A németek majdnem (Spanyolország - Németország 1:0)

Para-Kovács Imre
2010. 07. 07.
Már éppen kezdtem felülvizsgálni a német fociról kialakult nézeteimet, és fogalmaztam a mondatokat, miszerint a németek Európa portugáljai, de aztán jött ez a meccs, és Spanyolország válogatottja a döntőbe jutott, mert a német csapat képtelen volt hozni azt a színvonalat, azt a könnyed, mégis hatékony játékot, amivel eddig elrohant.

Olyanok voltak, mint egy közepes német csapat, semmi csillogás und villogás, semmi kiemelkedő egyéni teljesítmény, és semmi gól. Nulla.

Nem hiszem, hogy Müller hiányzott ennyire, de még az is lehet, a középpálya bizonytalan volt, Klose béna és lassú, az egész német válogatott úgy nézett ki, mintha elfogyott volna az üzemanyag, mintha csak az elődöntőig tartott volna a vérdopping, itt pedig eljött a tavaszi fáradtság és kész.

Ha támadtak volna, a spanyolok talán kicsit visszavesznek, de a meccs során volt nagyjából öt kapura lövésük, amivel nehéz meccset nyerni. Kétségtelen, hogy Löw V-nyakú kék pulcsija szemet gyönyörködtetett, de nem pótolta a támadásokat.

A spanyolokkal nem tudok mit kezdeni, nem különösebben szimpatikus válogatott, de legalább nem németek, mégiscsak furcsa lett volna, ha világ két legjobb csapata a protestáns világból érkezik, így legalább lesz a döntőben némi mediterrán nyafogás, nem csak a darálás.
De.

Egy spanyol - holland meccset bármikor láthat az ember, én azt vártam, hogy valami egzotikum következik, Ghána és Uruguay csap össze a döntőben, ennek lehetősége azonban 2014-re marad.

Visszatérve némileg a meccsre, kénytelen vagyok megjegyezni, hogy a németek pocsékul játszottak, de a spanyolok sem mutattak sokat, Puyol fejelte a győztes és egyetlen gólt, ami sokat elárul, mivel Puyol akkora, hogy kivont karddal rohangál a szőnyeg alatt, és maximum akkor fejelhetne válogatott meccsen, ha már mindenki fekszik.

Kassai egyébként most indiszponált volt, őt is megnyomta az elődöntő súlya, és akkor sem avatkozott bele a mérkőzésbe, amikor nagyon kellett volna, elnézett egy csomó szabálytalanságot, partjelzői pedig egy pár lest, úgyhogy közepest érdemel tőlem.

Nem volt jó meccs, de jön a bronz- és aranymérkőzés, élvezzük ki, ami maradt.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.