Come back

Megyesi Gusztáv
2008. 12. 31. · Hócipő 2008/27
Elkelt a Fradi. Örömtüzek gyúltak az Üllői úton; gyújthatták volna az újpestiek is, legalábbis ahogy a dolgok később alakultak.

Az új angol tulaj meg a klub elnöke már az első sajtótájékoztatón mindent megígért, amit földi halandó futballcsapattal kapcsolatban el tud képzelni: bajnoki címet előbb a másodosztályban, aztán az NB I-ben, majd BL-főtáblás szereplést két-három éven belül, új, fedett lelátójú stadiont, civilizált környezetet, közönségbarát klubot, családi programot meccsnapokon, legelébb persze adósságrendezést az utolsó fillérig; jó angolosan mondva: come backet minden tekintetben.

Most év vége van. A Fradi változatlanul NB II-es, a játékoskeret gyenge, a meccseken többnyire vergődik a csapat, a klubvezetők ugyan változatlanul ragaszkodnak a BL-főtáblához, de már bejelentették, hogy komolyabb erősítésre nem futja. Még mindig nem tudni, hogy lesz-e új stadion, azt meg pláne nem, hogy hol, s az is csak most derült ki, hogy a szerződés szerint mégsem kell a pályát záros határidőn belül megépíteni. A sajtó szerint a Fradi pénzügyeit az elnökség és a felügyelőbizottság tagjainak teljes kizárásával intézik teljes titoktartás mellett, sőt az sem biztos, hogy angolok a Fradi igazi tulajdonosai, mert a céges papírokból az derül ki, hogy a pályázatot egy Esplanade Kft. nevű cég nyerte, amelynek saját pénze nincsen, s csak állami fedezet melletti bankkölcsönből tudott utalni a Fradi számlájára, tehát benne van a boltban a nagypolitika s annak egy-két sötét embere. Az angoloknak egy árva garasuk sincs.

Nem mintha ez olyan nagyon megrendítené a Fradi állítólag még ma is népes szurkolótáborát. Furulyás János egykori csoportos s leginkább piknikhangulatú, többezres anyázása óta a Fradi-drukkerekről lepereg minden. Az a pár ezer meccsre járó ember is mindössze arra koncentrálja erejét és hírnevét, hogy 1. ne legyen sok néger a keretben és 2. ne játsszon a csapat narancssárga mezben.

Miközben a Fradi a lényegét tekintve gyakorlatilag épp most van megszűnőben, s válik az Üllői út az angolok játékos-transzferállomásává.

Viszont az új esztendőben már kevesebb néger lesz a csapatban, és a narancssárga mez se kerül elő többé.

Sokan vissza fogják még sírni az ötvenes évek Kinizsi-korszakát.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2019/17  •  VII. 14. – VIII. 27.
ORBÁN VIKTOR EGYRE RÁKOSIBB! Para Kovács Imre: Állítsuk meg Atlantát, a Coca-Cola gyülekezetét! Farkasházy Tivadar azt olvasta, hogy Orbánt ne hasonlítsuk Kádárhoz, ezért megpróbálta Rákosihoz Smuzewitz Ilona a magyar tudományos kutatás frissen kinevezett cárjáról, Maróth Miklósról Bartus László elképzelte, milyen lesz, amikor Orbán Amerikába menekül, és ott megalapítja a Felcsút Dakota futballcsapatot Bakács Tibor Settenkedő: Szabad-e Gerendaiéknak 200 milliót elfogadni, ha benne Orbán hamisítja a történelmet Trunkó Barnabás megpróbálta megtalálni a sajtóban az MSZP véleményét Hetven éve fogták be a Szabad Szájat A Heti Kamu megtudta, hogy Orbán bontotta le Kövérrel a berlini falat is
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.