Fajok eredete

Para-Kovács Imre
2016. 07. 20. · Hócipő 2016/15
Bár jönnek új Lamarckok, de lelkesedésük és hitelük megfogyatkozott: a mellimplantátum nem öröklődik, és ez így van rendjén, ha jobban megfigyeljük, a plasztikai sebészek semmit sem tesznek ennek érdekében, hiszen ők olvasták Darwin idevonatkozó alapvetéseit, és – sokakkal ellentétben – meg is értették. Nem öröklődik a hajbeültetés, a fogimplantátum, a kontaktlencse, a csuklóba applikált interfész, a köldökpirszing vagy az épített műköröm. Tudom, hogy vannak, akik ennek ellenkezőjét állítják, de ők pénzért hazudnak, és pénzért hazudni kifizetődő rövid távon (pillantsanak csak bele a kormánypárti sajtóba), azonban az igazán nagy játékosok messzebbre látnak, mivel a fentebb felsorolt kiegészítőkkel ellentétben a bankszámla öröklődik. Ha nem is az evolúciós folyamat részeként, de öröklődik, azaz gazdag embernek gazdag gyermeke születik, és itt felbukkan egy hatalmas lehetőség, ami végre eldönti a vitát, hogy a Homo sapiens a természetes kiválasztódás koronája-e, vagy csak egy köztes állapot.

Utóbbi – nyilván.

Adott ez a szikladarab, ami kering egy közepes csillag körül, eldugva a nem túl nagy Tejút spirálkarján, a galaxishalmazok végtelenhez közelítő mérhetetlenségében, rajta pedig mi, szorgalmas, kártékony túlélők, az emberiség. Keringünk, forgunk, sodródunk, felosztjuk egymás közt a Földet, de mindeközben érezzük, hogy valami nem stimmel: a szerzett tulajdonságok nem öröklődnek, pedig milyen klassz lenne, hiszen így pillanatnyi előnyünket (pl. mi lettünk egy jelentéktelen or­szág jelentéktelen kormányának átmeneti kedvezményezettje) hosszú távú előnyökre válthatnánk, gyermekeink – ha nem is államtitkárnak, de – szupermennek születhetnének, akik már eleve más pályán versenyeznének, mint az úgynevezett köznép, akik csak szaporodnak és dolgoznak, aztán meghalnak, ami – lássuk be – nem túl szórakoztató elfoglaltság, különösen a meghalás.

Az evolúció velünk van, de baromi lassú.

Ha megfigyeljük (minek figyelnénk meg, de most tegyünk kivételt), ott, ahová kizárólag lesötétített üvegű szolgálati gépjárművel megyünk, lehetőleg felhúzott ablakokkal, nehogy elkapjunk valamit, szóval ott, ahol a kellemetlen szagú és modorú szegények élnek, az anyák egyre fiatalabbak, fogatlanok és kopaszodnak, a gyerme­kek pedig soványak, hiánybetegségekben szenvednek, és alig várják, hogy ők is szüljenek, mert az életük rövid. Rövid, értelmetlen és fájdalmas.

Eközben nálunk otthon a nők egészségesek, szépek, fogaik megmaradnak, hajuk csillog és dús, gyermeket pedig leginkább 30 fölött, de inkább 40 környékén vállalnak, változatosan táplálkoznak, rendesen szedik a vitaminokat és a táplálékkiegészítőket, hallgatnak arra, mint ajánl öt fogorvos közül négy, kerülik a stresszt és a rossz minőségű szeszes italokat, a szennyezett levegőt, a lélekölő munkát, rendesen mozognak.

Mindez önmagában elvezetne oda, hogy létrejöjjön az új faj, csak százezer évek szükségeltetnek hozzá, valamint szisztematikus eugenika, ami esetleg rosszallást váltana ki az elnyomott többségből, bár ahogy elnézem, mennyire képes örülni a magyar proletariátus, hogy az angol trónörökös feleségül vesz egy közepesen túltenyésztett arisztokratát, ebben már nem is vagyok biztos. Lehet, hogy elég lenne az eugenikát átnevezni valami másra, és tévéműsorokban népszerűsíteni.

De hol van ilyesmire egy államtitkárnak százezer éve?!

Törekedni kell rá, mint ahogy törekszik is az emberiség ilyesmire történelme kezdetétől, de valahogy ki kellene védeni a betörő barbár hordákat, a szocialista forradalmat vagy a jóképű lovászfiúkat, mert ezek folyamatosan belerondítanak a genetikába, és a gondosan ápolt terv hirtelen visszazuhan a kezdetekhez, új DNS érkezik, és az addig oly’ féltve őrzött vérvonal leromlik. Megint nem sikerült leválni a pórnéptől! – sóhajt fel az elit, de kezdi újra.

Eddig.

Mostantól azonban a genomszerkesztés olyan lehetőséget ad az államtitkárok, hercegek és iparmágnások kezébe, hogy egyszer és mindenkorra leszakadhatnak a fajról, létrehozva az ember feletti embert, kiegészítve és igazolva Lamarck áltudományos tételét, miszerint, ha egy okapi elég sokáig nyújtogatja a nyakát, valamint rohadt sok pénze van, akkor először maga is zsiráffá változik, majd zsiráf gyermekei születnek, mert megteheti, Darwin meg kapja be.

Azonban rendkívül fontos, és nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy összefogásra van szükség!

Nem számít a politikai nézetkülönbség, vallási hovatartozás, nemzet, nyelv vagy kontinens: a gazdagoknak és kiválasztottaknak ugyanazt a módosítást kell végrehajtaniuk a genomban, mert különben utoléri őket az arisztokrácia átka, a beltenyészet és az elkorcsosulás. Ahhoz, hogy életképes új faj jöjjön létre, fenn kell tartani a lehetőségét a kereszteződésnek fideszes megyei elnök és kínai területi párttitkár, svájci bankár és orosz oligarcha között, meg kell hagyni az esélyt, hogy Paris Hilton leszármazottja életképes utódot hozzon létre Tiborcz István utódjával.

És nemzetközivé lesz végre a világ.

Nem feltétlenül kell erről értesíteni a dolgozó népet, hadd maradjon meg nekik a próbálkozás lehetősége, nyugodtan álmodozzon a szegény lány arról, hogy majd egy herceg belészeret, esélye ugyanannyi lesz, mint eddig, csak abban az esetben, ha ez a szerelem tárgyiasul, az utódnemzés kiiktatása megvédi az emberiséget attól, hogy újra visszasüllyedjen az egyenlőség, szabadság és testvériség undorító mocsarába. Igyekezhet a snájdig sofőr, de a fészekbe több kakukktojás nem kerül, az evolúció most már végezheti a dolgát, a maga megszokott, lassú, pepecselős tempójában.

Ha az elkülönülés végbemegy, a többi a természet dolga.

Az alsó néposztályok esetleg kaphatnának cserébe nagy izmokat, vagy valamivel hosszabb éle­tet, akkor nem járna annyit a pofájuk. De a csillagokba már nem jöhetnek velünk, bocsánat, tetszettek volna forradalmat csinálni.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/12  •  VI. 5. – VI. 18.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor olyan népszerű Európában, mint az övsömör! Kimond dolgokat, főleg a tudatlanságból eredő félelemre alapozva Bartus László: Feltörték Szijjártó Péter agyát! Váncsa István szerint Orbán ne az Európai Unió vezetője legyen, ő ennél többre hivatott, legyen Afrika és Óceánia vezetője is! Smuzewitz Ilona: Anyám nem akar jachtot venni, mert nem tud úszni, de elég, ha a könyvelő tud úszni Farkasházy Tivadar: A háborúpárti lapok persze megint hazudnak a trónörökösnő 16 milliós táskájáról, mert azt már 8 millióért is meg lehet kapni akciósan Havas Henrik jelen volt a Karmelitában, amikor eldöntötték, Orbán lesz a következő magyar űrhajós, az országot pedig Ráhelre hagyja Dési János: a zuglói kiskertekre parkoló fociszurkolók hatásáról az önkormányzati választásokra Verebes István újabb örkényiádái Selmeczi Tibor megtalálta a III. világháború történelmi atlaszát A Heti Kamu megtudta: Trump a büntetésvégrehajtási intézménnyé alakított hatvanpusztai dácsában fogja letölteni börtönbüntetését
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.