Zakóra bunda

Megyesi Gusztáv
2009. 12. 29. · Hócipő 2009/26
Igen kivételes gesztusa az a ,gondviselésnek, hogy az ember magyar kupacsapatokról írhat augusztus ürügyén, hiszen a nemzetközi tornák selejtezőiben már júliusban tönkreverik őket.

Jó, idén is tönkreverte például a Honvédot a Fenerbahcse, ám az 1:1-re végződött visszavágó mégiscsak augusztusba csúszott, sőt decemberre, amennyiben az isztambuli 5:1-es vereség fölkerült a nemzetközi szövetség listájára. Nem tudni, hogy csak a török, vagy a török és a magyar együtt bundázott- e, utóbbi amilyen meglepő volna, olyannyira megtisztelő is: magyar csapatot fizetnek le, hogy kapjon ki nagyon, mintha azt önmagától, teljes koncentráció mellett nem tudná megtenni.

A fogadási csalássorozat végigkíséri az egész évet, és különleges szerencsének tekinthetjük, hogy a vb-bronzérmet szerzett U 21-es válogatottunk mérkőzéseit nem érinti. Mert különben más meccsüket igen; néhány játékos elmondása szerint más meccsek előtt megkeresték őket, hogy kapjanak ki nagyon, aztán a visszautasítások dacára a csapat végül nagyon kikapott. Tudomásul kell venni, hogy ma már egy tizenéves fiú nem akkor válik férfivá, amikor leszólítja őt az első prostituált, hanem amikor rekedtes hangú fogadási ügynök áll elé kacéran, hogy le kéne feküdni, öreg, s akkor ellent kellene mondani.

A világfoci ma egy nagy totózó, a hírek szerint már a vb-selejtezőket is manipulálták. A magyarokéit nem: azt, hogy Babos kicsúszása után Ibrahimovic hasáról pattanjon a labda a magyar kapuba, ráadásul a legutolsó másodpercben, egyelőre még nem lehet elintézni. Hozzáteszem, a Debrecen BL-főtáblára jutását sem, mert ez meg akkora meglepetés volt, akkora tett, hogy a csalóknak azóta is tátva a szájuk. Miközben azonban kalapot emelünk a debreceniek előtt, ajánljuk figyelmükbe az egész BL-rendszert átalakító Platinit, valamint az Eriksson nevű csatárt, aki a második selejtezőkörben 3:1-es Kalmarvezetésnél döntő pillanatban melléfejelte a labdát, úgyhogy idővel majd Debrecen díszpolgárává lehet avatni őt is.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2019/25  •  XII. 4. – XII. 17.
SAJNOS A HÁZELNÖK ÚRNAK IDÉN MÁR TÍZ ROHAMA VOLT Para-Kovács Imre: Doktor Kövért világítótoronyba helyezték, ahol levont a delfinek fizetéséből hárommilliárdot, majd sirályt sütött Váncsa István okoskenyeret hajkurászik a pékségben Bartus László: Putyin medvenyelvet főz Németh Szilárd pacalreceptje alapján Farkasházy Tivadar: Szerezzen a szülő iskolát, műveltséget, tudást a gyereknek, az államnak pont elég a sok stadionnal vesződni Dési János: Hányat tudott Deák Ferenc dekázni? Képes volt-e fejelni gróf Bethlen István? Pedig ők is igazságügyminiszterek voltak Smuzewitz Ilona: Tudatfoglalási vészhelyzetet hirdetett a kormány! Bakács Tibor Settenkedő: Már a havat is ellopják, az elakadt hóekék csak tudatunk tartalmának letisztítására jók Vízcipő: új tudományos rovatunk Magyar Nemzeti Hungarikumtudatot mért a Ludovikán
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.