Szóljon hangosan az ének!

Ma volt a holnap tegnapja

Buzsik Zsolt
2009. 09. 14.
Több mint huszonkét helyszínen, közel kétszáz fellépővel ünnepelték a Magyar Dal Napját, immáron hagyományt teremtve. Fásy Ádám egy szál harangvirágot küldött a szervezőknek, mert mint mondta: ennyi csak, mit adhatok.

Magyarázat
Részegen és anyaszült meztelenül vezette autóját egy férfi Szegeden szombat éjjel. „Biztos úr, ingem-gatyám ráment a tankolásra, igen, bánatomban fogyasztottam egy kis alkoholt.”

Esztergom
Harmincan-negyvenen verekedtek össze szombat este Esztergomban, a Mikszáth Kálmán utcában. A rendőrség szerint két rivális társaság került összetűzésbe. Biztos a helyi gimnáziumból elbocsátott tanárok találkoztak a volt kollégáikkal.

Boldogító
Több mint háromszáz vendég előtt mondta ki a boldogító igent Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője, és kedvese, Szandrocha Kamilla. Az esküvőn tiszteletét tette Bajnai Gordon miniszterelnök is, aki Kóka boldogító igenjét a költségvetésről szóló szavazás főpróbájának nevezte.

Tükröm, tükröm
A legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap helyszíni riportja szerint Michael Jackson fürdőszobája aranykeretes tükrére ragasztotta a világnak és saját magának szánt üzeneteit. A lap által látott üzenetek egyike így szól: „a holnap gyönyörű jövőt ígér”. Ha aranykeretes fürdőszoba-tükröm lesz, én is ilyeneket fogok ráragasztani.

Nagyon visszafogott kampány
Lendvai Ildikó szerint az MSZP nem fogja agyonígérgetni magát, nem dumával, hanem tettekkel készül a következő országgyűlési választásra. Ha ígérgetésre már nem telik, a tetteken a sor.

Jövőre vele
Saját elmondása szerint alacsony termete miatt állhatott az első sorba Nicolas Sarkozy francia miniszterelnök egyik gyárlátogatásakor egy munkás. Ha ez itthon is így megy, akkor én a 162 centimmel könnyen a miniszterelnökünk közelébe férkőzhetek majd.

Akinek nem inge
Az országa elleni szankciókat kritizálva, Robert Mugabe zimbabwei elnök mocskos fehéreknek nevezte az angolokat és az amerikaiakat. Barack Obama nem talált szavakat.

Enyhítő körülmény
Győrben és környékén csalók a vízmű dolgozóinak adják ki magukat, és negyvenezer forintot kérnek csatornatisztításért. Hogy történetük hihetőbb legyen, szippantós autóval közlekednek. Jó, hát csalnak, csalnak, de közben legalább dolgoznak is.

Egy jó tanács
Korlátozná a 14, illetve a 16 évesnél fiatalabbak késő esti közterületi tartózkodását az egri önkormányzat. Az elképzelések szerint a 14 évesnél fiatalabbak este 10 után csak felügyelettel tartózkodhatnának közterületen, üzletekben, szórakozóhelyeken. A 14 és 16 év közöttiek esetében éjfél jelentené a határt. Srácok, ha Pestre jönnétek mulatni, Terézvárosban ne próbálkozzatok!

Hallgatni arany
Elkészült a jelentés a BKV-nál az elmúlt időszakban kifizetett összegekről, de a cég, noha szeptember 10-re ígérte, nem tette közzé. Először nem értettem, miért bocsátották el augusztusban a társaság szóvivőit, de volt benne logika: nincs az a szóvivő, aki ezeket a kifizetéseket ki tudná magyarázni, főleg, ha a titoktartásért is fizetnek neki.

Korai öröm
Több tízezren vonultak föl szombaton Washingtonban, tiltakozva az amerikai kormány tervezett egészségügyi reformja ellen. Pedig már úgy örültem, hogy el tudjuk passzolni a vizitdíj-automatáinkat.

Szeretni bolondulásig
Bajnai Gordon: „A jövő évi költségvetést nehéz lesz szeretni, de érteni lehet.” Tehát a jövő évi büdzsé a nő ellentéte.

Dicsértessék
Az atomfegyverek fontosságáról beszélt Kirill orosz ortodox pátriárka. A főpap szerint a világ fegyverek nélkül lenne tökéletes, de a tömegpusztító atomtöltetekre mégis szükség van, hogy megvédjék Oroszország szuverenitását. Ha békét akarsz, dicsérd az atomfegyvereidet!

Bocs?
Köszönetet mondott Magyarországnak a húsz évvel ezelőtti határnyitásért Matthias Platzeck, Brandenburg tartomány miniszterelnöke. Viszont a Potsdami Egyetem kutatásából az derült ki, hogy negyven év alatt mintegy félmillió nyugatnémet települt át Kelet-Németországba. Lehet, hogy tőlük bocsánatot kellene kérnünk?

Csak semmi pánik
Orbán Viktor a költségvetésről: olyan lesz, mint a lavina, teljes pénzügyi összeomlást jelenthet, gazdasági vészhelyzet köszönthet ránk, százezrek veszítik el a munkahelyüket, leáll a nyugdíjak kifizetése, az egészségügyben jön az összeomlás, sorra zárnak majd be az iskolák, bölcsődék, összeomolhatnak az önkormányzatok is. A közelgő pestisjárványt, özönvizet, sáskajárást és földrengéseket csak azért nem említette, mert nem akarta felizgatni a hallgatóságát.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐ



Műsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.