Come back

Megyesi Gusztáv
2008. 12. 31. · Hócipő 2008/27
Elkelt a Fradi. Örömtüzek gyúltak az Üllői úton; gyújthatták volna az újpestiek is, legalábbis ahogy a dolgok később alakultak.

Az új angol tulaj meg a klub elnöke már az első sajtótájékoztatón mindent megígért, amit földi halandó futballcsapattal kapcsolatban el tud képzelni: bajnoki címet előbb a másodosztályban, aztán az NB I-ben, majd BL-főtáblás szereplést két-három éven belül, új, fedett lelátójú stadiont, civilizált környezetet, közönségbarát klubot, családi programot meccsnapokon, legelébb persze adósságrendezést az utolsó fillérig; jó angolosan mondva: come backet minden tekintetben.

Most év vége van. A Fradi változatlanul NB II-es, a játékoskeret gyenge, a meccseken többnyire vergődik a csapat, a klubvezetők ugyan változatlanul ragaszkodnak a BL-főtáblához, de már bejelentették, hogy komolyabb erősítésre nem futja. Még mindig nem tudni, hogy lesz-e új stadion, azt meg pláne nem, hogy hol, s az is csak most derült ki, hogy a szerződés szerint mégsem kell a pályát záros határidőn belül megépíteni. A sajtó szerint a Fradi pénzügyeit az elnökség és a felügyelőbizottság tagjainak teljes kizárásával intézik teljes titoktartás mellett, sőt az sem biztos, hogy angolok a Fradi igazi tulajdonosai, mert a céges papírokból az derül ki, hogy a pályázatot egy Esplanade Kft. nevű cég nyerte, amelynek saját pénze nincsen, s csak állami fedezet melletti bankkölcsönből tudott utalni a Fradi számlájára, tehát benne van a boltban a nagypolitika s annak egy-két sötét embere. Az angoloknak egy árva garasuk sincs.

Nem mintha ez olyan nagyon megrendítené a Fradi állítólag még ma is népes szurkolótáborát. Furulyás János egykori csoportos s leginkább piknikhangulatú, többezres anyázása óta a Fradi-drukkerekről lepereg minden. Az a pár ezer meccsre járó ember is mindössze arra koncentrálja erejét és hírnevét, hogy 1. ne legyen sok néger a keretben és 2. ne játsszon a csapat narancssárga mezben.

Miközben a Fradi a lényegét tekintve gyakorlatilag épp most van megszűnőben, s válik az Üllői út az angolok játékos-transzferállomásává.

Viszont az új esztendőben már kevesebb néger lesz a csapatban, és a narancssárga mez se kerül elő többé.

Sokan vissza fogják még sírni az ötvenes évek Kinizsi-korszakát.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.