Kupahétfő, kupakedd

Megyesi Gusztáv
2016. 03. 02. · Hócipő 2016/05
Bár Orbán Viktor évértékelőjén a sport nem került szóba, nem lehet kétséges, hogy az elmúlt időszak legnagyobb sikere Erdősi Lászlóné herceghalmi polgármester-feleséghez fűződik: a Népszavazási Kupa legutóbbi fordulójában kereken négy másodperccel előzte meg Nyakó Istvánt, a szocik versenyzőjét.

Igaz, sokan vitatják Erdősiné teljesítményét. Egyrészt még nem érkeztek meg a verseny utáni vizeletvizsgálat laboreredményei, másrészt Budapest és Herceghalom között hivatalosan 29,1 kilométer a távolság, ám ezt csak akkor tekinthetjük bázisnak, ha Erdősiné a Deák Ferenc utcából indult, nem pedig például a Petőfi utcából; ilyen kiélezett helyzetben, mint egy népszavazási kérdés leadása, az a pár utcasaroknyi különbség is döntő lehet.

Plusz, hogy Erdősiné komoly segítséget kapott. Kigyúrt, kopasz, bomberdzsekis, messziről, de közelről is verőlegénynek kinéző sporttársaktól, akik a választási iroda előterében különféle taktikai elemekkel, tolódásos védekezéssel, sorfalállással, szoros emberfogással megakadályozták Nyakó sporttársat, hogy a célba érve leüsse a blokkolóórát.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a sportban ma már kőkemény harcok folynak minden másodpercért és centiméterért. Hogy mást ne mondjunk, épp a múlt hétvégén számolt be az Index arról, hogy Abu-Dzabiban, a nyílt vízi Világkupa sorozat második állomásán a tíz kilométeres versenyen tömegverekedés tört ki a cél előtt. Gyurta Gergely magyar versenyző elmondása szerint „Az utolsó két bójánál iszonyatos nagy verekedés zajlott. Verseny közben sikerült kikerülnöm szinte mindent, ezzel elégedett vagyok, a végén viszont tényleg kaptam egy óriási rúgást, ettől függetlenül az egész versenyt kontrollálni tudtam, vagyis amiért kijöttem, sikerült megvalósítanom”.

Ehhez képest nehogy már sírni kezdjen Nyakó István, hiszen még csak oldalba se rúgták, legfeljebb annyit mondtak neki a saját bevallása szerint is, hogy ”Mi van, félsz? Szétbaszlak„. Egyébként is érdemes volna megnézni, hogy mi van Nyakó sporttárssal, s egyáltalán a szocikkal, mert már nem az első versenyt veszítették el a népszavazási kupasorozatban; sőt ki kell mondani sajnos, hogy elszaladt mellettük a világ. Jellemző, hogy például Csabai József reményteli olimpikonunk már most olyan formában van, hogy a menekültkvótáról szóló népszavazási kérdését még a miniszterelnököt is napokkal megelőzve adta be, s úgy kellett külön Rogán Antalnak rávennie, hogy vonja vissza a kérdését a magyar kormány javára.

Igaz, ma már igen szoros az élmezőny, sőt azt se nagyon lehet tudni, hogy a finisben ki kicsoda. Egyes sajtóhírek szerint győzelmük esetén a bomberdzsekis kopaszok is nyújtottak volna be népszavazási kérdést (aki ezt megszerzi, pár évtized múlva milliárdokért adhatja el a levéltárnak), csak azt nem tudni, hogy milyen színekben. Néhány társadalomtudós már jelezte, hogy a bomberdzsekiben élők életmódjában változások mutathatók ki az utóbbi időben: a ketrecharc és a képregény-nézegetés mellett népszavazási kérdések beadása is kedvenc időtöltésükké vált, ám ezek a csapatok inkább megbízást teljesítenek. A Magyar Nemzet például több kopasz személyében a Fradi biztonsági szolgálatának munkatársait ismerte fel, Kubatov embereiként azonosította őket, mégpedig azon az alapon, hogy a Facebook-on ugyanezek a figurák a Fradi hivatalos mellényében láthatók, sőt jó páran nem is tagadják, hogy a klub kötelékében állnak. Amit a Fradi határozottan tagad.

Más források szerint viszont szolnoki kapcsolatról van szó, sőt nevet is mondanak, hogy ki szervezte meg az akciót, mi több, az illető maga magyarázza büszkén, hogy ő volt a főszervező. Ez új elem. Annak idején a hírhedt Nagyfa galeri például szinte kizárólag zenét hallgatott, farmerban járt, és szerette a lányokat és a sört, ám hogy népszavazási kérdéseket nyújtson be Losonczi Pál államelnöknek, elképzelhetetlen volt. A versenyben részt vettek aztán olyan kopaszok is, akik a világhálón fényképes börtönbemutatót tartanak, egy fiatalember pedig mikrofonba mondta, hogy fogalma se volt arról, hogy hol van, és mi az a választási iroda, őt csak azzal bízták meg, hogy egész délelőtt Nyakó képviselő előtt ugráljon egy lépéssel, nehogy egy reggelen Orbán Viktorhoz hasonlóan ő is a Willkommenskultur hangjaira ébredjen.

Mint látható, egyedül a Fidesznek nincs semmi köze az eseményekhez. Az nem kétséges, hogy a szoci versenyző lökdösését, s egyáltalán az egész botrányt maguk a szocik szervezték meg. Ezt az állítást nem más, mint Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára konkrét bizonyítékokkal is alátámasztotta. „Az elmúlt napok politikai történéseiből is látszik, hogy az esetből az ellenzék profitál, mert értelemszerűen ott kell keresni az okozókat, ahol ennek haszna is érvényesül”. Ami annyit tesz, hogy Nyakó inzultálásával Nyakó járt a legjobban. Sőt, eredetileg úgy volt, hogy saját magát fogja ellökdösni a blokkolóóra elől, ám a többiek rábeszélték, hogy inkább béreljenek fel kopaszokat; azok, ha úgy fordul a kocka, némi pluszpénzért még jól fel is pofozzák.

És hogy mennyire jogos cikkünkben a sporthasonlat, azt bizonyítja, hogy a botrány elkerülése végett az iroda elnöke bejelentette: a versenyből kiesett Nyakó István kérdését is a Nemzeti Választási Iroda elé terjeszti. Ez pont olyan, mint amikor felsőbb körökben nem akarják, hogy a kieső helyen végzett csapat kiessen, ezért inkább fölemelik az NB I létszámát.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2019/17  •  VII. 14. – VIII. 27.
ORBÁN VIKTOR EGYRE RÁKOSIBB! Para Kovács Imre: Állítsuk meg Atlantát, a Coca-Cola gyülekezetét! Farkasházy Tivadar azt olvasta, hogy Orbánt ne hasonlítsuk Kádárhoz, ezért megpróbálta Rákosihoz Smuzewitz Ilona a magyar tudományos kutatás frissen kinevezett cárjáról, Maróth Miklósról Bartus László elképzelte, milyen lesz, amikor Orbán Amerikába menekül, és ott megalapítja a Felcsút Dakota futballcsapatot Bakács Tibor Settenkedő: Szabad-e Gerendaiéknak 200 milliót elfogadni, ha benne Orbán hamisítja a történelmet Trunkó Barnabás megpróbálta megtalálni a sajtóban az MSZP véleményét Hetven éve fogták be a Szabad Szájat A Heti Kamu megtudta, hogy Orbán bontotta le Kövérrel a berlini falat is
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.