Boateng Boateng ellen (Németország - Ghána 1:0)

Megyesi Gusztáv
2010. 06. 23.
Fehér mezben fekete emberek küzdenek fekete mezbe bújt fehér emberekkel - ez lett volna a német-ghánai meccs. De a fekete mezes emberek között is volt fekete, a német Boateng, akinek a fivére Ghána fehér mezében játszott. A németek nyilván ügyesek voltak, megszerezték maguknak legalább az egyik Boatenget Fekete Afrika kizsákmányolása jegyében, ám nem így van. Mindkét Boateng Nyugat-Berlinben született, s mindkettő német utánpótlás válogatott is volt, ám egyikőjük Ghána nagyválogatottját választotta, mondhatni tehát, hogy Ghána szipkázta el a fekete fiút a németektől.

Nagyjából ez volt a meccs. A Németország-Ghána mérkőzés izgalmát a másik találkozó, a Szerbia-Ausztrália adta. Hogy azon mi lesz. A legelején úgy nézett ki, hogy német és ghánai továbbjutás lesz, aztán arra volt esély, hogy német és ausztrál, végül, hogy német és szerb, ám mire a bíró hármat fújt, visszaállt az eredeti változat, akárha le se játszották volna a meccseket.


A német-ghánai Boateng a török-német Özil
és algériai-német Khedira szorításában.


Néztem, hogy az ausztrál csapatban van-e szerb, és a szerbeknél van-e ausztrál, továbbá, hogy az auszik zöld mezében vajon vörös emberek játszanak-e, a szerbek vörös mezében pedig zöldek, de semmi analógia. Még egy nyomorult testvérpár sem. Így maradok a Boatengeknél: az egyik karján egy tetoválás, ami azt hirdeti, hogy „nevess most, sírj később”. Az egyik fele mindkét Boatengnek bejött, a másikról majd Amerika, illetve Anglia válogatottja gondoskodik.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/24  •  XI. 17. – XI. 30.
HÓCIPŐ-FILM: MEGFXJTUK
AVAGY MIT FŐZÖTT KI LÉVAI ANIKÓ A BOSZORKÁNYKONYHÁJÁBAN? • LÉVAI ANIKÓ SZEREPÉBEN: LÉVAI ANIKÓ!
Para-Kovács Imre a Fidesz-kongresszuson tapasztaltakról, avagy a munkaalapú társadalomról, a Caliber RM 019 Tourbillon Celtic Knot óráról és a vidék megtartó erejéről Farkasházy Tivadar kísérletet tesz a paripahaciendás tüntetésszámláló megfejtésére Bartus László: Viktor, Lőrinc és a nőügyek Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy miért nem szerepel Márki-Zay az ElkXrtukban, mikor ő patkolta a kardlapozós lovakat Verebes István: Ugyan kérem, hol vagyunk már attól, hogy felháborodjunk? Dési János: Előbb olvass, utána kukázz, fordítva baj lehet belőle Avar János szerint jó dolog, ha egy ország kultúrpolitikai kulcsposztján olyasvalaki ül, aki a kultúránál csak annak művelőit utálja jobban Trunkó Barnabás megfejtette, csak úgy jöhetett ki 30 millióból a Fidesz frakcióülése, ha megint Németh Szilárd főzött A Heti Kamu megtudta, az Alkotmánybíróság szerint lehet népszavazást tartani Demeter Szilárd agyátalakító műtétjéről A háttérhatalom előretolt bástyái: Para a Népszava hétköznapilapnál Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugságai – XXII. rész: Na, heló krumplik, avagy az ezermilliárdos nyugdíjcsökkentés
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.