Nem kell félni

Ürmös Zsolt és Varga Ferenc József
2013. 06. 26. · Hócipő 2013/13
Sokan megijedtek a fideszes György István elfogadás előtt álló javaslatától, miszerint egy közjogi megbízatást betöltő személy bármikor „elveheti” a tulajdonostól otthonát, ha megtetszik neki. Mi kis buta, szürke átlagemberek a képviselő úr ötletét úgy értelmeztük, hogy ha kénye-kedve úgy diktálja, meghitt otthonunkból kizavarhat minket az utcára. Aztán meg lettünk nyugtatva: az egész hajcihő egy Parlament melletti irodaépület miatt megy, és szó sincs semmiféle gonosz eljárásról. Kisajátítási törvény eddig is volt, van ilyesféle jogszabály, csak most módosítani kell. Hogyhogy miért? Mert kell. Törvénymódosítani mindig kell, hisz azért van a kormány meg a parlament, hogy módosítsák a törvényeket. Igaz, hogy azt az egy ingatlant simán megszerezhetnék egy adásvételi szerződéssel, de az nagyon egyszerű lenne, és mi egy bonyolult világban élünk. Úgyhogy nem kell félni semmitől, nem jön be a lakásunkba semmiféle öltönyös, aktatáskás méltóság. Ha meg igen, akkor úgy jártunk, hisz a törvény az törvény.Nem mindegy, hogy kinek adjuk oda

Mindketten parlamenti képviselőnek adtuk ki magunkat, így mentünk oda külön-külön egy egyszeri pesti garzon tulajdonosához. Először én, VFJ szólítottam meg B. Ernőt.

VFJ: Kedves uram, engedje meg, hogy bemutatkozzam, Varga Ferenc országgyűlési képviselő vagyok a Magyar Szocialista Párttól...

ERNŐ: Menjen innen!

VFJ: Sajnos nem tehetem. Talán hallott a kisajátítási törvényről...

ERNŐ:
Hallottam, de nem adom a lakásomat.

VFJ: A törvény úgy szól, hogy amennyiben egy közjogi személy...

ERNŐ:
Nem érdekel. Mit képzelnek? Adók, hazudozások, és most még a lakásom is? Jó, hogy meg nem ölnek! VFJ: De csak két napra költöznék be Önhöz, mert az én szolgálati lakásomat renoválják...

VFJ: De csak két napra költöznék be Önhöz, mert az én szolgálati lakásomat renoválják...

ERNŐ: Ide nem jön be egy hazug kommunista sem!

VFJ: Sajnálom, uram, nem akartam föltartani, bocsánat. Megértem, keresek más megoldást.

ERNŐ: Azt jól teszi, hülye bolsi!

Miután Ernő nagy elánnal becsapta az amúgy is csak résnyire nyitott ajtaját, néhány perc elteltével Zsolt is becsöngetett hozzá.

ZSOLT: Elnézést, Ürmös Zsolt vagyok, a Fidesz ifjúsági tagozatának parlamenti...


ERNŐ: Jó napot kívánok. Csak nem a rezsicsökkentést kell aláírni?

ZSOLT: Nem, kedves uram, sajnos az a helyzet, hogy szolgálati lakást keresek, és egyedül az ön ingatlanja felel meg az elvárásaimnak.

ERNŐ: Épp most zavartam el egy liberálbolsevik hazudozót!

ZSOLT: Helyesen tette, uram, bár nem volt teljesen jogszerű, hiszen a képviselőknek a törvény lehetőséget biztosít a mindenféle ingatlanok kisajátítására.

ERNŐ:
Gondolom, önnél is egypár napról lenne szó.

ZSOLT:
Nem, legalább egy évről, és ha nyerünk a választásokon, újabb négyről. De lesz rezsicsökkentés!

ERNŐ:
Ki is kell költöznöm?

ZSOLT:
Sajnos igen.

ERNŐ: Megértem, drága képviselő úr! Majd elleszek valahol itt a környéken addig.

ZSOLT: Köszönöm az együttműködését!

ERNŐ:
Mi magyarok tartsunk össze!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2020/2  •  I. 15. – I. 28.
ORBÁN VIKTOR ÚJSÁGÍRÓKAT REGGELIZETT! Para-Kovács Imre megtudta: megszűnik hazánkban a professzionális labdarúgás, mert az nem lehet, hogy „emberek nagy jelentőségű összeget kapjanak mindenfajta munkavégzés nélkül” Farkasházy Tivadar gyanítja, hogy Orbán azért festeti ki a kórházakat, mert nem csak gázszerelő szomszédja van Kéri László jóslata: idén megünnepeljük a magyar-pingvin barátságot, és Kósa Lajos modellt ül Rodinnek Ágh Attila szerint Orbán kitűnően meg tudja oldani azokat a konfliktusokat, amelyek nélküle nem léteznének Smuzewitz Ilona: hazánknak illiberális időjárásra van szüksége Dési János katonadalokat énekel hazaszeretetből Bakács Tibormegszólaltatja Orbánék hatvanpusztai majorságának gondnokát A Heti Kamu megtudta: Tüntetőket fütyült ki Orbán Hősök? Miért ne! – Kilenc oldalon Ungváry új könyvéről, mely a Budapestet megszálló németeket méltatja, de nem az a fő baja, amit leír, hanem az, amit nem!
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
PARTNEREINK


GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.