Valentin-nap

Ma volt a holnap tegnapja

Buzsik Zsolt
2010. 02. 15.
Egy közvélemény-kutatás szerint az emberek ötöde szívesebben tölti a szerelem ünnepét háziállatával, mint kedvesével. - Hogy milyen hülye emberek vannak! Igaz, Buksi?

Téli rege
A legnézettebb műsor lett a kanadai televíziózás történetében a vancouveri téli olimpia megnyitója. Sőt, a Magyarországon élő kanadaiak biztos jól felnyomták az MTV nézettségét is.

Terefere
Az újjáéledő fasizmus, a szélsőséges megnyilvánulások ellen tartott megmozdulást több antifasiszta szervezet szombat délután, a fővárosi Hollán Ernő utcában - „Fasisztákkal nincs párbeszéd!” jelmondattal. Csatlakozom. Csak nehogy egyszer ők akarjanak elbeszélgetni velem.

Csalódás
Kilencvenéves korában meghalt Walter Fredrick Morrison, a frizbi feltalálója. Hát nem Hajdú Péter találta fel?

Páratlan páros rekord
Megdöntötte saját Guinness-rekordját Szerednyey Béla, aki 25 éve játssza Stanley Curtis szerepét A Páratlan páros-ban. A komédiát pénteken adták 850. alkalommal, és Szerednyey minden előadáson a színpadon volt. Én csak egyszer láttam: úgy tűnik, csinálni tényleg jobb, mint nézni.

SZEMA
Nyilvános vitán vett részt szombaton, a Kossuth Klubban Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje és Ungár Klára, a SZEMA elnökségi tagja. Félreértések elkerülése végett: a SZEMA a Szabad Emberek Magyarországért rövidítése, nem pedig a Szegény Magyarországé.

Dáridó
Hamarosan újraindul Lagzi Lajcsi mulatós műsora, sőt a mulatós zenész egy dzsesszlemezzel is előrukkol. Ígérem, megveszem, ha Fásy Ádám énekel rajta.

Adok-veszek
A westindex videóján, a Szombathelyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke elismeri, hogy a Lungo Drom romaszervezet tagjaként a Fidesznek gyűjt kopogtatócédulákat, és akik behoztak hozzá ajánlószelvényeket, azok étkezési utalványokat kaptak. A hentes ugyan nem fogadja el, de tudom már, mire fogom használni a meleg étkezési utalványaimat!

Letiltó show
Az adatvédelmi ombudsman szerint a felvétel után is letilthatják a róluk készült felvételeket a Joshi Bharat és a Mónika Show szereplői. Ideálisabb lenne, ha a felvételt tilthatnák le a felvétel előtt.

Vigasz
Három éven át hiába próbált bejutni az egyik budapesti kerület polgármesteréhez egy hajléktalan, aki személyesen akarta előadni a szociális lakás iránti kérelmét - derül ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság esetismertetéséből. A polgármester végül mégis fogadta: „Üdvözlöm! Tudom, kemény volt ez a három év, de gondoljon bele, mennyi lakbért megspórolt!”

Heves jeges
A szentendrei HÉV vonalán kiépített utastájékoztató rendszer kijelzőinek harmada sem működik, mert normál igénybevételre tervezett LCD tévéket használnak. Ahol mégis működnek, ott gyöngybetűkkel olvasható, hogy: Kedves utasaink, tájékozódjanak a pénztárainknál kapható menetrendből!

Biztonság
Az Imperva biztonsági cég 32 millió felhasználó jelszavát vizsgálta meg, majd összeállított egy érdekes grafikont, ami megmutatja, hogy még mindig nem tudunk igazán biztonságos jelszavakat választani. Íme néhány a legtöbbször (százezres nagyságrendben) használt jelszavak közül: 123456, 12345, Password, iloveyou, rockyou, abc123. - Hehe, én biztonságban vagyok: kis p-vel írom a password-ot!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.