Dublőrök között (Spanyolország - Portugália 1:0)

Megyesi Gusztáv
2010. 06. 29.
A Paraguay-Japán mérkőzés arra kellett délután, hogy a portugál-spanyol, bármi történik is, illetve nem történik azon, már eleve jobb legyen. Jó, nekem Japán és Paraguay szenvedésével se volt semmi bajom, délelőtt a sportcsatornán ismétlésként az ősszel lejátszott MTK-Kaposvár meccset adták, s mindjárt szép és izgalmas és magas színvonalú lett a világbajnokság összes mérkőzése.

Nem fogom most bántani a portugálokat, különösen nem Cristiano Ronaldót, legyen elég annyi, hogy erre a vb-re nem a futballvilág sztárjai érkeztek meg, hanem a dublőreik. Kivéve egy-két világklasszist, akik között Villa mindenképpen ott van, ő eddig még nem okozott csalódást. Én mégis azt mondom, hogy a világ legjobbja most is, mint mindig: Xavi. Messi is Xaviból táplálkozik a Barcában, Xavinak annyi esze van ehhez a játékhoz, s úgy látja át a pályát, veszi észre a legkisebb adódó lehetőséget, mint a nyolc közé jutott csapatok középpályás sorai összesen.


- Izé...


Ezt a vébét, ha csak picit is létezik futballigazság, a spanyoloknak kell nyerniük. Mondhatnám: a Barcának, amely sokkal többet tud ebből a játékból, mint ezen a vébén bármelyik nemzeti válogatott. A spanyolokban is a Barca nyilvánul meg, lehet látni a gyors és pontos passzokon, s ha nem megy is nekik a megszokott játék, akkor is megpróbálják; hozzájuk képes a brazilok rakkolós kis szürke csapat.

Sajnos azonban a spanyolok elé nem a brazilok, hanem az argentinok állnak majd akadályt, azon a meccsen pedig kijöhet, hogy a Barca-spanyolok egyedül ezt a játékot tudják játszani, képtelenek a váltásra, akkor pedig adódhat úgy, hogy le kell tagadnom, amit most írtam.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.