Kánaán jön!

Ürmös Zsolt és Varga Ferenc József
2013. 10. 30. · Hócipő 2013/22
Nyugi, lesz még rezsicsökkentés! Hát most mondta be Varga Mihály, hogy már kalkulálják a jövő év eleji bulit. Sőt, tavasszal is lesz egy nagy akció, aztán a választások után...? Hát persze hogy akkor is lesz! Mi az hogy? Nagyon is! És ha azt hisszük, hogy nem lehet tovább csökkenteni, akkor tévedünk! Higgyék el, hogy jövőre ilyenkor már a szolgáltatók fizetnek a fogyasztóknak, úgy le lesz csökkentve a rezsi! Csak a bukott baloldal, amely már egyszer romba taszította az országot, a családok ellen van, és nem akarja, hogy csökkenjen a rezsi. Megint a családokon akarják meggazdagítani a gonosz, kapzsi multikat! Aki önök közül azt állítja, hogy kirúgták a munkahelyéről (pl. a Főgáztól), mert létszámleépítés van a rezsicsökkentés miatt, azt biztosan a bukott baloldal bérelte fel. Mint ahogy azt is, aki szerint romlott a szolgáltatás minősége. A magyar otthonokban továbbra is ugyanolyan jól cirkulál a villany, a gáz forróbb, mint valaha, a víz meg olyan tiszta, hogy fürödni is lehet benne! És mindez most csak pár száz forint. Jó, hát a kaja most drágább, de hát mindent nem lehet egyszerre... de eljön az idő, amikor minden ingyen lesz! Csak szavazzanak megint Rá! Megéri. Neki.A Palimadárné

Tarcsay Károlyné, Magdi konyhájában ülünk. A kockás terítős asztalon befizetett számlák sorakoznak, mellettük egy zsebszámológép. Magdi nemrég kapta kézhez a legújabb energiaszámlákat, és nagyon örül, még pezsgőt is nyitott.

HÓCIPŐ: Mennyi volt a pezsgő?

MAGDI: Most akciós volt a Lidibe, úgyhogy 320 forint. Amúgy 420 lett volna az Albiban, de oda én nem járok.

HÓCIPŐ: Mennyit spórolt a villanyszámlán?

MAGDI: Aszongya 250 forintot.

HÓCIPŐ: Akkor így csak 70-be van a pezsgő.

MAGDI: Hogyhogy? Nem értem...

HÓCIPŐ: Mindegy. A gázszámlán mennyit nyert?

MAGDI: Ott most még nem sokat, mert még nincs fűtésszezon, meg 26 oC is van még októberben. Bár gondoltam már rá, hogy befűtök, csak hogy spóroljak… De azért az a 70 forint is valami.

HÓCIPŐ: Jaaa, akkor ingyen volt a pezsgő. A rezsicsökkentésből meg tudta venni.

MAGDI: Igen, boldog is vagyok nagyon. Olyan, mintha karácsony lenne, csak ez a fránya 26 oC ne lenne, mert akkor végre befűthetnék… Már várom a hideget, mert akkor degeszre kereshetem magam.

HÓCIPŐ: Valaki „odafönt” is degeszre kereshette magát, mert igen drágán sikerült megvennünk az E.ON gázüzletágát.

MAGDI: Nem baj az, ha jó meleg lesz tőle.

HÓCIPŐ: Nem éppen. Tetszik tudni, mi az a párnagáz?

MAGDI:
Micsoda? Párnagáz?HÓCIPŐ: Igen. Ez az a gáz, ami fűtésre nem alkalmas, csak az ön által használt gáz áramlását biztosítja. A párnagáz egyenlíti ki a nyomást. Most ezt a semmi másra nem jó gázt akarják önnek eladni.

MAGDI:
Nem kell nekem, fűtök én. Tudja, ez a fránya 26 oC…

MAGDI:
Igen, de hiába fűt majd, és hiába lesz olcsóbb a gáz, nem lesz tőle melegebb, sőt!

HÓCIPŐ: Aha... hát biztos ezek a Gyurcsányék vacakolnak megint, vagy a Bajnai, vagy ki.

HÓCIPŐ: Ennek semmi köze Gyurcsányhoz vagy Bajnaihoz. Csak azt szeretnénk megértetni önnel, hogy a rezsicsökkentéssel az égvilágon semmit nem nyer!

MAGDI: Dehogynem, há’ itt a pezsgő. Igyon maga is, hogy tisztábban lásson!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.