Abcúg, sztrájktörő!

Ma volt a holnap tegnapja

Buzsik Zsolt
2010. 01. 18.
Mintegy ötven demonstráló gyülekezett a Ferenciek terén, ahol vasárnap 17 órakor kezdődött a "Buszsávban gyalogolok, mert van bérletem" nevű demonstráció. Az utasok a Ferenciek terétől a Blaha Lujza térig „sztrájkoltak”. Egy sztrájktörő akadt köztük, aki az Astoriánál metróra szállt.

Az SZDSZ megmentője
Néhány országosan kevésbé ismert SZDSZ-es politikus is felkerülhet az MDF listájára - erősítették meg az [origo]-nak mindkét pártnál. Ezek szerint még a pártelnöknek is jók az esélyei.

Beintettek a Jobbiknak
A Jobbik kampánynyitó rendezvényén Vona Gábor vázolta a választásokig hátralévő három hónap tennivalóit: minden jobbikosnak tíz embert, azaz hetente egyet kell meggyőznie, iskolában, meccsen, a BKV-ra várva. Ha a buszvezetők sztrájkja tovább tartott volna, hetente tíz embert is meggyőzhettek volna.

Beteges fantázia
Nem létező internetes oldal nevét fújták szombatra virradóra az MSZP és a Fidesz zalaegerszegi irodájának falára. Mindkét párt bejelentette a rongálást. az MTI közleménye nem tér ki arra, mi volt a weboldal neve, de a Hócipő tudósítója kiderítette: szeressukegymastgyerekek.hu.

Kézenfekvő
Benkő Dániel azt vette a fejébe, hogy kézbe veszi hazánk fiataljainak szexuális problémáit, és iskolát nyit, hogy tanácsaival orvosolni tudja azokat. Persze nem kizárt, hogy orvoslás közben mást is kézbe fog venni.

Figyelemfelkeltés
Egy 23 éves detroiti lány internetre feltöltött videójában azt állította, hogy több mint 500 férfit fertőzött meg a HIV vírusával. A felvételről mára kiderült, hogy átverés, bevallása szerint a lány a videóval az AIDS veszélyére szerette volna felhívni az emberek figyelmét. Bevallom, én eddig 200 nőt fertőztem meg H1N1 vírussal.

Orosz szex
Pornófilmet vetítettek Moszkva egy igen forgalmas pontján két hatalmas reklámkijelzőn, amelyeken a Yandex orosz keresőgép által a moszkvai közlekedési helyzetet figyelő Probki (Dugók) programja lett volna látható. Sebaj, a pornófilmen is a dugók programja volt látható.

Közös nevezőn
Az FBI egy spanyol szocialista politikus portréját használta fel ahhoz a képhez, amelyet Oszama bin Ladenként mutatott be egy kormányzati honlapon. Gaspar Llamazares pert fontolgat, és nem utazik többé az Egyesült Államokba. Végre valami, amiben Sólyom László egyetérthet egy szocialista politikussal!

Producerek
Több mint 35 millió forint bírságot szabott ki az ORTT a TV2-re a Hal a tortán című műsor tavaly októberi adásai miatt. A valóságshow-ba olyan vendégeket hívtak meg, akik, egy kivételével, több évet töltöttek börtönben vagy fegyházban. Tasnádi Péter, Stadler József, Zalatnay Sarolta, Nagy Éva és Pápai Joci, egy kivételével, vállalta, hogy összedobja a bírság összegét.

A nő illata
850 millió forint értékű hamis parfümöt foglaltak le a pénzügyőrök Püspökladánynál egy román rendszámú kamionból, amelyben a textil "fedőáru" mögött 53 ezer darab különféle parfümöt rejtettek el. Pedig hogy örült volna e kis meglepetésnek a kamionos felesége!

Csak sorjában
Bokros Lajos átírná az alkotmányt. Az MDF miniszterelnök-jelöltje 2012-től az alkotmányban limitálná az államadósságot. A Fidesz úgy reagált: nem alkotmánymódosítás kell, hanem Fidesz-kormány. - És csak utána az alkotmánymódosítás.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.