Itt nyugszunk vándor... (Svédország - Görögország 2:0)

Buzsik Zsolt
2008. 06. 11.
Mottó: Valamikor ezt a játékot mi is játszottuk.

A gyengébbik csapatnak illene szurkolnom, de vajon melyik az? Az Európa-bajnok görögök? Lehet, mert a minap 3-2 re vertük őket, a svédeket viszont nem. Igaz, nem is találkoztunk velük mostanában. Szóval, a görögök nem voltak túl meggyőzőek a Puskás Ferenc Stadionban, de mégiscsak ők a címvédők. A svédek pedig tegnap leszerepeltek, mármint Fröjdfeldt játékvezető és az ő asszisztense. De vessük el a kollektív bűnösség elvét, hiszen a svédek remek pipadohányokat exportálnak. És náluk játszik Ibrahimovic is, aki ugyan 2005 októbere óta nem lőtt gólt a svéd válogatottban, de az Interben bezzeg tizenhetet vágott be, ebből kettőt a bajnoki címet eldöntő meccsen, miután a 70. percben pályára lépett. Továbbá Ljungberg és Henrik Larsson neve is jól cseng, habár lehet, hogy a Larsson azért kedves a fülemnek, mert egy pipadohány-márka is.


- Ne ráncigálj, ne rugdalj, mert bepipulok!

A svédekkel amúgy is szolidáris vagyok, amióta olvastam, hogy Lars Lagerback szövetségi kapitány háza előtt tüntetők vonultak fel transzparensekkel, követelve a szakvezető lemondását. Otto Rehhagel - újgörögül Rehaklész - háza előtt maximum istentiszteletre gyülekeznek.

Hiába, no: nem tudok a görögöknek drukkolni. De nézzük a meccset! Taktikai csata, mindkét védelem jól működik, a svédek többet támadnak, de a görögök lőnek többet kapura: ha jól számolom, 45 perc alatt háromszor. A félidő vége felé rájövök a görögök taktikájára: hátul gurigázunk, gurigázgatunk, aztán ha jön egy svéd, jól tökön rúgjuk!


- Én szóltam!

Bánfi János szakértő a szünetben tanácstalan: nem tudja, hogyan születhet itt egy árva gólocska is. A 67. percben Ibrahimovic megmutatja: hát így. Öt perccel később újabb svéd gól, kicsit burleszkszerű, két görög védő, Nikopolidisz kapus és Hansson közreműködésével. 2:0.


- Csak, hogy a görög dráma igazi tragédia legyen!

Valahogy Leonidász király idejében mintha még nem a védekezéssel lettek volna ennyire elfoglalva. Lehet, hogy tényleg jobbak vagyunk, mint az Európa-bajnok!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.