Legyünk büszkék!

Ürmös Zsolt és Varga Ferenc József
2013. 09. 04. · Hócipő 2013/18
Nem kis teljesítmény, hogy sikeresen kizavartuk hazánkból a világ uzsorását, a szűk érdekköröket szolgáló nemzetközi rablót, tolvajt, a gaz IMF-et. Jöttek ide állandóan tárgyalgatni, hogy „így fizessük vissza, ami az övék, meg úgy...” Visszakapták a pénzüket, „oszt jónapot”! Legyenek boldogok vele, menjenek, amerre látnak! Magyarország végre megszabadult a tehertől, amit a „bukottbaloldalzelmúltnyolcévGyurcsány-Bajnaifelelőtlenszélsőségesnemzetellenes” politika a nemzet vállára tett. Erős nép vagyunk, kibírtuk, s legyőztük a sunyi ellenséget! S hogy mi vár ránk e csodálatos teljesítményt követően? Jutalom, ami ilyenkor a győztest megilleti: szabadság, anyagi függetlenség, jólét. Olcsóbb lesz minden... hiszen már most az! A megszorítások a múlt emlékei, dübörög a gazdaság, s ezt a kisember is érzi. Meg is kérdezi: „ki volt az?”. Mert a kisembernek mindig bűzlik valami, mindig elégedetlen, sosem jó neki semmi. Pedig örülhetne, hogy nincs itt az IMF, s közben alig pár fillér a rezsi, a bankok meg majd belefulladnak a sok kisadóba, amit a kormány a zemberek védelme érdekében kivetett rájuk.A megingathatatlan

Kasszánál fizet egy láthatóan „kormány-fan” vásárló. Hogy kedveli a jelenlegi nómenklatúrát, bizonyítja a két újság, amit kosarába tett, a mellén lévő címeres kitűző, valamint maga a gójmocis közért, ahová bejött vásárolni. Van neki Erzsi-kártya is, azzal virít, de láthatólag nem elég, még egyszer be kell nyúlni a pénztárcába. Ha a héten megint jön, valószínűleg már a tárcában levő pár darab ezres megy a levesbe. De az úr arcán konzervatív büszkeség ragyog, a hazájára büszke polgár tartásával távozik a pénztártól, s kezdi el szatyrába rakosgatni a hazai(?) termékeket. Magamat egy jobboldali lap munkatársának hazudva meginterjúvolom a férfiút, akit nevezzünk mondjuk Csabának. (Az olyan hazai.)

CSABA: Maguknak bármikor szívesen nyilatkozom.

VFJ: Köszönöm. Gondolom, örül.

CSABA: Minek?

VFJ:
Hát annak, hogy visszafizettük az IMF-hitelt?

CSABA: Mi az hogy? Pezsgőt bontottam.

VFJ: Nem volt drága?

CSABA: A pezsgő? Hát... mi nem az? A kommunisták miatt van így!

VFJ:
Miért jó, hogy nincs IMF-hitel?

CSABA: Hogy lehet ilyet kérdezni? Gondoljon csak bele: nem élősködik rajtunk senki!

VFJ: A tőzsdét nemigen dobta fel a hitel-visszafizetés híre.

CSABA: Tőzsde! Mit számít az? Ott is csak „azok” vannak. Tudja, kikre gondolok!VFJ: Elemzők szerint újabb megszorító csomag jöhet, emelkedhetnek az árak.

CSABA: Az, hogy többet tegyünk a közösbe, nagyon is helyénvaló! Ha mindenki csak magára gondolna, hogy teljesíthetne jobban az ország?

VFJ: Jó, de mi lesz, ha majd kenyeret sem fog tudni venni?

CSABA: Ilyen nem fordulhat elő. A kormány mindig gondoskodik a szegényekről.

VFJ: Sokak szerint egyáltalán nem gondoskodik.

CSABA: Persze, mert most nincsenek szegények.

VFJ: És az a koldus ott a bejáratnál?

CSABA: Az csak egy. És az is jobban él, mint négy éve! És végre szabad magyar ember!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.