Nagy Madár, kis Madár

Ma volt a holnap tegnapja

Buzsik Zsolt
2009. 11. 23.
Erdei Zsolt, a címvédő olasz Giacobbe Fragomeni legyőzésével, a WBC cirkálósúlyú profiökölvívó-világbajnoka lett. Madár nem ünnepelhet sokáig, hétfőtől már szigorú fogyókúrába kezd, mivel klubja, az Universum májusra egy pehelysúlyú ellenfelet nézett ki számára.

Ollé!
Bombariadó miatt kellett kiüríteni szombaton a budai Allee bevásárlóközpontot. A kiürítés azért jó, mert senki sem veszi észre, ha a mélygarázsból megint felszivárog a kipufogógáz.

Zavaros ügy
A mohácsi kettős gyilkosság egyik gyanúsítottjáról, a 23 éves Ania B.-ről (a másik gyanúsított Manuel B. feleségéről) a fogdában derült ki, hogy nem nő, hanem férfi. A gyanúsított transzszexuális beállítottságára a börtönben elvégzett orvosi vizsgálaton derült fény, miután a börtönőrök levetkőztették. Manuel B. még nem tudja, hogy fogja ezt elmagyarázni a harmadik gyanúsítottnak, aki az unokabátyja, vagy az unokanővére.

Tockos
Inzultálta, majd kétszer is megütötte Szigetmonostor alpolgármesterét Pörzse Sándor, az Echo tv műsorvezetője. Pörzse Sándor viszont azt állítja, hogy az alpolgármester asztaltársasága a gárdistákat szidalmazva, egyértelműen provokálta őt, amit ő kikért magának, mert „itt mindenki tudja, hogy ő gárdista”. Arra a kérdésre, hogy a feloszlatott, vagy az új Magyar Gárda tagja-e, egy atyai tockossal válaszolt az újságírónak.

Az orosz ellenzék populista
A parlamenti ellenzéki pártok gyakran hajlanak populizmusra - erről is beszélt az Egységes Oroszország párt legfelső tanácsának elnöke a párt kongresszusán, ahol jelen volt Orbán Viktor is. Későbbi négyszemközti megbeszélésükön Vlagyimir Putyin megnyugtatta a felháborodott ellenzéki vezért: a felszólalónak gőze sincs a magyar parlamenti viszonyokról, tehát eszébe sem jutott a Fideszre célozgatni.

Mégis jön a Mikulás
Elnézést kért a mikulásoktól az országos tisztifőorvos, amiért az újinfluenza-járványt bejelentő sajtótájékoztatón azt javasolta, idén ne tartsák meg a munkahelyi mikulásünnepségeket. Falus Ferenc végül arra kérte a gyerekeket, énekeljék úgy a Hull a pelyhes fehér hó kezdetű dalt, hogy: Nagyszakállú télapó, jó gyermek barátja. Cukrot, diót, vakcinát rejteget a zsákja.

Esélytelenség latolgatás
Kitalációnak minősítette Dávid Ibolya azt a sajtóértesülést, hogy az MDF egykori szabad demokrata pártelnököket importálna az országos listájára. A hírbe hozott SZDSZ-es politikusok viszont nem zárkóztak el az ötlettől, mondván: nekik mindegy, hogy melyik párt listájáról nem jutnak be a parlamentbe.

Horthy Fan Club
Rendbontás nélkül ért véget a Jobbik Magyarországért Mozgalom Horthy Miklós budapesti bevonulásának 90. évfordulójára szervezett menete a Kosztolányi Dezső tér és a Szent Gellért tér között, a főváros XI. kerületében. A megemlékezés ellen tiltakozott Kosztolányi Dezső, Bartók Béla, Móricz Zsigmond és Szent Gellért is, a Feneketlen tó szerint viszont az MSZP adott lovat a Jobbik alá.

Indokolatlan optimizmus
A szocialista párt minden idők legmocskosabb kampányára készül - mondta Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón. Ne legyünk már ilyen optimisták. Nem minden idők, hanem csak az eddigi legmocskosabb kampányára készül.

Még több végkielégítést!
Volt foganatja is az ombudsman tavalyi ajánlásainak: a BKV jegyellenőrzési, pótdíjazási, követeléskezelési gyakorlatának ismételt vizsgálatában az állampolgári jogok országgyűlési biztosa több tekintetben pozitív változásokat tapasztalt. A fejlődés minden bizonnyal a vállalat felső vezetőinek jobb anyagi ösztönzésének köszönhető.

Fejlettebb a demokráciánk
Az elnökválasztáson kívül népszavazást is tartottak Romániában, amelyen arról döntenek, hogy a törvényhozó testületet egykamarássá alakítsák-e, és hogy a képviselők létszámát a jelenlegi 471-ről 300-ra vagy annál is kevesebbre csökkentsék-e. Még szerencse, hogy nálunk senki nem kezdeményez referendumot ilyen piszlicsáré ügyekben.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.