0:00

Ürmös Zsolt és Varga Ferenc József
2013. 10. 02. · Hócipő 2013/20
Tombol a közönség, óriási a hangulat... és ebben a percben a mieink megszerzik a labdát... igen... egy csel, két csel... bedobás. Ja nem, szöglet. Mindegy, lényeg, hogy nem mi jövünk. Hopp, és Viktor ügyesen megkaparintja a labdát, akármilyen áron, így most ismét a miénk, mint a MOL... Viktor szalad előre, már nem csak a labda van nála, hanem az egész stadion. Igen... és még egy stadion! Szabadrúgás. Szabad rúgni, ütni, zsidózni, cigányozni, vonatot gyújtogatni. A közönség tombol, óriási a hangulat, gyerünk, fiúk, gyerünk! Már csak pár perc van hátra... meg néhány hónap. Hány stadion jöhet még? Amennyit csak akarunk! És ismét nálunk a labda, egy újabb pályán, hazai(!) pályán. Viktor... még mindig ő... és gól. Vit(y)athatatlan a siker, kedves nézőink, vezetünk, és ha Viktoron múlik, mindig is vezetni fogunk, hisz hazánk lassan négy éve élenjár a labdarúgásban. Ha másként nem, hát stadionok építésével biztosan. Kiváló játék, taktika, sportszerű szurkolók, pályadömping. Kell ennél több egy nemzetnek? Kell, de nem kap!Aki szerint nem baj

Míg sokan méltatlankodnak, addig a rezsicsökkentést aláíró 2 millió honfitársunk minden bizonnyal elfogadja, sőt támogatja a kormány focibarát politikáját. Megkérdeztünk egy ilyen állampolgárt.

RÓBERT: Hát hogyne lenne jó!? Miért? Hova menjen az adófizetők pénze?

HÓCIPŐ: Ön, gondolom, nagy focirajongó.

RÓBERT: Igen, de csak külföldi meccset nézek.

HÓCIPŐ: Igen? Nocsak!

RÓBERT: Hát a mieink olyan bénák! Csak battyognak ott a pályán, tétovák...

HÓCIPŐ: Mégis irdatlan milliárdokat injektál a kormány a magyar labdarúgásba.

RÓBERT: Persze, mert azt akarják, hogy végre jók legyünk.

HÓCIPŐ: Ezen a pénz nem segít.

RÓBERT: Nem hát... ilyen bénákat!

HÓCIPŐ: Ön mégis támogatja a stadionok építését.

RÓBERT: Na és? Hát a stadion az nem futballista.

HÓCIPŐ: Köszönöm a tájékoztatást, de gondolom, az új stadionokban is a mi gyenge játékosaink futkároznának.

RÓBERT: Naná, majd mindenféle idegeneknek adjuk át a mi pénzünkön felépített pályákat! A magyar nép még egyszer nem engedi magát rászedni!HÓCIPŐ: Sok gyerek nem tud sportolni, mert nincs pénz.

RÓBERT: Ez pedagógia.

HÓCIPŐ: Pedagógia?

RÓBERT: Ja nem, dehogy... demagógia.

HÓCIPŐ: Sokan panaszkodnak országszerte, hogy kórházak, óvodák és egyéb középületek felújítására nincs pénz, sok gyermek étkezés nélkül indul el otthonról iskolába...

RÓBERT: Mert a kommunisták fölvették az IMF-hitelt.

HÓCIPŐ: Róbert! Ön is látja, hogy itt arról van szó, hogy milliárdokat ölünk valamibe, amiben nem vagyunk jók, csak egy politikus nagyon szereti.

RÓBERT: Én is szeretem, így már ketten vagyunk, és nagyon sokan szeretjük.

HÓCIPŐ: Na de ön is inkább a külföldit nézi!

RÓBERT: Nem, majd ezeket a béna kacsákat!

HÓCIPŐ: Mit lesz majd, ha a nyugdíját sem fogják kifizetni, ha nem lesz pénz semmire, csak a stadionokra?

RÓBERT: Hogyhogy mi lesz? Végre lesz igazi magyar foci!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/20  •  IX. 20. – X. 3.
KÖTCSEI PÖFFETEGEK ÉS KENDERESI KÍSÉRTETEK Para-Kovács Imre: az inflációt a bekokainozott meleg ukrán nácik és a haszonleső kereskedők okozták, a pedagógushiányt Brüsszel, a jövőt pedig a Grincs lopta el Váncsa István: polírozza-e a jó hazafi és erkölcsös honleány egy csődör-szobor heréit? Smuzewitz Ilona: Szia Lőrinc! Nagyon szeretlek! Farkasházy Tivadar szerint Vonának, Jakabnak, Mesterházynak, MZP-nek és Ujhelyinek ki kéne próbálniuk a Kneszetet, Izraelben ugyanis nincs bejutási küszöb Dési János szörnyülködik: a nemváltó óvodások után megjelentek a nemváltó laktanyák is Havas Henrik programot hirdet, miután átveszi a propagandaminisztériumot Rogántól Verebes István születésnapján beszélgetett a 100 éves Navracsics Tiborral Selmeczi Tibor alig várja, hogy Paszkijevics-rendeket osszanak a Haynau laktanyában Nagy Bandó András elképzelte Kocsis Máté megvilágosodását A Heti Kamu megtudta: ha a baloldal kormányozna, nem jutna pénz propaganda-plakátra sem!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.