarország) A Heti Kamu megtudta, pirossapkás kínai önkéntesek segítik majd a margitszigeti Békemenetet is.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.