Mindennap ünnepnap

Megyesi Gusztáv
2011. 05. 10.
Újabb munkaszüneti napot akarnak a kereszténydemokraták, ezúttal Varga László képviselő kezdeményezi az országgyűlésben, hogy a nagypénteket is nevezzék ki pihenőnappá. Előző héten a szintén kereszténydemokrata Michl József azt javasolta, hogy augusztus 15-e, Szűz Mária mennybevétele napja legyen munkaszüneti nap. A párt naptárügyi alelnökével beszélgettünk.

Hócipő: Tendencia, hogy most már hetente akarnak egy munkaszüneti napot?

Naptárügyi alelnök: Igen, most érett be a munkánk gyümölcse. Mi éves terv alapján dolgozunk, idén másnaponként fogjuk benyújtani törvényjavaslatainkat új munkaszüneti napok bevezetéséről.

Hócipő: Melyek lennének ezek?

Naptárügyi alelnök: Hogy csak a leglényegesebbeket említsem: reményeink szerint az Országgyűlés Szűz Máriának, Isten Anyjának a napját, aztán Gyertyaszentelő Boldogasszony, Gyümölcsoltó Boldogasszony, Sarlós Boldogasszony napját, a Kármelhegyi Boldogasszony, a Kisboldogasszony, a Fájdalmas Szűzanya, a Rózsafüzér Királynője, a Magyarok Nagyasszonyának a napját, Magyarország Főpatrónájának a napját, Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának a napját, továbbá Nagy Szent Vazul és Nazianzoszi Szent Gergely, Remete Szent Pál, Nagy Szent Antal, Szent Sebestyén, Szent Ágnes, Szent Vince, Szalézi Szent Ferenc, Aquinói Szent Tamás, Bosco Szent János, Szent Balázs, Szent Ágota, Szent Skolasztika, Szent Bálint, Damiáni Szent Péter, Szent Patrik, Szent István vértanú, Szent Orbán, Néri Szent Fülöp, Szent Medárd, Páduai Szent Antal, Keresztelő Szent János, Szent Péter és Szent Pál, Péter-Pál napját, Szent Pál apostol megtérésének, Szent Péter székfoglalásának a napját, a keresztény vértanúk emléknapját, Szent Benedek, Szent Mihály, Assisi Szent Ferenc, Boldog XXIII. János pápa, Szent Márton, Szent Miklós püspök, azaz a Mikulás napját, Szent István vértanú napját, az Aprószentek napját, Canterburyi Szent Tamás napját, a Lourdes-i Szűz Mária napját, Józsefnek, a munkásnak a napját, Keresztelő Szent János, Péter és Pál apostolok napját, Jézus Krisztus színeváltozásának a napját, a Lorettói Boldogságos Szűz Mária ünnepét, a Halottak napját, Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának a napját, Árpád-házi Szent Margit napját, a Szent Jobb megtalálásának ünnepét, Szent László napját, Szent Imre ünnepét, valamint a magyar szentek és boldogok ünnepét munkaszüneti nappá nyilvánítja. Jövő augusztusig egyelőre csak ennyit.

Hócipő: Ezeken a napokon tehát nem dolgozna az ország.

Naptárügyi alelnök: Sőt, az üzletek sem tarthatnának nyitva, így az ország végérvényesen elmerülhetne a vallásos áhitatban.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/18  •  VIII. 28. – IX. 11.
NEKÜNK NEM ELNÖKÜNK:
Árnyaljuk a zsidóbútorokat
Para-Kovács Imre: a Szuverenitásvédelmi Hivatal hamarosan felfedi, hogy Gyurcsány rángatja dróton Mészárost és Tiborczot Váncsa István: a magyar gazdaság úgy vált dimenziót, hogy az egész ország eladhatatlan akkumulátorokat fog gyártani Smuzewitz Ilona: Attila sem foglalkozott a kórházak állapotával, reggel felült a lovára, és elindult nyugatra kalandozni, szerezni Farkasházy Tivadar érti Orbán cirkuszát, de emlékeztetné, hogy a rómaiak kenyeret is adtak mellé! Havas Henrik a karmelitában járt, amikor a kormány eldöntötte, hogy Trump nyeri az amerikai választást, és december 12-én délután négykor berekesztik az orosz–ukrán háborút Dési János Kapisztrán Szent János művében fedezte fel a megoldást: miért is jó az óvszermentes gólyatábor Verebes István újabb örkényiádái A Heti Kamu megtudta, az összes kórházban leszerelik a maradék légkondikat is, nehogy megfázzanak a betegek
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.