A nemzet temploma

Para-Kovács Imre
2010. 12. 29. · Hócipő 2010/26
Engem egy hadsereg nemzett, pedig épp nem is volt háború.

Mit képzelsz magadról, drága gyermekem, Magyarország?! Neked tényleg Usztics Mátyás mondja meg, hogy mi a magyar?

Ez a korlátolt, lefedezett, intellektuálisan kihívásokkal küzdő beteg segédszínész? Bocsika van. Öltözhetnek a hülyék díszmagyarba, hordhatnak kaftánt, bekecset stb., de nem mondhatják meg, hogy a Nemzeti Színház mit játszik.

Ez azért van, mert a Nemzeti Színház egy színház, éppen olyan, mint a többi, bár sokkal rondább, nem mi tehetünk róla, egy idegbeteg politikus rendezte így el. Köszönjük, sikerült.

Usztics? Ülök a nagy magyar érdekbilin, és nem értem, honnan jött ez a hívás: hallai!, Usztics, mintha nem magyar név lenne, de lecsekkolom a bevett nácijaimmal, szerintük?

Imádom ezeket a Nemzeti Színházat nagyon megvédő hazafyakat, rettenetes bennük az elán, tényleg szeretném tudni, hogy akkor most rendben van-e Az ember tragédiája, mert abban rengeteg utalás, ugye?, kitekintés, finom irónia.

Jönnek a magyarjaink, ellene Alföldi Róbertnek, aki bizony magyar, és olyan szintidőket fut, amit ti, szerencsétlen igyekvők, ha akarnátok sem.

Borzalmas érzés lehet tehetségtelennek lenni, nem akarom tudni, bocs.

Látjuk a fekete leplet, nem vagyunk sehol, buták vagyunk, tehetségtelenek, nincs ötletünk, de szeretnénk, ha János, a vitéz, Vak bél, a király, meg a többiek úgy húznának át nemzetünk egén, hogy csíkot, de legalább.

Annyira sajnálom, hogy nem lett jobb történelmünk nekünk. Pedig lehetett volna, csak háborút kellett volna nyerni, nem veszíteni. Bocs.

Magyarország, szeretett és tisztelt képviselőnk, Pálffy izé, a nemzet temploma, talán lejárt lemez, a XIX. század is elmúlt, de persze mi nem lépünk be a XX.-ba se, soha, semmit, semmikor.

Szeretnénk szeretni.

Magyarország elsődleges küldetése, hogy nem hajlandó elfogadni a XX. századot. Feudalista logika, beteg önértelmezés, kik ezek a hülyék, könyörgöm, senkit sem akarok látni, sem hallani. Nem akarnak semmit, csak visszafogni, heló, rettenetes élet várna ránk, ha rátok hallgatnánk, de szerencsére nem, sohasem, új nemzedék, már a nők is lehetnek felül.

És igen. A Nemzeti Színház lehet épeszű, modern, sőt posztmodern. Akkor is, ha a tervezője egy buzoid giccsnek tervezte meg (át). Ha gyakorló szemét vagy, akkor is kötelességed, hogy kiállj Alföldi Róbert mellett, mert a te szabadságodat védi, nem a sajátját.

Gyorsulj fel, gyilkolj, ha kell.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.