Hullámsír, avagy kapják be (Románia - Franciaország 0:0)

Megyesi Gusztáv
2008. 06. 10.
Mottó: Valamikor ezt a játékot mi is játszottuk.

Azért az tényleg ritka, hogy a közönség már a hetedik percben hullámozni kezd egy meccsen. A zürichi közönség mintha megsejtette volna, hogy az Európa-bajnokság eddigi magasan legrosszabb találkozója következik, amelyen mindkét csapat be van szarva a másiktól, és nem mer támadni, de még kapura lőni sem.

Azért jövök ezzel a hullámzással, mert itt súlyos tévedések vannak. Azt csak Magyarországon meg most már láthatóan Romániában hiszik úgy, hogy a közönség az örömében kezd el hullámozni. Holott a hullámzás eredetileg az unalom egyik markáns és közösségi kifejezése, "fiúk, ti olyan rosszul fociztok odalenn, hogy inkább magunkat szórakoztatjuk".


- Kéne mi?


Bár a gyökérnek még ehhez se volt köze. A hullámzás a hetvenes években jött divatba, de nem találta ki senki. Gudalajarában, Mexikó egyik városában egy Pedro Gonzales Rojas Pajeco nevű tehetős ember meccs közben a fájó derekát tapogatva gyanútlanul fölemelkedett a székéből, majd jóízűen nyújtózkodott egyet. Minthogy Mexikóban a családfőnek nemcsak a szava, de minden gesztusa szent és követendő a család számára, a népes família is fölemelkedett ültéből és elégedett nyögéssel nyújtózkodni kezdett.

Igen ám, de a mögöttük ülők nem láttak tőlük semmit, ezért kénytelenek voltak ők is egy pillanatra felállni, s ha már fönt voltak, nyújtózkodtak ők is, hogy aztán újabb és újabb szektorok álljanak fel kíváncsian, hogy miért álltak fel emezek, stb., így ment ez körbe a stadionban meccs végéig, a tévé bemutatta, aztán a hülye európaiak kultuszt csináltak ebből is.

Hát nagyjából ez a hullámzás autentikus és igaz története.


- Seggrepacsiban azért jók voltunk!


Valamint a francia-románé is, amelyről a hullámzáson kívül semmit se lehet elmondani. Jellemző, hogy a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint ez a mérkőzés a sárteke hatmilliárd lakója közül egyedül Várhidi Péter tetszését nyerte el, aki igen sok szakmai érdekességet látott a kilencven perc alatt; csak nehogy az olimpiai csapatnál kezdje megvalósítani őket.

Igaz, a végén Domenech kapitány is tapsolt, de lehet, hogy ő már a meccs elején se volt ébren, s csak rutinból verte egymáshoz a tenyerét.


- Legalább Platinire legyenek tekintettel!


Megérdemelné mindkét csapat, hogy kiessen, és a csoportmeccsek végén a nagyközönség a hullájuk fölött hullámozzon.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.