Zsebtévé

Para-Kovács Imre
2009. 12. 29. · Hócipő 2009/26
Pezseg a tévékben az élet.

A Napkelte egy fonnyadt és vállalhatatlan műsor volt, de kivégzése bűzlik a politikától, visszataszító törleszkedés és primitív helyezkedés áll mögötte, amitől az egész kap egy világoszöld árnyalatot, és öröm volt nézni (olvasni, látni), ahogy a haladó értelmiség bottal piszkálja a témát.

Ugyancsak kiváló szellemi teljesítmény volt a Magyar Televíziótól, amikor az EP-választások alkalmával letiltotta Baló Györgyöt a képernyőről, mondván, hogy családilag érintett az ügyben, és így minden bizonnyal képtelen lenne elfogulatlanul közvetíteni az eseményeket, ami ugyan matematikailag talán indokolható, azonban a valósághoz elég kevés köze van.

A kereskedelmi televíziók sem teljesítették túl önmagukat, pontosabban: a TV2 olyan öntökönszúrás-sorozatot mutatott be, amit eddig csak a BPTV-től vagy a baracskai Szabó és Szabó Kft.-től láttunk. Hetente, havonta felvették az ünneplőt és odafáradtak a pöcegödörhöz egy kis lubickolásra. Bedöntötték Vágó Istvánt, mert nem vették észre, hogy a Legyen Ön is milliomosban nem a műsorvezető a sztár, hanem a brand működik, aztán sorban buktatták meg a működő licenceket, például amikor a Sztárral szemben című vetélkedőben elfelejtettek sztárt szerezni a forgatásra, és ismert emberekkel, illetve úgynevezett celebekkel helyettesítettek.

Voltak olyan hónapjaik, amikor az MTK kölyökcsapatának edzését többen nézték, mint őket.

Bezzeg a konkurens adón Benkő Dániel elővette a nagy októberit és tarolt, mivel a magyar lakosság nyitott a kulturált szórakozásra, íme a példa, még lantművészeket is hajlandó nézni főműsoridőben, csak az a lényeg, hogy tolják le a gatyájukat.

Gondolom, Kocsis Zoltán vagy Fischer Iván már készülődik valami hasonlóra, a háttérben pedig Esterházy Pétert és Tamás Gáspár Miklóst győzködik a producerek. Egy másik szupersztár, Hajdú Péter viszont elhagyta a Story TV-t, cserébe a konzorcium azzal fenyítette be, hogy ezentúl nem közölnek róla és Sarka Katáról nagyszerű cikkeket lapjaikban.

Egy kicsit megint szegényebb lesz a világ.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.