Kormányinfó

Para-Kovács Imre
2020. 03. 11. · Hócipő 2020/06
Kásler Miklós szólásra emelkedett, a zsivaj először tompult, aztán teljesen elült, mintha az egész nemzet felvette volna elnyűtt mamuszát, és abban osonna választott vezetői színe elé ebben a fokozódó migrációs nyomáson is túlmutató válságpillanatban, amikor – maga mögött tudva a Gazda erőteljes és feltétlen támogatását – az emberminiszter megválaszol, eloszlat, tisztáz és pontosítva cáfol.

– Mindenekelőtt – kezdte Kásler –, mindenekelőtt szeretném megnyugtatni az Anna-bál közönségét, illetve, bocsánat, Aranka, hol vagyok most? Köszönöm. Az egybegyűlteket, ja, azokat akarom megnyugtatni, hogy, miniszterelnök úrnak hála, egyetlenegy koronavírusos megbetegedést sem jelentettek a CEU-ról, és jelen állás szerint ez így is marad. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy Magyarország kormánya mindent megtesz, hogy a magyar emberek egészségesek és elégedettek legyenek, délelőtt a kormánytagok közösen imádkoztak, délután pedig megtekintjük a Kisvárda – Újpest meccset, és megkoszorúzzuk vitéz nagybányai Semmelweis Ignác lovas szobrát Nótahűvösön, aztán egy pacalvacsora keretében népes műdalokat fogunk énekelni Rétvári kolléga vezetésével. Ha ez sem elég, akkor egyértelmű, hogy a nem keresztény migránsok állnak a járvány mögött, ilyeténképpen Vlagyimir Putyinhoz fordulunk, hogy vezényeljen egy pópaosztagot a keleti határra, bibliai idézeteket ragasztunk ki a forgalmas kereszteződésekbe, közintézményekbe és iskolákba, aztán elmegyünk Svájcba, és onnan felügyeljük a történéseket, természetesen a kereszténydemokrácia reánk ruházott kötelességeinek és jogainak legmesszebbmenő figyelembevételével.

Tájékoztatásul közöljük, hogy jelenleg egyetlen iráni egyetemistánál igazolódott be a koronavírus-fertőzés gyanúja, de mindketten jól vannak, tüneteik enyhék, ketten közülük a Szent István Egyetem hallgatói, négyen pedig a Zrínyi József Államigazgatási Főiskola növendékei. Február 31-én érkeztek Magyarországra, majd amikor belázasodtak, otthon maradtak, elmentek az orvoshoz, elmentek a legközelebbi kocsmába, nem is jöttek haza, karanténba helyezték magukat, mintha mi sem történt volna, látogatták az előadásokat, csoportos krikett-tanfolyamon vettek részt, körbefutották a Balatont, Párizsba utaztak – a nem kívánt törlendő. Senkivel sem találkoztak a lappangási időszakban, mármint közülünk, kormánytagok közül senki sem emlékszik ilyesmire, meg nem is járunk mi olyan helyekre, ahol iráni egyetemisták megfordulnak, remélhetőleg önök sem, de amennyiben igen, akkor magukra vessenek, mossanak gyakran és alaposan kezet.

A magyar kormány, a magyar emberek kormánya felkészülten és teljes nyugalommal várja a fejleményeket, nekem például olyan zakóm van, ami golyóálló, vírusölővel impregnálták, és a torinói lepel egy darabját varrták a bélésébe, miniszterelnök urat kemény fából faragták, a többiek pedig már rég Svájcban vannak.

Míg kínai barátaink egy teljes napot vacakoltak, addig mi 40 perc alatt építettünk egy kórházat, csak elfelejtettük, hova, Kósa Lajos már tegnap óta keresi, de ha nem lesz meg, akkor építünk egy másikat, orvosokat ugyan nem találtunk, de lesz benne egy hálapénz-automata, és húsevő baktériumok, amik jelenlegi ismereteink szerint a koronavírus leghatékonyabb pusztítói. Győzzön a jobbik! Mert mi hiszünk a szeretet és az összefogás erejében. Nővérek és ápolók sem lesznek, de egy kórháznak a lényege nem a személyzet, hanem a beteg, az pedig lesz, mert a beteg a kórház lelke, fundamentuma és értelme, minden más elhanyagolható. Az automaták használatához még annyit, hogy amennyiben nem megfelelő összeget dobnak bele, akkor Dr. Schmidt Pál hangján felkiált, hogy Gyógyítson meg téged legközelebb a Gyurcsány, te sóher, garasoskodó köcsögduda!, valamint közepes erősségű áramütést ad mindenkinek, aki arra téved.

Időközben jelezték nekem, hogy már két emberben mutatták ki a koronavírus jelenlétét szeretett hazánkban, ezzel 84-re nőtt azok száma, akik ketten vannak, és még 64-en vannak hárman, ha jól számolom, de bele kell pillantani a jegyzeteimbe, bocsánat, egy másodperc, szóval mindannyian a Semmelweis Orvosi Egyetemre járnak, bár ez alapján nem egyértelmű számomra, hogy orvosnak tanulnak, vagy azért járnak oda, mert betegnek érzik magukat, sajnos nehezen olvasom a saját írásomat, de mintha a koronavírusról lenne valami…

Átmenetileg leállítjuk a tömegközlekedést, az áram-és vízszolgáltatást, az MTVA-n kívül minden tévé- és rádióadást, a papírhiányra való tekintettel minden újság megjelenése szünetel, kivéve a KESMA kiadványait, mert azokkal harcolunk az álhírek ellen, valamint a Kossuth Rádió.

Az elkövetkező két évben csak futballmeccsek lesznek és nemzeti konzultációk, az első már kezdődik is, mármint nemzeti konzultáció, az első kérdés az lesz, hogy Akarja-e ön, hogy a koronavírus kipusztítsa a magyarokat, vagy inkább maradjon Orbán Viktor a miniszterelnök örökre, és a jóisten tartsa meg őt egészségben, boldogságban, míg világ a világ-e?
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/12  •  V. 31. – VI. 13.
FELCSÚTI MÁTYÁS 60
Énekszó és pávatánc köszöntse!
Váncsa István: olyan hosszúak a kórházi várólisták, hogy 7,6 milliárd év múlva érünk a végére, mikor a Nap vörös óriássá duzzad, addig meg csak kibírjuk valahogy Para-Kovács Imre aggódik, nem lesz-e baj abból, hogy a katari emír hamarabb gratulált Erdogan győzelméhez, mint a magyar miniszterelnök Farkasházy Tivadar: a Barátság-kőolajvezeték itteni végét megtekintő szovjet turistacsoportról Smuzewitz Ilona: Majdnem béremelést kaptak a tanárok Kéri László megszerezte a vezér 60. születésnapja alkalmából történő spontán felköszöntésének forgatókönyvét Havas Henriket bízták meg a szittya gondolkodású új honvédfőparancsnok felkészítésével Verebes István Vágó Istvánra emlékezik Dési János: a nép koszos zoknival fogja megdobálni az utolsó lap szerkesztőségét, amely tévedésből megírja az igazságot A Heti Kamu megtudta: ezentúl a greenwichi időhöz mérik a mentők kiérkezését Figyelem! Mától hetven helyett hatvannal kezdődik a pesti trolik számozása!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.