Zsebtévé

Para-Kovács Imre
2009. 12. 29. · Hócipő 2009/26
Pezseg a tévékben az élet.

A Napkelte egy fonnyadt és vállalhatatlan műsor volt, de kivégzése bűzlik a politikától, visszataszító törleszkedés és primitív helyezkedés áll mögötte, amitől az egész kap egy világoszöld árnyalatot, és öröm volt nézni (olvasni, látni), ahogy a haladó értelmiség bottal piszkálja a témát.

Ugyancsak kiváló szellemi teljesítmény volt a Magyar Televíziótól, amikor az EP-választások alkalmával letiltotta Baló Györgyöt a képernyőről, mondván, hogy családilag érintett az ügyben, és így minden bizonnyal képtelen lenne elfogulatlanul közvetíteni az eseményeket, ami ugyan matematikailag talán indokolható, azonban a valósághoz elég kevés köze van.

A kereskedelmi televíziók sem teljesítették túl önmagukat, pontosabban: a TV2 olyan öntökönszúrás-sorozatot mutatott be, amit eddig csak a BPTV-től vagy a baracskai Szabó és Szabó Kft.-től láttunk. Hetente, havonta felvették az ünneplőt és odafáradtak a pöcegödörhöz egy kis lubickolásra. Bedöntötték Vágó Istvánt, mert nem vették észre, hogy a Legyen Ön is milliomosban nem a műsorvezető a sztár, hanem a brand működik, aztán sorban buktatták meg a működő licenceket, például amikor a Sztárral szemben című vetélkedőben elfelejtettek sztárt szerezni a forgatásra, és ismert emberekkel, illetve úgynevezett celebekkel helyettesítettek.

Voltak olyan hónapjaik, amikor az MTK kölyökcsapatának edzését többen nézték, mint őket.

Bezzeg a konkurens adón Benkő Dániel elővette a nagy októberit és tarolt, mivel a magyar lakosság nyitott a kulturált szórakozásra, íme a példa, még lantművészeket is hajlandó nézni főműsoridőben, csak az a lényeg, hogy tolják le a gatyájukat.

Gondolom, Kocsis Zoltán vagy Fischer Iván már készülődik valami hasonlóra, a háttérben pedig Esterházy Pétert és Tamás Gáspár Miklóst győzködik a producerek. Egy másik szupersztár, Hajdú Péter viszont elhagyta a Story TV-t, cserébe a konzorcium azzal fenyítette be, hogy ezentúl nem közölnek róla és Sarka Katáról nagyszerű cikkeket lapjaikban.

Egy kicsit megint szegényebb lesz a világ.