Come back

Megyesi Gusztáv
2008. 12. 31. · Hócipő 2008/27
Elkelt a Fradi. Örömtüzek gyúltak az Üllői úton; gyújthatták volna az újpestiek is, legalábbis ahogy a dolgok később alakultak.

Az új angol tulaj meg a klub elnöke már az első sajtótájékoztatón mindent megígért, amit földi halandó futballcsapattal kapcsolatban el tud képzelni: bajnoki címet előbb a másodosztályban, aztán az NB I-ben, majd BL-főtáblás szereplést két-három éven belül, új, fedett lelátójú stadiont, civilizált környezetet, közönségbarát klubot, családi programot meccsnapokon, legelébb persze adósságrendezést az utolsó fillérig; jó angolosan mondva: come backet minden tekintetben.

Most év vége van. A Fradi változatlanul NB II-es, a játékoskeret gyenge, a meccseken többnyire vergődik a csapat, a klubvezetők ugyan változatlanul ragaszkodnak a BL-főtáblához, de már bejelentették, hogy komolyabb erősítésre nem futja. Még mindig nem tudni, hogy lesz-e új stadion, azt meg pláne nem, hogy hol, s az is csak most derült ki, hogy a szerződés szerint mégsem kell a pályát záros határidőn belül megépíteni. A sajtó szerint a Fradi pénzügyeit az elnökség és a felügyelőbizottság tagjainak teljes kizárásával intézik teljes titoktartás mellett, sőt az sem biztos, hogy angolok a Fradi igazi tulajdonosai, mert a céges papírokból az derül ki, hogy a pályázatot egy Esplanade Kft. nevű cég nyerte, amelynek saját pénze nincsen, s csak állami fedezet melletti bankkölcsönből tudott utalni a Fradi számlájára, tehát benne van a boltban a nagypolitika s annak egy-két sötét embere. Az angoloknak egy árva garasuk sincs.

Nem mintha ez olyan nagyon megrendítené a Fradi állítólag még ma is népes szurkolótáborát. Furulyás János egykori csoportos s leginkább piknikhangulatú, többezres anyázása óta a Fradi-drukkerekről lepereg minden. Az a pár ezer meccsre járó ember is mindössze arra koncentrálja erejét és hírnevét, hogy 1. ne legyen sok néger a keretben és 2. ne játsszon a csapat narancssárga mezben.

Miközben a Fradi a lényegét tekintve gyakorlatilag épp most van megszűnőben, s válik az Üllői út az angolok játékos-transzferállomásává.

Viszont az új esztendőben már kevesebb néger lesz a csapatban, és a narancssárga mez se kerül elő többé.

Sokan vissza fogják még sírni az ötvenes évek Kinizsi-korszakát.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2019/25  •  XII. 4. – XII. 17.
SAJNOS A HÁZELNÖK ÚRNAK IDÉN MÁR TÍZ ROHAMA VOLT Para-Kovács Imre: Doktor Kövért világítótoronyba helyezték, ahol levont a delfinek fizetéséből hárommilliárdot, majd sirályt sütött Váncsa István okoskenyeret hajkurászik a pékségben Bartus László: Putyin medvenyelvet főz Németh Szilárd pacalreceptje alapján Farkasházy Tivadar: Szerezzen a szülő iskolát, műveltséget, tudást a gyereknek, az államnak pont elég a sok stadionnal vesződni Dési János: Hányat tudott Deák Ferenc dekázni? Képes volt-e fejelni gróf Bethlen István? Pedig ők is igazságügyminiszterek voltak Smuzewitz Ilona: Tudatfoglalási vészhelyzetet hirdetett a kormány! Bakács Tibor Settenkedő: Már a havat is ellopják, az elakadt hóekék csak tudatunk tartalmának letisztítására jók Vízcipő: új tudományos rovatunk Magyar Nemzeti Hungarikumtudatot mért a Ludovikán
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.