0:00

Ürmös Zsolt és Varga Ferenc József
2013. 10. 02. · Hócipő 2013/20
Tombol a közönség, óriási a hangulat... és ebben a percben a mieink megszerzik a labdát... igen... egy csel, két csel... bedobás. Ja nem, szöglet. Mindegy, lényeg, hogy nem mi jövünk. Hopp, és Viktor ügyesen megkaparintja a labdát, akármilyen áron, így most ismét a miénk, mint a MOL... Viktor szalad előre, már nem csak a labda van nála, hanem az egész stadion. Igen... és még egy stadion! Szabadrúgás. Szabad rúgni, ütni, zsidózni, cigányozni, vonatot gyújtogatni. A közönség tombol, óriási a hangulat, gyerünk, fiúk, gyerünk! Már csak pár perc van hátra... meg néhány hónap. Hány stadion jöhet még? Amennyit csak akarunk! És ismét nálunk a labda, egy újabb pályán, hazai(!) pályán. Viktor... még mindig ő... és gól. Vit(y)athatatlan a siker, kedves nézőink, vezetünk, és ha Viktoron múlik, mindig is vezetni fogunk, hisz hazánk lassan négy éve élenjár a labdarúgásban. Ha másként nem, hát stadionok építésével biztosan. Kiváló játék, taktika, sportszerű szurkolók, pályadömping. Kell ennél több egy nemzetnek? Kell, de nem kap!Aki szerint nem baj

Míg sokan méltatlankodnak, addig a rezsicsökkentést aláíró 2 millió honfitársunk minden bizonnyal elfogadja, sőt támogatja a kormány focibarát politikáját. Megkérdeztünk egy ilyen állampolgárt.

RÓBERT: Hát hogyne lenne jó!? Miért? Hova menjen az adófizetők pénze?

HÓCIPŐ: Ön, gondolom, nagy focirajongó.

RÓBERT: Igen, de csak külföldi meccset nézek.

HÓCIPŐ: Igen? Nocsak!

RÓBERT: Hát a mieink olyan bénák! Csak battyognak ott a pályán, tétovák...

HÓCIPŐ: Mégis irdatlan milliárdokat injektál a kormány a magyar labdarúgásba.

RÓBERT: Persze, mert azt akarják, hogy végre jók legyünk.

HÓCIPŐ: Ezen a pénz nem segít.

RÓBERT: Nem hát... ilyen bénákat!

HÓCIPŐ: Ön mégis támogatja a stadionok építését.

RÓBERT: Na és? Hát a stadion az nem futballista.

HÓCIPŐ: Köszönöm a tájékoztatást, de gondolom, az új stadionokban is a mi gyenge játékosaink futkároznának.

RÓBERT: Naná, majd mindenféle idegeneknek adjuk át a mi pénzünkön felépített pályákat! A magyar nép még egyszer nem engedi magát rászedni!HÓCIPŐ: Sok gyerek nem tud sportolni, mert nincs pénz.

RÓBERT: Ez pedagógia.

HÓCIPŐ: Pedagógia?

RÓBERT: Ja nem, dehogy... demagógia.

HÓCIPŐ: Sokan panaszkodnak országszerte, hogy kórházak, óvodák és egyéb középületek felújítására nincs pénz, sok gyermek étkezés nélkül indul el otthonról iskolába...

RÓBERT: Mert a kommunisták fölvették az IMF-hitelt.

HÓCIPŐ: Róbert! Ön is látja, hogy itt arról van szó, hogy milliárdokat ölünk valamibe, amiben nem vagyunk jók, csak egy politikus nagyon szereti.

RÓBERT: Én is szeretem, így már ketten vagyunk, és nagyon sokan szeretjük.

HÓCIPŐ: Na de ön is inkább a külföldit nézi!

RÓBERT: Nem, majd ezeket a béna kacsákat!

HÓCIPŐ: Mit lesz majd, ha a nyugdíját sem fogják kifizetni, ha nem lesz pénz semmire, csak a stadionokra?

RÓBERT: Hogyhogy mi lesz? Végre lesz igazi magyar foci!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2021/25  •  XII. 1. – XII. 14.
ADVENTI AJÁNLAT: PARA, VÁNCSA, SMUZEWITZ... Váncsa István: akarja-e a migráns Afganisztánhoz csatolni Csongrád-Csanádot, Bács-Kiskunt vagy Baranyát? Para-Kovács Imre a Honvéd Kórház három objektumának 24 oltópontján oltakozott, hogy regisztrálatlanul beoltódjon MEGFXJTUK 2.: Lévai Anikó szerepében még mindig Lévai Anikó! Farkasházy Tivadarnak II. Lajos ugrott be Gulyásról, biztos ő is azt gondolta a mohácsi csata után a Csele-pataknál, hogy a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv jött be Smuzewitz Ilona kiakadt, hogy Amerika szankciókat vetne ki a korrupt magyar politikus emberekre, holott még tárgyalni sem hajlandók róla, hogy mekkora mértékű lopás lenne számukra elfogadható Verebes István a még meg nem zavart elméjű olvasók ép eszéről Dési János szerint ideje volna, hogy Mészáros könyvtárat is alapítson, mindkét gyerekkori színezőjét felajánlva hozzá Avar János szerint más diktátorok válsághelyzeteket használtak ki, a miénk maga teremti ezeket A Heti Kamu megtudta, Kósa Lajost a folyamatos kibeszélései miatt arra ítélte a Fidesz-frakció, hogy vegye feleségül a csengeri örökösnőt
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.